VU mokslininko išvada apie matematikos egzaminą: reikia viešo atsiprašymo dėl tokių nesąmonių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geziokas 2016-05-18 15:21
gyvensime geriau, kai tokie biurokratiniai požiūriai "vienu metu tik viena problema" dings iš visuomenės. Kodėl aš prikabinau prastėjančius egzaminų rezultatus? Nes tai yra šaknys klaidų, kurias daro ir darys po 20 metų NEC. Švietimo nesutvarkysi, jei žiūrėsi į jį tik vienapusiškai. Tai kompleksinis dalykas, reikia keisti sistemą vienu metu: ir pamatus, ir patį stogą. Ir kol stogas derins pamatus pagal savo parametrus, tol niekas tvirtai ir nestovės. Tol NEC ir darys sistemines klaidas
Shinigami 2016-05-18 16:29
egzaminų reikia visose klasėse. Nuo pirmos iki dvyliktos. Nes: 1) Pripras prie egzaminavimo ir nereiks stresuotį einant į egzaminą. Nes egzaminas tai tas pats kontrolinis tik didesnio mastelio. Kuris vyksta ne klasėje ir tikrina ne tavo mokytojas kuris turi mokinius kuriuos mėgsta ir kuriu nemėgsta, o trečias asmuo. 2) Egzaminas mokslo metų pabaigoje geriau atspindėtu žinias nei metinis vidurkis. Nes: a) ne visi mokiniai turi vienodus kiekius pažymių. Savo brolio TAMO dienyne žiūrėjau, kad vienas jo klasiokas turėjo 2 pažymius iš pamokos, o kitas turėjo 10 pažymių. Ir semestro vidurkis buvo išvestas iš jų. Tai ar semestro vidurkiai turi tokia pat reikšme ar skirtinga? Juk vienas išvestas iš dviejų pažymių, o kitas iš 10. b) vienas mokinys pažymius susirinko iš atsakinėjimo prie lentos, o kitas iš kontrolinių darbų (kuriuos pirmasis praleido). Tai kurio pažymiai atspindės geresnes žinias? O kurio bus geresni? Svarbiausia, kad egzaminų užduotys butu suprantamos ir atitiktu pamokos turinį. Matematika, tai nėra teksto suvokimas. Matematika - tai konkrečios formulės su konkrečiomis taisyklėmis. Ir jos turi būti aiškios, kad ir dviejų metų vaikas suprastu jei žinotu formulę kuria reikia naudoti. P.S. man butu įdomu pamatyti asmenį kuris su dviem smegenų vingiais sugebėtu išspręsti diferencialines lygtys.
Sebastianas 2016-05-18 20:56
Pritariu.
vazzy 2016-05-19 07:04
Pas mus minimalus pažymių kiekis buvo 2 arba 3. Plius kelis pažymius gauni už visokius "referatus", kurie budavo visiškai copy paste iš wiki. Pažymiai už ekskursijas, palietas gėles, sutvarkytą klasę irgi nepuošia. Kur dar papildomi balai už lankomumą, nd darymą, buvimą prie lentos. Budavo pusmečių, kad parašai vieną kontrolinį kokiam 6-tui, tada gauni už 10 už tai, kad eini aplinkos tvarkos, dar ekskursijoje kokioje sudalyvauji, jau žiūri apie 8 išeina, tada susitari su mokytoja, kad jei kažką namie padarysiu pakels iki 9.
zet 2016-05-19 10:57
Tu nezinai mano poziurio, tad nekomentuok. O cia vel pas tave pasiteisinimas. Kam spresti problema, jei problema kompleksine. Pradziai reikia nagrineti, gal galima ja isspresti nesprendziant globaliai 1000000 problemu? Is kur tu zinai, jei ne nagrinejai ? Cia 2*2. Man keista, kaip zmones neistestuoja neperziuri savo darbu. Kita vertus, jei ir isivele klaida (kad ir spausdinimo), yra testuotojai, kurie turi tas klaidas surankioti. Vienareiksmiskai testuotojai neatiliko savo darbo. Ir kas neatliko savo darbo turi buti nubausti. Ir nereikia ieskoti slieku kur ju nera.