Mokytojai matematikos egzaminą išdėjo į šuns dienas: jie specialiai taip daro

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geziokas 2016-06-17 15:09
vien skaitant tokius komentarus, kaip jūsų, galima spręsti apie jūsų gebėjimą pritaikyti savo žinias netiesiogiai. Jūsų mąstymas paprastas: kur pritaikyti integralus ir ką suskaičiuoti, naudojantis išvestinėmis. Mano mąstymas veikia kitaip: aš mokykloje ir univere išmokau, kaip įvairias išmoktas žinias apjungti problemų sprendimuose, situacijose, kuriose nesu susidūręs. Man nereikia dabar nei išvestinių, nei integralų, nei matricų, nei geometrijos. Šių dalykų žinojimas, man padėjo išpręsti sudėtingesnius uždavinius univere, man buvo svarbu ne gilinti teorines žinias, o ugdyti praktinius sugebėjimus. Ir tai tikrai ne teorinių žinių pritaikymas. Išmokau optimizuoti savo darbą, kaip įdedant kuo mažiau pastangų, pasiekti kuo geresnių rezultatų. Išmokau mąstyti strategiškai, algoritmiškai, analizuoti. Paprasta situacija gyvame pokeryje, kurią dažnai matau pokerio klubuose ir galiu greit nuspręsti žaidėjo santykius su matematika: reikia padėti 600, turi tik 100 vertės žetoną ir 1000 vertės. Įmeta 1000 ir nesupranta, kodėl iš jo prašom dar 100 įmesti, nors tuo pačiu metu jam duodam 500. Arba negeba išlyginti statymų. Kiek pamenu, tai ne koks nors raketų mokslas, o paprastas pinigų skaičiavimas.
lucy 2016-06-17 23:14
Vieno dalyko nelabai suprantu, taigi egzaminas yra visų 12klasių kursas, o ne 11 12, tai kodėl reikia pykti jei sakykim 1% gauti užtenka ir iki 10 klasės žinių.
geziokas 2016-06-20 11:31
1% neblogai, bet iki 10 % yra per daug. Visos žinios iki 10 klasės tėra bazinės ir jas reikia mokėti be jokių išlygų. Taip pat reikia mokėti tas žinias taikyti. Ir kodėl mokinys turėtų gauti brandos atestatą už dykaduoniavimą? Visiems reikia turėtų tų gebėjimų, kuriuos teikia matematika, net ir menininkams bei humanitarams.