Studentų su temperatūra egzaminuose nelaukia  (14)

Beveik pusšimtį Vilniaus bendrojo lavinimo mokyklų uždarius dėl gripo epidemijos, didieji sostinės universitetai kol kas to neplanuoja ir ragina susirgusius studentus eiti pas gydytoją, o ne į universitetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visi kalba tik apie mokyklų uždarymus, kodėl niekas nepagalvojo apie studentus. Ar žinote, kad sunkesnių specialybių, tokių kaip ekonometrijos Vilniaus universitete, studentai koliokviumus laiko su 39 laipsnių temperatūra. Neatšaukiami nei koliokviumai, nei egzaminai“, - laiške DELFI piktinosi Renata. Skaitytoja tikino, kad jai gaila esą nusimokiusių, sergančių studentų.

„Sergi – eik pas gydytoją, išsiimk biuletenį ir sirk. Kas verčia koliokviumus laikyti? Mes tikrai neprašome ateiti su pandeminiu gripu į universitetą“, - aiškino Vilniaus universiteto Studijų direkcijos direktorė Jūratė Karaliūnienė.

Pasak J. Karaliūnienės, fakultetuose didesnis sergamumas gal ir pastebėtas, tačiau kol kas signalų nutraukti paskaitas ar užsiėmimus negauta. „Kol kas tokių klausimų nebuvo, rektoratas to dar nesvarstė“, - teigė J. Karaliūnienė.

Universiteto atstovė primena, kad sergantys studentai turi informuoti dekanatą, jog tarpiniame atsiskaityme ar egzamine nedalyvaus dėl ligos. „Aš manau ir dėstytojai negali reikalauti, kad žmonės su gripu ateitų juos apkrėsti. Niekas negali sergančių versti laikyti egzaminų“, - sakė J. Karaliūnienė.

„Kol kas tokios grėsmės nėra. Mačiau, kad vienas kitas studentas su kauke vaikšto, bet rimtų signalų, kad kažkur būtų masinis sergamumas, nėra. Jeigu Vilniuje pandemija plis toliau, reikės universitetą uždaryti ar sesiją atkelti. Konsultuosimės su medikais ir elgsimės pagal situaciją“, - sakė Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) kancleris Arūnas Komka.

VGTU studentas, dėl ligos nelaikęs egzamino ar atsiskaitymo, pateikęs gydytojo pažymą tai gali daryti vėliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Mindaugas Jackevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: