VDU studentai laimėjo lažybas su universiteto rektoriumi  (7)

Kauno Vytauto Didžiojo universiteto filosofijos studentai, susilažinę su universiteto rektoriumi, kad per mėnesį surinks 10 000 litų sumą filosofijos skaityklos įkūrimui, tai padarė dvigubai greičiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lažybų pabaigos terminu buvo numatyta gruodžio 31 diena, tačiau jau gruodžio 16-ąją, specialiai šiai akcijai sukurto tinklalapio www.100x100.lt duomenimis, projekto sąskaitoje yra daugiau nei 10 500 litų.

"Studentų ir rektoriaus lažybų tikslas buvo įkurti Kaune pirmąją specializuotą filosofijos skaityklą, kurioje būtų kaupiami pasaulinės filosofijos klasikos veikalai bei Lietuvos filosofijos istorijos palikimas. Akcijos metu buvo galima aukoti ne tik pinigus, bet ir filosofijos knygas, kurios papildys būsimąją Filosofijos skaityklą", - apie projektą pasakojo jo iniciatoriai.

Per 20 akcijos dienų iš fizinių asmenų ir leidyklų "Aidai", "Kitos knygos" bei "Alma littera" gauta virš 200 knygų. Įpusėjus trečiąją akcijos savaitę, pervesdami pinigų skaityklą parėmė virš 100 žmonių, socialiniame tinklapyje "Facebook" užsiregistravo beveik 700 akcijos gerbėjų, o akcijos tinklalapyje apsilankė virš 20 000 žmonių. Kelių studentų inicijuota akcija susilaukė atgarsio ir užsienyje – buvo pasirašyta mainų sutartis su Katalikiškojo Liuveno universiteto Filosofijos institutu (Belgija), užmegzti ryšiai su Kiolno universiteto (Vokietija) Filosofijos biblioteka, sulaukta piniginių aukų iš užsienio filosofų.

"Pradėdami akciją tikrai nesitikėjome, kad mūsų svajonė sulauks tokio didžiulio atgarsio. Esame priblokšti ir pamaloninti tokio didelio susidomėjimo ir palaikymo. "100x100", tapęs šios akcijos simboliu, parodė, kad bendromis pastangomis, visiems kartu, galima siekti didelių dalykų ir įgyvendinti net ir pačias didžiausias svajones. Filosofijos katedros bendruomenės vardu noriu padėkoti visiems aukojusiems ir palaikiusiems.",- teigė viena iš akcijos iniciatorių Justina Klingaitė.

Surinktus pinigus planuojama išleisti trūkstamų filosofijos knygų pirkimui. Preliminariais skaičiavimais, už 10 000 litų iš užsienio galima parsisiųsti apie 100 knygų. Norintys prisidėti prie Filosofijos skaityklos įkūrimo iki pat Naujųjų metų ir toliau tai gali padaryti akcijos tinklalapyje 100x100.lt. Lentelę su visų mecenatų vardais žadama pakabinti naujoje Filosofijos skaitykloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)