N.Putinaitė: dalis valstybės finansuojamas studijas nutraukusių studentų turės už jas susimokėti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bla0 2010-01-16 15:50
Vis daugiau studentų mokosi užsienyje. Ir nematyt kodėl tai turėtų keistis. Paskolas duoda visur, palyginus nesunkiai UK. Danijoje mokslas išvis nemokamas. Visiems abiturientams rekomenduoju po mokyklos nestoti kaip akis išdegus belekur. O susirasti kokį darbelį, padirbėti, susidėlioti mintis, tikslus gyvenime ir tada spręsti ar reikia stoti? Ką? Kur? Čia galima pavartyti užsienio universitetų siūlomas programas: http://www.hakes.info/programmes.html Trumpai apie Danija (Lietuviškai): http://www.euroguidance.lt/profesijosva ... tm&k=3414e
rwc 2010-01-16 16:19
... Yra vienas akivaizdus trūkumas, tai kad sėkmingai pabaigę vieną specialybę, galėtų nemokamai stoti į kitą. Dabar išties antrąkart naudingiau žvalgytis užsieniuose.
Plikas 2010-01-16 16:38
Whait whait - neapversk aukštyn kojom. Klausimas būtų: kodėl Lietuvos universistetus reikėtų rinktis pirmiau užsienietiškų?
bla0 2010-01-16 16:42
Kam imti prastesnį jei gali turėti geresnį? Lietuvos universitetai nepatenka į pasaulio top500, tarp europos universitetų rikiuojasi už top350. Studijos užsienyje suteiks patirties, aišku eigoje išmoksi puikiai kalbėti kita kalba... Negirdėjau, kad kas būtų skundęsi jog pasinaudojo proga mokytis kituose kraštuose. Iš kitos pusės nuolat girdžiu kas verkia čia. Žinutėj norėjau padėti lengvos informacijos ketinantiems stoti, kad nelėktų kaip įkirpti su banda, o patys viską gerai apgalvoję pasirinktų. (kabinimosi dėl kalbos visiškai nesuprantu)
rwc 2010-01-16 16:49
pagrindinė priežastis bėgti. Yra ir dar vienas dalykas, kodėl verta likti Lietuvoje. Jei planuoji baigti pilnas ilgas studijas užsienyje, tuomet reikia iškart nusiteikti emigracijai. Nes: suinvestavus 4-6 metus prestižinėje specialybėje (juk nekalbam apie LŽUŪ lygio studijas?), po to norisi ir doktorantūros, ir postdoko, arba šiaip jau būni ten įsitvirtinęs, po to viską mesti ir ieškoti naujo gyvenimo Lietuvoje ganėtinai sudėtinga.
immortallt 2010-01-16 16:52
Bla0, europoje pilna uniku prastesniu uz musiskius. Dbr va semestra mokysiuos unike kuris patenka i top25, tai paskaitu cia ne per daugiausia, anglu kalba turi moket svariai, kitaip batai. Mokslas sitam unike mokamas. Kol kas apie mokymo lygi nieko daug pasakyt negaliu, bet jau per laika susidariau tokia nuomone, jei noresi, visur praslysi be daug mokymosi. Lietuva ne isimtis. Pats unikas (ypac bakalauro studijos) turi suteikti tik pagrindus, kad toliau galetum pats dometis, ir be domejimosi paciam nieko nepasieksi. O cia verkimas, kad Lietuvoj mokslas labai prastas, tai tik jau nereikia... Tie reitingai sudaromi labai subjektyviai. Pvz unikas, kuriame dabar mokysiuos pusmeti Osle, ta ivertinima gavo uz zinomuma, moderniausio pastato osle ivertinima ir panasius dalykus. Beje, niekas nesiskundzia, kad uzsieny blogai, nes jiems geda. Be to baiges uzsieny pvz teise, liksi toje salyje. Nes teise lb skiriasi nuo salies.
rwc 2010-01-16 16:57
užsienio lietuviškai - na, tiesiog kiek juokinga.
Tadas Cern 2010-01-16 17:18
universitetai veikia kaip bet koks kitas verslas. tad laikas parodys ka renkasi vartotojas ir eliminuos silpniausius.
bla0 2010-01-16 17:25
Manau sutinkam dėl esmės, neverta nukrypti į detales. Dabartinės galimybės rinktis trina ribą tarp mūsų ir užsienio. Galime rinktis iš pasaulio, na mažų mažiausiai Europos
Dovilė 2010-01-17 22:04
šiaip, žinau, kad visi šneka apie užsienio privalumus, bet noriu pasakyt ir kelis trūkumus: 1. kur studijuoji, ten ir užsirekomenduoji - kai studijuoji Lietuvoje, tikėtina, kad praktikas atliksi pas būsimąjį darbdavį ir pan., o iš užsienio grįžti daug sunkiau 2. bent pagrindus (t.y. bakalaurinę programą) geriau įgyt sava kalba, ypač jei figūruoja specifinė terminologija 3. pragyvenimas pragyvenimas pragyvenimas... ir dar daug kitų. tiesiog manau, kad neverta taip peikti Lt. universitetų (ne kolegijų!), nes išties ne visada žinai, kur tu ten užsieny pakliūsi. Aprašymai gali būti puikūs, o realybė... kitavertus, užsienyje yra daug studijų programų, kurių nėra čia Lietuvoje.