Mokytoja iš Lietuvos – tarp novatoriškiausių mokytojų pasaulyje  (0)

Pasaulinėje mokytojų novatorių konferencijoje savo darbą pristatys ir patirtimi dalinsis mokytoja iš Lietuvos. Lapkričio 3-6 d. Honkonge vyksiančioje pasaulinėje konferencijoje anglų kalbos mokytoja Tatjana Kriliuvienė pristatys savo darbą „Birds of the Feather“, skirtą anglų kalbos pagrindiniams gebėjimams tobulinti. Šis darbas jau sulaukė pripažinimo Lietuvoje ir Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2007 m. Vilniuje vykusioje „Mokytojų novatorių“ konferencijoje Tatjana Kriliuvienė buvo pripažinta novatoriškiausia šalies mokytoja, o kovą Zagrebe vykusiame Europos mokytojų novatorių forume T. Kriliuvienės darbas laimėjo trečią vietą „Mokytojų pasirinkimo“ kategorijoje.

Mokytoja šmaikštauja, jog Zagrebe vykusioje konferencijoje jautėsi kaip Eurovizijoje, kuomet balsuojant už jos darbą matė į viršų kylančias mokytojų iš visos Europos rankas.

„Pasaulinis mokytojų novatorių forumas bus dar vienas išbandymas. Didelė garbė atstovauti Lietuvai ir būti tarp geriausių. Esu nusiteikusi optimistiškai, manau, kad Lietuvos mokytojai gali ne tik mokytis iš savo kolegų pasaulyje, bet ir patys dalintis vertinga patirtimi“, - sakė novatoriškiausia Lietuvos mokytoja Tatjana Kriliuvienė.

Anot mokytojos, tokio pobūdžio programos labai reikalingos visai Lietuvos švietimo sistemai, nes jos skatina susipažinti su informacinėmis technologijomis, gilinti žinias ir siekti, kad mokymo procesas taptų kokybiškesnis ir įdomesnis tiek mokytojams, tiek vaikams.

„Mūsų tikslas yra į programą įtraukti įvairių sričių - biologijos, chemijos, matematikos - mokytojus. Skatiname juos drąsiau naudoti informacines technologijas, kompiuterių pagalba kurti mokomąją medžiagą, ta medžiaga keistis su kitais Lietuvos mokytojais. Jau keletą metų pedagogai dalyvauja Europos ir pasaulio mokytojų novatorių forumuose bei laimi aukštus įvertinimus. Tai skatina mus dar labiau padėti mokytojams ugdyti novatoriškumą, norą tobulėti ir dalintis savo žiniomis su kitais“, - sakė Mindaugas Glodas, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

Tatjana Kriliuvienė jau kelis metus aktyviai dalyvauja mokytojų novatorių veikloje: naudoja informacines technologijas pamokų metu, dalinasi savo patirtimi su kolegomis. Kaip ir daugelis Lietuvos mokytojų T. Kriliuvienė dalyvauja kasmetiniame „Mokytojų novatorių“ forume, kurio tikslas - skatinti įvairių sričių Lietuvos mokytojus naudoti informacines technologijas pamokų metu. „Mokytojų novatorių“ forumą organizuoja ir galimybę Lietuvos mokytojams atstovauti savo šaliai suteikia informacinių technologijų bendrovė „Microsoft Lietuva“ ir Švietimo informacinių technologijų centras prie LR Švietimo ir mokslo ministerijos.

Naujausiais įspūdžiais iš Honkongo mokytoja ketina dalintis rašydama tinklaraštį Delfi Blogas svetainėje.

„Microsoft“ pasiūlė idėją sukurti mokytojų novatorių forumą, kuriame mokytojai galės dalintis informacija, darbais, duoti patarimus. Manau, kad tai bus puiki galimybė dalintis patirtimi, o kol kas mano įspūdžius iš pasaulinės mokytojų konferencijos galite sekti Delfi Blogas svetainėje“, - teigia būsimo internetinio dienoraščio autorė.

Lietuvos mokytojų novatorių konkursas yra kompanijos „Microsoft“ pasaulinės socialinės programos „Unlimited Potential“ dalis. Ji skirta skatinti informacinių technologijų taikymą įvairiose mokymo pamokose. Savo patirtimi Lietuvos mokytojai skatinami dalintis kasmet vykstančiuose mokytojų novatorių bendruomenės forumuose. Praėjusiais metais mokytojų novatorių forume Lietuvai atstovavo fizikos mokytoja Jūratė Blažienė kartu su darbu „Archimedo dėsnis“. Jis buvo pripažintas vienu geriausių darbų „Inovatyvaus technologijų panaudojimo“ kategorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)