Billas Gatesas apie klimato kaitą: sumažinkime anglies dvideginio kiekį iki nulio (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Separatistas 2010-03-03 20:36
iki 0 dar pasiūlys nekvėpuoti gal ? Geriau rūpintųsi miškų apsodinimu, taršos problemomis, negu šita masine psichoze Šyla klimatas tai šila, tik nei vienas nežino 100% dėl ko, o jei iš tikro tai ne nuo mūsų priklauso tai ne geriau būtų rūpintis problemomis kur tikrai mes kalti ? tarša ir t.t. ?
Robinis 2010-03-03 21:18
Zmogus yra didziausias kenkejas planetoje. Todel bilas ir sako kad jei bent vienas formules skaicius butu paverstas 0 nebut bedos. tame tarpe ir zmogaus populiacija pataptu 0 ir nebut bedos. O zmogus nepats 0 popiuliacija,,tai del to ieskoma kitu budu kaip gelbetis.
Evaldas 2010-03-03 21:54
Jeigu suras, paspausiu jam ranką.
lizunas 2010-03-03 22:49
Hmm, ES norėjo atomines elektrines atsikratyti, o čia jis sako, kad jas reik naudoti. Vau, mūsų valdžia tikri bepročiai. Šiaip perskaičius antrą pastraipą pamaniau, kad jei jis pakeis pasaulį kaip su Microsoft, tai mūsų gyvų tarpe neliks, bet šiaip patiko jo mintys.
mntx 2010-03-03 22:55
Galbut gerbiama technologijos.lt administracija galetu dar karta perskaityti kaip jie isverte pavadinima?
laimius 2010-03-04 01:10
Jei mes nepasikeisim tai manau tik laiko klausimas kada pati žemė sureguliuos ir tą pirmąjį kintamąjį padarys 0 ar bent jau panašiu. Tik va kaip minėjo galėtu išleisti ant apželdinimo projektų. Leistu džiunglėms atsigauti, net ir dykvietes kai kur įmanoma paversti miškais, tik kas tuo apsiims kai tai nenša pelno. Ir visų vakcinavimų pagalbų ir pan nematau tikslo kol yra nesureguliuojamas gimstamumas. Pasiekti 0 co2 kai vadovauja dabartiniai politikai ir juos kontroliuoja naftos pramonės ir kitos nemažiau teršiančios pramonės šakos tiesiog nerealistiška. Be to pagaminti tą pačia bateriją elektromobiliams sunaudojama labai daug resursų ir smarkiai teršiama gamta. Na apibendrinant kad ko nors reikšmongo pasiektumėm turi pasikeisti visuomenė ir jos požiūris, o kad per 40 metų baveik visa žemės populiacija susiprastų nėra šansų.
alkaponas 2010-03-04 01:21
jei ponas B Gatesas nori pradeti anti atsilima, manau turetu pradeti nuo: susiliejimo i viena operacine sitema windows mac os ir linux tik skirtingu variaciju taip butu sumazinta sunaudojamos eergijos kiekis bei zinoma aplinkos tarsa ir tt. kuriant operacine sistema.
Planktonas 2010-03-04 02:10
As nesuprantu ar cia man kvan kvan ar jus cia vapshe nuciuoze, Bilas pasakoja, kad mums reikia ne sumazint energijos vartojima, o isgauti daugiau energijos, tiek, kad PAKEISTU nafta ir kitiems poreikiams naudojamus naftos, bijokuro ar dieve brangus medziu kirtimo ir t.t. budus ir tai galima padaryt su elektra, nes elektra galima pakeisti viskuom, pagal jy ateity viskas bus varoma elektra, bet problema reik dafiga elektros, ir kalba ne apie lietuviskas ar prusiskas Atomines elektrines, o pagal visai kitoki principa veikiancia Atomine elektrine (t.y. terra project) tai turetu pakeist nors keliems simtams metu pasaulio energijos poreikius. Beje tikrai nervina kai zmones neapgalvoja ka raso, pirma perskaitykit straipsni 3 kartus kol daeis, negu nesamones sneket, nors tada kai sneka vienas is itakingiausiu pasaulio zmoniu. Tikrai noretusi paskaityt, rimtu, inteklektualiu zmoniu komentaru ir t.t. jei kas znot kur vyksta rimtesnio pobudzio diskusijos ar pamastymai pm me linka, aciu. Ir beje kas ziurejot video ar man pasirode, kad B. Gatesas prikolino, sciencie fiction, Manhattan project ? cia ne is Watchtower?
Sarunas 2010-03-04 02:20
Labai jau čia nugrybavai. Įžvelgiu, ką norėjai pasakyti, bet sorry, nope tu esi neteisus, kad tai kaip nors galėtų padėti. P.s. Bilo pateikta formulė yra gražiai pateikta, tačiau ties tuo jos privalumai ir baigiasi. Joje ne vien daugybos veiksmai turėtų būti. Net jei energijos gamybai mes kažkokiu stebuklingu būdu neišmestumėm kenksmingų medžiagų į atmosferą, tai tuomet gyvulių fermos tai darytų ne ką prasčiau, nei kad dabar yra, nes būtent didžioji dalis metano ir CO2 išsiskiria iš gyvulininkystės. Prie viso to norėčiau pridurt tai, kad Bilo išsakytos mintys nors ir labai gražios tačiau neįgyvendinamos...bent jau ne greitu laiku
Planktonas 2010-03-04 02:32
Ir beje kalba, ne apie kardinalius pokycius, kad bamt viena diena ir bus 0 co2 emisijos, bet kryptingus pokycius kurie siektu 0, nes kitokio issigelbejimo nera, o tegul tos baterijos tersia gamta.... Bilas sako reik saugotis nuo CO2 emisijos ir be to kalbama apie pokycius kurie turi yvykti per 20 - 40 metu!! Pagalvokit kas pries tiek metu buvo, o dabar kokiu greiciu technologijos vystosi ? Tai tikikekimes, kad israsim, geresnias baterijas ir pan.! o jei ne kaip sake Bilas bus isgelbek zmonija planas B, saldysim zemes branduoli ar pan., o jei keisis klimatas, kils badas, emigracijos, netgi karai... Pirmas is tokiu zinomu zmoniu nors girdimas ir siekia tokio didingo plano... Labai ydomiai atrode kai visi salej atsistojo ir plojo po jo kalbos... Beje google jau eina y energijos rinka, turim ir kita pretendenta Microsoft 8) Sciencie Fiction pildosi rupinkites sveikata zmones, laukiam ateities!
Planktonas 2010-03-04 03:07
kodel reikia baimintis atsylimo dar syki pakartosiu Bilo mintis, jei kokioj kinijoj pradetu lyti daugiau, ryziu laukai paskestu - badas, pradetu lyti maziau - badas (sakoma, kai zmogus skesta, jis tempias i dugna ir spirias, kad ir y savo tikra broli, kad tik isliktu gyvas, ne del to kad jis to nori, o del to kad tokia zmoniu ir gyvybes prigimtis - Islikti, tai) tai ysivaizduokit, ka darytu tokie tarkim 300 mlj. kinieciu jei jiems niekas valgyt neduotu? o jei daugiau zmoniu badautu? o jei dar daugiau? cia ne afrika, kur lengvai susitvarkom su jais, nors ir tai plesikauja jurose ir visaip kabinasi y gyvenima...
Soviet 2010-03-04 10:45
tesk tesk, noriu dar tavo minciu paskaityt.
Jobke 2010-03-04 17:50
Tai Bilas nori pasakyti, kad saules energija, vejo energija yra blogiau nei jo tie keliaujantys "daiktai". O svarbiausia juos reikes pakrauti uranu. Kuris gali viena diena pasibaigti.
Indigo89 2010-03-04 22:36
Jei nesupranti humoro tai ir nekomentuok. O jei dar ir nesupranti, kuo is tikro tai galetu padeti, ka tu cia isvis veiki?
Nightkid3 2010-03-05 00:15
Bilas nori pasakyti, kad reikia tobulint visus tuos dalykus kurie neismeta i aplinka co2. O del urano pasibaigimo tai butent kad jo atsargos labai dideles nes tam terra projektui jei jis butu igyvendintas butu naudojama tai kas dabar yra branduolines atliekos, vien kuriu uztektu keliems simtams metu.
DJ_LFS 2010-03-16 02:29
naujausios programinies irangos irgi prisideda prie siuo metu labai populiaraus pasaulio atsilimo, juk kad naujesne programa pavestu reikia galingesnio kompo, perkamas naujas kompas (jam pagaminti transportuoti link galutinio vartotojo daug energijos iseikvojama), o senas galiausia ismetamas ir tersia gamta.