„Oho! Ir tai vyksta Lietuvoje. Pas mus spjautų ir viskas“. Ukrainiečiai sužavėti, ką padarė ministras Anušauskas  ()

Ukrainiečiai apstulbę, kad Lietuvos krašto apsaugos ministerija sustabdė pirkimą Ukrainai po to, kai buvo pradėtas tyrimas dėl konkursą laimėjusių bendrovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie Lietuvos policijos kovo pabaigoje pradėtą ikiteisminį tyrimą prieš termovizorių konkursus laimėjusias bendroves „Ados-tech“ ir „Ados pro“ šią savaitę Seime pranešė Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, praneša Censor.net su nuoroda į „Evropejskaja pravda“.

Lietuvos televizijos kanalas „TV3“ pranešė, kad dvi bendrovės pasieniečiams pardavė žiūronus, tačiau vietoj karinių komponentų jos galėjo naudoti panašius, pigesnius civilinius komponentus, kurie skiriasi nuo nurodytų dokumentuose. Po tokių įtarimų operatyvinės tarnybos patikrino termovizorius.

Šis įvykis paskelbtas visuose Ukrainos portaluose. Įdomu tai, kad ukrainiečiai buvo apstulbę dėl tokio įstatymų laikymosi. Komentatoriai buvo sužavėti ministerijos darbu:

„Oho! Ir tai vyksta Lietuvoje. Jiems rūpi jų reputacija. Pas mus spjautų ir viskas“.

„Norėčiau, kad mūsiškiai būtų taip kruopščiai tikrinami. Lietuvoje televizijos kanalas praneša apie galimą sukčiavimą, ir jie iš karto tai patikrina. Ukrainoje, net jei rėkia, „Zelenynyj“ bendrovės vagia kaip ne iš savų, ir niekas nieko netikrina. Kiaušiniai po 17 grivinų – normalu“.

 

„O mes turime kyšius, vagystes, neskaidrius konkursus, nepotizmą, viską, kas būdinga posovietiniam oligarchų tarnų stiliui“.

„Štai kodėl mes nebūsime NATO, kad ir kaip klounas skaitys savo lempas iš popieriaus“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(12)
(110)

Komentarai ()