Rusija oficialiai skelbia, kas nutiko prie Bachmuto. „Kitas žingsnis bus apsupimas“  ()

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad okupantai pasitraukė iš savo pozicijų į šiaurę nuo Bachmuto. Kartu ministerija tai pristato kaip dar vieną pergalę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-13 Rusija oficialiai skelbia, kas nutiko prie Bachmuto. „Kitas žingsnis bus apsupimas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 12 d. Rusijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas sakė, kad Rusijos armija „užėmė naujas pozicijas“ prie Berchovskojės rezervuaro „atsižvelgdama į palankias sąlygas“.

Apie tai rašo „24 kanalas“.

Konašenkovo ​​pareiškimas rodo, kad rusai pasitraukė į Bohdanivkos sritį. Anksčiau apie tai jau kalbėjo „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, Rusijos „Telegram“ kanalai ir Ukrainos kariuomenė.

Rusijos armijos traukimasis leidžia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kontroliuoti kelią į Časiv Jarą – svarbų Ukrainos pajėgų tiekimo ir sustiprinimo maršrutą.

Rusijos gynybos ministerija šią informaciją pateikia taip, lyg jiems tai būtų pergalė.

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai persigrupavo Bachmuto srityje, laikydamiesi palankesnės linijos, atsižvelgiant į Berchovskojės rezervuaro sąlygas“, – sakė Konašenkovas.

Prigožinas jau skelbia, kad jo samdiniai tiesiog palikti. Jis pareiškė, kad vienintelis dalykas, kurį Kremlius pasiekė, yra tai, jog buvo gerokai sumažintas „Wagner“ samdinių skaičius.

 

„Draugas Konašenkovas, švelniai tariant, yra gudrus: nebuvo taktinio atsitraukimo, buvo tik pabėgimas... Po to, kai perdavėme Gynybos ministerijos flangus, jie pabėgo. Dabar priešas užėmė taktines aukštumas, kur Bachmutas yra visiškai matomas. Kitas žingsnis yra laipsniškas Bachmuto apsupimas“, – skundžiasi Prigožinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: