„Tai didelė jėga“. Lenkijos Senatas skelbia, kas turi galingiausią žemyno kariuomenę  ()

Lenkijos Senatas patvirtino rezoliuciją, raginančią Aljansą taikyti Ukrainai tokias pačias procedūras, kokios buvo taikomos Švedijoje ir Suomijoje. 


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezoliucija priimta vienbalsiai, praneša Censor.NET su nuoroda į „Polskie radio“.

Ukraina šiandien turi stipriausią kariuomenę žemyne, turinčią nepaprastą kovinę patirtį. Ukrainos kariuomenė sparčiai apsiginkluoja NATO įranga ir naudoja dešimtmečius tarp Vakarų sąjungininkų sukurtą operatyvinį meną ir taktiką. Gynėjams reikalinga reali parama per glaudesnį politinį ir karinį bendradarbiavimą su NATO šalimis“, – rašoma rezoliucijoje. 

Senatoriai pabrėžė, kad per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje Ukraina turėtų gauti „daug daugiau nei išankstiniuose pareiškimuose dėl atvirų durų politikos“. Jie pabrėžia, kad Ukrainos įstojimas į NATO turėtų būti politinis sprendimas – kaip Suomijos ir Švedijos atveju – strateginės iššūkių ir grėsmių už rytinės Aljanso sienos analizės rezultatas. 

„Jei Rusija nugalės Ukrainą, ji nesustos prie savo vakarinės sienos. Šią grėsmę Aljansas nustatė per praėjusių metų NATO viršūnių susitikimą Madride. Lenkija, Lietuva, Latvija ir Estija teisingai įvertino Rusijos grėsmę. Dauguma Europos sostinių tik dabar sutinka su mumis“, – rašoma rezoliucijoje. 

 

Senatoriai priminė, kad Suomija ir Švedija buvo pakviestos prisijungti prie NATO pagal dar niekada nenaudotą procedūrą. Ir jie paragino tą pačią skubios pagalbos procedūrą taikyti Ukrainoje. 

„Ir nors Švedija vis dar lieka už Aljanso struktūros ribų, sąjungininkai nusprendė, kad jie ją gins. Lenkijos Respublikos Senatas ragina NATO valstybes nares taikyti panašią skubią procedūrą Ukrainai“, – rašoma dokumente. 

Senatas taip pat pritarė su Rusija besiribojančių valstybių reikalavimams dėl „stiprių saugumo garantijų Ukrainai“ ir parodyti Ukrainai kelią įstoti į NATO. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(6)
(68)

Komentarai ()