Naujasis Rusijos košmaras - „Wagner“ veteranai prie Volgogrado sukūrė naują gaują  ()

Kas nutiktų, jei nuteistus nusikaltėlius apmokytum kovoti, suteiktum jiems karo patirties ir tuomet paleistum juos į laisvę? Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ padeda rusams atsakyti į šį klausimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje auga nusikalstamumas, nes į šalį iš grįžta anksčiau į „Wagner“ užverbuoti kaliniai. Volgogrado srityje „Wagner“ veteranai subūrė nusikalstamą grupuotę ir ėmėsi savo mėgstamiausio verslo – reketo. Trys nuteistieji, nuo 28 iki 34 metų amžiaus, kovoję Ukrainoje, grįžo į Rusiją ir iškart subūrė gaują. Jie įkliuvo bandydami reketuoti vieną kaimo parduotuvę.

Prie Volgogrado jie sulaikė... iš „specoperacijos“ zonos grįžusius „Wagner“ karius. Jie sėdėjo kalėjime už įvairius nusikaltimus, bet nusprendė ginti tėvynę, o paskui grįžo į mūsų kraštą. Dabar trys vyrai, nuo 28 iki 34 metų amžiaus, įtariami plėšimu ir turto prievartavimu“, – praneša Rusijos žiniasklaida.

 

Yra žinoma, kad 2022-ųjų rudenį ir žiemą „Wagner“ Rusijos kalėjimuose užverbavo apie 50 000 nuteistųjų. Apie 85-90% jų buvo likviduota: jie buvo siunčiami į „mėsos šturmus“. Išgyvenę po 6 mėnesių turi teisę grįžti į Rusiją. Ir ten toliau vykdyti nusikaltimus.

(67)
(0)
(67)

Komentarai ()