„Tai tikrai kartosis.“ Politologas paaiškino, kodėl Ukraina laukia aštrių Lenkijos kirčių  ()

Ukrainos ir Lenkijos santykiuose iškilo nedidelių sunkumų. Pusės apsikeitė skambiais pranešimais, iškvietė vieni kitų ambasadorius. Deja, prognozuojama, kad tai kartosis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-03 „Tai tikrai kartosis.“ Politologas paaiškino, kodėl Ukraina laukia aštrių Lenkijos kirčių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos politologas Igoris Reiterovičius teigia, kad abi pusės nustebino viena kitą savo pareiškimais ir reakcijomis. Prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino atvėsti, bet, politologo nuomone, aštrių pasisakymų šia tema dar bus - „negalima pamiršti, kad netrukus Lenkijoje bus rinkimai“.

Rinkimai jau pradeda daryti įtaką ir daryti spaudimą Lenkijos ir Ukrainos santykiams. Politikams reikia išsišokti, priminti apie savo egzistavimą. „Todėl Lenkijos politikai, ypač iš lyderiaujančios partijos, naudos Ukrainos temą mums ne itin maloniu formatu. Darys pareiškimus, kurie ne tik įžeidžia Ukrainą, bet ir diplomatiškai verčia reaguoti“, – pabrėžė politologas.

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Pawełas Jabłońskis pažymėjo, kad jo šalis pirmiausia gins nacionalinius interesus. Tačiau Ukraina padarys tą patį. Taigi, ko gero, kartas nuo karto reikia pasiruošti aštriems pareiškimams.

„Galbūt būtų patartina iš anksto aptarti šiuos klausimus pusiau uždaru, bet diplomatiniu formatu. Kad tai netrukdytų mūsų šalių santykiams. Ir galbūt kai kur reikėtų reaguoti ramiau - daryti ne oficialius pareiškimus, o pasitelkti neformalią diplomatiją“, – pabrėžė Reiterovičius.

 

Politologas pateikė gerų prezidentų V. Zelenskio ir A. Dudos santykių pavyzdį. Jiems lengva susitarti dėl skubaus skambučio ir aptarti bei išspręsti neatidėliotinas problemas.

„Reikia būti pasiruošusiems, kad Ukrainos faktorių rinkimų kampanijos metu naudos ir kai kurios kitos politinės jėgos. Tai ne visada bus daroma mums teigiamame kontekste“, – pabrėžė politologas.

Net per futbolo rungtynes ​​kildavo konfliktų tarp lenkų ir ukrainiečių sirgalių. Tačiau Ukrainai ir Lenkijai reikia prisiminti, kad priešas yra vienas.

(16)
(2)
(14)

Komentarai ()