[ŽT] „Katastrofiškai trūksta laiko. Ruošiamas konfliktas tarp Lenkijos ir Ukrainos“  ()

Kremliui reikia laiko, kad galėtų sukaupti naujų pajėgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijai dabar naudinga sustabdyti karo veiksmus Ukrainoje, kad galėtų sukaupti jėgų naujam smūgiui. Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Romanas Svitanas, atsakydamas į „24 kanalo“ žurnalisto klausimą apie Rusijos Federacijos vaidmenį kurstant propagandinėje žiniasklaidoje pastaruosius Kyjivo ir Varšuvos nesutarimus, pagrįstus ukrainietiškų grūdų tranzitu per Lenkijos teritoriją.

„Jiems reikia nutraukti karo veiksmus bent šešiems mėnesiams, iki pavasario, bet kokiais būdais: taikos iniciatyvomis, susitarimais dėl grūdų ir kitais pasiūlymais. Jiems reikia papildyti, pakelti karių moralę, jiems dar reikia paskelbti mobilizaciją – mažiausiai tris šimtus tūkstančių, nes jie praranda pakankamai pajėgų ir lėšų. Dabar beveik visos jų karinės gamyklos dirba trimis pamainomis, Rusijos karinė pramonė dirba maksimaliu režimu. Rusams katastrofiškai trūksta laiko, ir dabar bus įjungti bet kokie mechanizmai, kad būtų sustabdyta partnerių pagalba mūsų šaliai ir susėsta prie bet kokių derybų, kad būtų sustabdyti puolamieji veiksmai ir karštoji karo fazė. Vienas iš mechanizmų – įvesti tam tikrus susikirtimus tarp Ukrainos ir Lenkijos“, - sakė R. Svitanas.

 

Pasak eksperto, Rusijos Federacija nesuvokia, kad ukrainiečiai ir lenkai jau aštuntą šimtmetį petys į petį kovoja su rusų ordomis, todėl, kad ir ką darytų Kremlius, konflikto tarp Kyjivo ir Varšuvos tikrai nebus. O tam tikri nesklandumai santykiuose, kurių kartais pasitaiko, daugiausia susiję su verslu ir Ukrainos grūdų tranzito per Lenkiją logistikos klausimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(10)
(78)

Komentarai ()