[ŽT] Putinui užblokuotas kelias į Armėniją. Maskva tiesiog įsiuto (Video)  ()

Putinui pasiekiamas pasaulis ir toliau traukiasi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-03 [ŽT] Putinui užblokuotas kelias į Armėniją. Maskva tiesiog įsiuto (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija ratifikavo Romos statutą, pripažindama Tarptautinio Baudžiamojo Teismo jurisdikciją. Tai - svarbus žingsnis Armėnijai, gilesnis jos įsiliejimas į taisyklėmis apibrėžtą tarptautinę tvarką. Armėnija Romos statuto ratifikavimo procesą pradėjo 2022 metų pabaigoje, nors patį dokumentą pasirašė dar 1999 metais. Sprendimą dar turi pasirašyti prezidentas, bet tai - tik detalė.

Kremlius šį Armėnijos sprendimą pavadino „itin priešišku“ Rusijai. Tik kodėl? Pala, mes žinome, kodėl - Tarptautinis Baudžiamasis Teismas yra išdavęs Putino arešto orderį. Taigi, nuo dabar Putinas nebegali lankytis Armėnijoje, nes būtų sulaikytas.

Kas čia tokio, kad Putinas negalės lankytis Armėnijoje? Armėnija yra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos narė, Rusijos partnerė. Koks aljansas gali egzistuoti, jei Armėnija šį sprendimą priėmė žinodama apie Putino arešto orderį?

Tik kažin, ar dar ilgai Armėnija norės būti tos organizacijos nare, nes Rusijos pagalba konflikte su Azerbaidžanu buvo mažiau nei simbolinė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()