„Viskas vyks paprasčiau.“ Rusai bus įsiutę. Skelbiama, ko ketina imtis Suomijos vyriausybė  (1)

Suomija supaprastina rusų nekilnojamojo turto konfiskavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos vyriausybė ketina supaprastinti nekilnojamojo turto ar nekilnojamojo turto akcijų areštą iš rusų, „Yle“ sakė šalies teisingumo ministrė Leena Meren. Viskas vyks paprasčiau.

Tokį sprendimą lėmė tai, kad turto savininkai iš Rusijos „vis labiau nepaiso savo teisinių įsipareigojimų“. Visų pirma, rusams sunku mokėti už būstą Suomijoje dėl uždarytų vietinių bankų sąskaitų ir bankinių ryšių tarp šalių trūkumo. Dėl to nemokami mokesčiai, o namų bendrijos susiduria su neapmokėtais komunaliniais mokesčiais. Dėl to vietos valdžios institucijos ir įmonės stengiasi išieškoti skolas, areštuodami nekilnojamąjį turtą.

Nepaisant to, vietiniai įstatymai reikalauja, kad savininkas apie veiksmus, susijusius su jo nuosavybe, būtų informuojamas asmeniškai arba laišku. Tačiau pašto ryšys tarp Rusijos ir Suomijos šiuo metu yra nutrūkęs.

Galiojantis įstatymas jau leidžia laikraštyje skelbti pranešimą apie konfiskavimą, jei turto ar turto dalies savininkas nežinomas. Informacija taip pat dalijamasi su suinteresuotu daugiabučiu ir potencialiais nuomininkais.

Suomijos teisingumo ministrė siūlo į teisės aktus įtraukti galimybę rusams apie turto areštą pranešti elektronine forma.

 

„Perkantieji nekilnojamąjį turtą užsienyje turėtų suprasti, kad reikia nurodyti adresą, kuriuo būtų galima siųsti pranešimus“, – pažymėjo Leena Meren.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į Ispanijos patirtį, kuri reikalauja, kad nekilnojamojo turto pirkėjai užsieniečiai turėtų sąskaitas Ispanijos bankuose arba vietinį kontaktinį asmenį.

„Būtų gerai pagalvoti apie tokias alternatyvas Suomijoje“, – sakė Leena Meren.

Anot jos, iki kitų metų vidurio tikimasi padaryti visus reikalingus teisės aktų pakeitimus, tačiau jei to pareikalaus situacija, įstatymų koregavimas gali būti paspartintas.

 

Šią vasarą Suomija sugriežtino įvažiavimo apribojimus rusams, įskaitant nekilnojamojo turto savininkus. Dabar savininkai privalo pagrįsti asmeninio buvimo šalyje poreikį remontuodami ir prižiūrėdami nekilnojamąjį turtą.

Po to rusai kreipėsi į Suomijos prezidentą Sauli Niinistö su prašymu palengvinti jų atvykimą. Peticiją pasirašė apie 750 žmonių. Tačiau Suomijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad valdžios institucijos nediskutuoja dėl nekilnojamojo turto savininkų iš Rusijos atvykimo supaprastinimo. Visi prašymai bus svarstomi individualiai, pabrėžė ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(5)
(186)

Komentarai (1)