[ŽT] Kodėl kai kurios ES šalys nepritaria sankcijoms prieš Rusiją?  ()

Pasiūlymuose numatytas draudimas reeksportuoti svarbiausias prekes į Rusiją, taip pat baudos už pažeidimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė ES valstybių narių primygtinai reikalauja susilpninti Europos Komisijos pasiūlymus, kuriais siekiama kovoti su sankcijų Rusijai apėjimu per trečiąsias šalis. Apie tai praneša „Bloomberg“, remdamasi šaltiniais.

Europos Komisija visų pirma pasiūlė uždrausti importuotojams perparduoti vadinamąsias aukšto prioriteto prekes (pavyzdžiui, puslaidininkius, naudojamus ginkluose arba būtinus jų gamybai) į Rusiją arba naudoti Rusijos Federacijoje, taip pat reikalauti tam tikros sumos užstato į depozitinę sąskaitą, kad būtų užtikrintas šių reikalavimų laikymasis.

Remiantis naujausiais „Bloomberg“ pateiktais ES sankcijų pasiūlymais, mažiausiai pusė šios sumos būtų pervesta į Ukrainos patikos fondą, o pažeidus jas, sutartis būtų nutraukta. Eksportuotojai taip pat turės informuoti nacionalines institucijas apie bet kokį trečiųjų šalių įmonių piktnaudžiavimą.

 

Tačiau grupės didžiųjų ES šalių atstovai šią savaitę išreiškė susirūpinimą dėl pasiūlymų, įskaitant abejones dėl jų teisėtumo ir ar tokių garantijų gali būti reikalaujama iš importuotojų.

Agentūros šaltinių teigimu, šios šalys taip pat nori susiaurinti galimų priemonių apimtį ir prekių, kurioms jos bus taikomos, sąrašą. ES grupė taip pat baiminasi, kad dėl tokių reikalavimų Europos įmonės gali atsidurti nepalankioje konkurencinėje padėtyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: