„Tai buvo siaubinga!“ Zacharova oficialiai skelbia, kas nutiko Lavrovui ESBO susitikime  ()

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova paaiškino, kam ESBO susitikime buvo skirta užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo frazė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal jos žodžius, kurie buvo transliuojami laidoje „Vakare su Vladimiru Solovjovu“, S. Lavrovas kreipėsi į užkulisiuose esantį žmogų: „Ar galite palikti mane ramybėje? 

Paaiškėjo, kad jį sunervino ESBO personalo fotografas.

Po šios frazės S. Lavrovas padėkojo jam už prašymo įvykdymą.

Priminsime, kad susitikimas įvyko lapkričio 30 dieną Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjė.

„Tai buvo organizatorių fotografas. Galbūt jis tiesiog nepatikėjo, kad susitikime dalyvavo Rusijos ministras, ir nusprendė prieiti taip arti, kad įsitikintų savo akimis. Bet tai yra siaubinga, visa ši istorija yra siaubinga nuo pradžios iki pabaigos“, – sako M. Zacharova.

Pasak diplomatės, frazė, kurios kontekstas transliuojant buvo neaiškus, Vakarų žiniasklaidoje buvo panaudota kaip memas, įrodantis Rusijos izoliaciją Europos bendruomenėje.

 

Kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas galėtų atvykti į Skopję, priimančiosios šalies valdžia Rusijos skrydžiui atvėrė oro erdvę.

Maršrutas driekėsi per Bulgarijos oro erdvę, tačiau Sofija apsuko Rusijos lėktuvą dėl M. Zacharovos, kuriai jos dangus buvo uždarytas.

Dėl to S. Lavrovas į susitikimo vietą atskrido per Graikiją.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(12)
(30)

Komentarai ()