„Zelenskis užsiima ne tuo, kuo reikia. Taip karo mes nelaimėsime“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė prezidento užduotis karo metu yra suvienyti visus, be to negali būti pergalės.

Tai interviu NV pareiškė liaudies deputatas „Golosa“, Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos parlamentinio komiteto sekretorius Romanas Kostenko.

Jis komentavo įstatymo projektą dėl šaukimo į armiją amžiaus sumažinimo iki 25 metų.

„Aukščiausioji Rada balsavo dėl šio įstatymo projekto. Žinoma, nenorėdami prarasti reitingų ar dėl kokių nors problemų, mes dar kartą parodome, ar reitingai, ar nacionalinio saugumo klausimai mums yra svarbesni“, – pažymėjo jis.

„Dabar einame tokiu sunkiu keliu, kai reikia priimti nepopuliarius sprendimus. Jei negalite priimti nepopuliaraus sprendimo dėl šalies išlikimo, tuomet reikia atsitraukti ir leisti tai padaryti kitam. Klausimas dabar skirtas ne vyriausiajam vadui, o kiekvienam, kuris, eidamas savo pareigas, turi priimti sprendimus dėl šalies išlikimo“, – pabrėžė parlamentaras.

Kartu jis teigė, kad prezidentūros tendencija yra nepasirašyti įstatymų, už kuriuos balsavo Rada.

„Konstitucijoje yra nurodyta, kad įstatymas turi būti pasirašytas. Tai nėra teisė, o prezidento pareiga pasirašyti įstatymus. Mes darome šiuos įstatymus ne sau, mes darome šiuos įstatymus ir kariškiams, ir žmonėms. O prezidentas kaip Konstitucijos garantas privalo šią Konstituciją įgyvendinti. Tik nesuprantu, kodėl ji neįgyvendinama. Manau, jog taip yra todėl, kad nėra bausmės. Jei įstatymas nepasirašytas jis neįsigalioja. Bet pas mus šis mechanizmas neveikia. Matyt, reikia pateikti kažkokias BK pataisas, kurios nustatytų bausmę už tai, kad nesilaikai Konstitucijos būtent pasirašydamas įstatymą. Nes ši demokratinė kontrolė yra tam, kai Aukščiausioji Rada konstitucine balsų dauguma balsuoja už kokį nors įstatymą, o jis neįgyvendinamas“, – pažymėjo R. Kostenko.

 

Parlamentaras taip pat pareiškė, kad V. Zelenskis turi teisę atleisti V. Zalužną, tačiau tai neduos naudos šaliai.

„Ar jis gali atleisti? Tai yra jo teisė. Ar tai bus naudinga valstybei? Ne, tai sukels skilimą.... Šalies vadovas prezidentas V. Zelenskis vykdo neteisingą politiką. Kaip vadovas jis neturėtų turėti politinės spalvos. Pagrindinė jo užduotis šiuo metu - suvienyti visus. Politines jėgas, opoziciją, visas politikos kryptis, kariškius, visas organizacijas. O kas vyksta dabar - tai skaldo. O kai lyderis skirsto, tai kyla klausimai dėl jo. Labai norėčiau, kad prezidentas suvienytų, nes kitaip šio karo nelaimėsime“, – reziumavo liaudies deputatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: