Iš kosmoso pabiro šimtai popierinių lėktuvėlių (Video)  (6)

Iš popieriaus pasigaminti lėktuvėlį, kuris skristų ne keletą metrų, o kur kas toliau (ką ir bekalbėti apie stratosferos sluoksnius), gali būti ne taip jau ir paprasta. Tačiau grupelė entuziastų sumanė šiek tiek modifikuoti nenaują popierinio lėktuvo kosmose idėją: vyrai stratosferon iškėlė ir skrieti paleido šimtus elementariai išlankstomų popierinių lėktuvėlių – tokių, kokius sėkmingai lankstydavome vaikystėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Triuko autoriai lėktuvėlius iškėlė ne sykį sėkmingai išmėgintu metodu – helio balionu. Lėktuvėliai buvo sudėti į vieną ryšulį, kuris, pasiekus tam tikrą aukštį, plyšo bei lėktuvėlius išbarstė stratosferoje.

Lėktuvėlius į stratosferą nuskraidinti sumanę vyrukai ne šiaip pokštavo, o dar ir pradėjo improvizuotą eksperimentą, kuriuos siekama įvertinti „Samsung“ atminties kortelių ilgaamžiškumą bei patvarumą. Kokiu būdu? Prie kiekvieno lėktuvėlio buvo pritvirtinta po atminties kortelę su žinute ją Žemėje radusiam žmogui.

Ar pavyks kam nors rasti kosmose pabuvojusią atminties kortelę ir kada tokios kortelės bus surastos, parodys laikas. Beje, projekto pradžioje vienas iš inžinierių Džoelis Veičas (Joel Veitch) išreiškė svajonę, kad bent vienas iš lėktuvėlių savo kelionę baigtų amžino įšalo žemėje Sibire, kur po tūkstančių metų jį ir jo gabentą „Samsung“ atminties kortelę surastų po žmonijos gyvuosiančios Žemės civilizacijos.

„Tada jie galėtų kortelę patalpinti savo „po-žmogiškosios“ eros atminties kortelių skaitytuvuose ir išgirsti mūsų balsus iš gilios, gilios praeities, – sąmojus žarstė Dž.Veičas. – Taip laiko begalybėje nusidriektų ryšys tarp praeities ir ateities civilizacijų, o „ryšininku“ pasitarnautų paprasčiausias iš popieriaus išlankstytas lėktuvėlis.“

O kol tie tolimi ateities laikai ateis, pasidairykite, ar kur aplinkui nesimėto popierinių lėktuvėlių ar "Samsung" atminties kortelių. Ir jei jau nusišypsotų laimė tokią rasti, kreipkitės adresu http://projectspaceplanes.com/ask. :)

Jei nerodo video, žiūrėkite per šią nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)