Nuobodžiausia diena – 1954 metų balandžio 11-oji  (3)

Tai buvo diena, kada Rogeris Bannisteris pagerino keturių minučių mylios rekordą ir baigėsi maisto produktų normavimas, rašo „The Daily Mail“. Karalienė tapo pirmoji viešpataujanti monarchė, aplankiusi Australiją, o Marilyn Monroe ištekėjo už Joe Di Maggio. Tačiau, nepaisant visų tą dieną nutikusių įvykių, šiandien jos svarba gali būti laikomas jos nereikšmingumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1954 metų balandžio 11 diena ekspertų buvo pripažinta nuobodžiausia 20-ojo amžiaus diena. Į kompiuterinę sistemą įvedę 300 mln. įvairiausių faktų, jie pareiškė, kad tą dieną nebuvo jokių reikšmingų įvykių, žymių žmonių gimimų ar mirčių. Reikšmingiausiais tą dieną įvykiais sistema išskyrė tai, kad Belgijoje vyko ketvirtieji pokario rinkimai ir gimė Turkijos akademikas, dėstęs elektroniką.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet konkreti diena yra išskiriama dėl savo nereikšmingumo. Pasak BBC radijo, 1930 metų balandžio 18 diena buvo pati nuobodžiausia po to, kai radijo laidų vedėjas vakaro žiniose pareiškė: „Nėra jokių naujienų.“ Vis dėlto, ekspertai teigia, kad ta diena buvo Didžiosios ekonominės krizės metu ir tuomet mirė pirmasis Lotynų Amerikoje gimęs kardinolas Joaquimas Arcoverde de Albuquerque Cavalcantis. Tą dieną taip pat gimė Naujosios Zelandijos aktorius Clive‘as Revillas žinomas dėl savo pasirodymų Londono teatruose.

„Rezultatams paaiškėjus 1954 metų balandžio 11-oji buvo nugalėtoja, - sakė naujos paieškų sistemos „True Knowledge“ išradėjas Williamas Tunstallas-Pedoe‘as. – Joks žinomas žmogus nežuvo tą dieną, nenutiko joks reikšmingas įvykis ir, nors tipišką 20-ojo amžiaus dieną gimdavo koks nors žinomas žmogus, tik vienas žinomas žmogus pretenduoja į šį titulą - turkų akademikas Abdullah Atalaras.“

„True Knowledge“ paieškos sistema startavo šių metų vasarį ir ji pateikia tiesioginį atsakymą į užklausą, o ne pateikia nuorodas, kaip kad „Google“. Ji talpina šimtus milijonų faktų apie žmones, vietas, įvykius ir verslą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (3)