Fareed Zakaria. Kaip demokratija gali veikti artimuosiuose rytuose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2011-02-10 14:17
Geras straipsnis. Va kad mūsų politologai ką nors panašaus parašytu, bet ne, turim visokius Iškauskus kurie apart ideologinio užtaiso toliau nemato...
Kupse123 2011-02-10 14:22
Pritariu. Labai geras straipsnis Mano nuomone , Egipte nebus ir negali buti normalios demokratijos (tokia kaip JAV ar Europoje) , ten savi zmones ir jiem reikia kazko kito. Taciau , kad butu draugiska vakarams.
Sarunas 2011-02-11 09:15
O kaip manot? Izraeliui bus švelniai tariant nemaloni situacija ar nieko baisaus, jeigu ir Egipte ateis radikalaus požiūrio islamistinis judėjimas į valdžią? Ir turint galvoje, kaip Amerika rūpinasi Izraelio gerove, ar nevertėtų palaikyti jiems Egipto vadovo ir pasinaudoti savo sugebėjimais skelbti gana įtikinamą propagandą tarp Egipto žmonių, kad neverta keisti radikaliai esamos situacijos? Galų gale ar ne per vėlu tam?
Pumper 2011-02-11 10:01
Izraeliui visi kaimynai nepatinka. Niekaip aš nesuprantu, kam jie ten tos žemės taip norėjo, jei nepatinka dabar ten gyventi. Galėjo tos pačios JAV prašyti kokios žydų valstijos Amerikoj ir nereikėtų visą gyvenimą verkšlenti, kad musulmonai aplinkui, kur patys susigalvojo, kad ten jų "pažadėtoji žemė" - kuri yra Azijos dalis, ko patys žydai nesupranta (ir Kubilius), kad į ES nori įlįsti.
Sarunas 2011-02-11 10:08
Na faktas, kaip blynas, kad Izraelio valstybė yra dirbtinis geopolitinis darinys ir neteisėtas. Taip pat pilnai palaikau islamistinį požiūrį į Izraelio valstybės gana arogantišką ir savivališką charakterį. Kažkaip įtariu, kad anksčiau ar vėliau ateis laikas, kai įvyks antras žydų tautos genocidas, tik tiek, kad jį įvykdys, ne vieno žmogaus ( kaip Hitlerio ) vadovaujamas režimas, o islamistinių pažiūrų valstybių draugija. Juk niekas neišsisuks be pasekmių taip arogantiškai besielgdamas...
lightfire 2011-02-11 10:13
genialu, delfio komentatoriaus stiliumi sugėbejai kaltę dar ir kubiliui dėl artimųjų rytų konflikto suverst Beje, žydai ne patys sugalvojo, kad ten jų pažadėtoji žemė - tokia ji buvo, tai ir JTO pripažino, o kalbant apie Egiptą, tai ir šis taikos susitarimu su izraeliu (bei Jordanija) tai pripažino
Pumper 2011-02-11 10:26
Ne dėl konflikto Kubilių paminėjau, o dėl to, kad jis yra sakęs, kad palaikys Izraelį derybose dėl įstojimo į ES, nors Izraelis yra Azijos valstybė, ko matomai Kubilius ir patys žydai nesupranta (ką jau kalbėti apie lindimą į Eurolygą, Euroviziją ir pan.). Jei jau taip reikėjo būtent tos žemės, kurią atėmė iš musulmonų (o dabar stebisi, kodėl tie jų taip nemėgsta), tai tegul ir nelenda į Europą. Ar dar ir žemynų ribas dėl žydų norų keisti reikės?
lightfire 2011-02-11 10:39
taip taip, oberbanpumperfiureri, žydai lenda į Europą, nori susigviežti visą žemyną ir juokdamiesi krikščionių vaikų kraują siurbti..
Pumper 2011-02-11 10:43
Ką nors naujo sugalvok.
Tir4elis 2011-02-11 10:47
Na, ką egiptiečiai susikurs, su tuo ir turės patys gyvent. Kaip pasiklos taip ir išsimiegos . Vakarams dabar svarbiausia nekiršint naujo širšyno, nes mažiausiai reikia, kad dar daugiau fanatikų su bombom lakstyt pradėtu. Kas dėl Izraelio tai čia nieko nepadarysi, ten tikrai jų istorinės žemės, viskas ten jų kapais ir istorija sėte nusėta. Visa bėda, kad nei jie, nei tie patys palestiniečiai nenori kartu sugyvent. Aišku yra šviesiu galvų, bet ar daug? Deja to nesimato.. Nori jie kuo daugiau rimtų sąjungininkų turėt ir tas natūralu, kad bando sudalyvaut visur kur tik galima, kad jaustusi saugiau. Nes būt apsuptiems nedraugiškų šalių visgi tikrai nėra saldu.. Tačiau bandyt perpiešt žemėlapius ir jungtis prie sąjungų kurių net pavadinime sakoma, kad čia "ne ta chebra" visgi nei šis nei tas, tą ir Kubiliui reiktu suvokt. O gal jis dar viena propagandos auka ir galvoja, kad lietuviai per daug žydus nuskriaudė ir dabar pasmerkti atkentėt iki 50'os kartos? :| Juk dėl tos pačios Turkijos kiek nesutarimų, nors jie ir ekonomiškai ir geografiškai mums artimesni už Izraelį. Jei priimt Izraelį, o Turkijos ne, ar tai nebūtu pastariesiems smūgis "šlapiu skuduru"? Nesakau, kad reik nusigręžt nuo Izraelio, bet tiesiog šiuo atveju nereiktu kištis kur nereikia, bei galima daugiau "košės privirt" nei gero padaryt.