Kur nėra medžiotojų, nėra ir žvėrių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kilgoras Trautas 2011-09-03 13:33
Kliedesiai! Turėtu būti taip: kur nėra žvėrių nėra ir medžiotojų.
Arns 2011-09-03 14:44
dabartiniuose miškų masyvuose žvėrys auga pagrinde dėl medžiotojų vežamo pašaro. Per visą LT vos vienas kitas didelis miškų plotas, kuriame žvėrys išsimaitintu.
Mingis 2011-09-03 16:14
Na čia pasaka be galo. Pašarai tam ir vežami, kad per žiemą išsimaitintų didesnis žvėrių skaičius, nei natūraliai galėtų ir po to būtų galima kuo daugiau jų sumedžioti. Ir apie kokią tolerancija medžiotojams gali būti kalba? Užtenka kad ir žiemą paprastam žmogeliui išeit į mišką pasivaikščioti, tuoj prisistato, ko čia valkiojiesi, žvėris baidai, čia mūsų medžioklės plotai ir t.t.
Gediminas Jurgaitis 2011-09-03 16:23
sadistai... labai norėčiau, kad juos kas nors lygiai taip pat nukankintų kaip tai daro jie... ir tik nereikia pasakų kad mes žmonės jie gyvūnai užtat mes esame vertesni gyventi ir turime teisę žudyti ką tik norime. negaliu net kraujas užverda matant tuos laukinius pirmykščius negaliu pavadint žmones.
rimka 2011-09-03 18:30
Kilgoras Trautas, Mingis, Gediminas Jurgaitis, jūs turbūt vegetarai ?
Shinigami 2011-09-03 18:53
Tai nuvažiuok į kokia kiaulidę ar paukštidę (ypač Prancūzijoje) ir tada galėsi sakyti kokie medžiotojai dievobaimingi, nes prieš tai kai sumedžioja žvėrį jam leidžia laisvai gamtoje gyventi, o ne narve kur gali vos pajudėti ir yra šeremi visokia chemija, kad greičiau užaugtu. P.S. mėsos neketinu atsisakyti
Criminal_Minded 2011-09-03 19:04
cave_dweller 2011-09-03 21:06
Daugelis čia smerkiančių medžioklę ne vegetarai, tarp jų ir aš. Sakykit ką norit, bet žvėrių žudymas dėl malonumo, tai ne kas kita, kaip sadizmas. Netie laikai, kai medžioklė buvo būtina išgyvenimui, dabartiniai medžiotojai patys sužvėrėję, žmonėmis tokius gėda vadinti. Pažįstamas girininkas tiek yra pripasakojęs apie tas "medžiokles", kad dabar niekinu ir šlykščiuosi tais išsigimėliais, kurie save vadina "medžiotojais". PVZ. atvažiuoja su džipais į sutartą vietą, ten randa jau paruošta, pririštą auką, nušauna ir lyg didvyriai varo aptarti puikiai nusisekusios medžioklės prie naminės butelio. Arba šaudo gyvūnus atėjusius prie ėdžių paėsti . Argi tai medžioklė
rimka 2011-09-03 21:16
tai jie gal dar ir iš*isa ta žvėrį prieš nušaudami? kai tu esi taip informuotas, tai geriau jau savo nuomonės ta tema net nereikšk ;D
cave_dweller 2011-09-03 21:55
Na tai papasakok kaip iš tikrųjų viskas vyksta
Mingis 2011-09-04 00:41
Aš ne vegetaras ir apskritai nesu kategoriškai prieš medžioklę nusistatęs, bet va medžiotojų bei miškininkų požiūrio į paprastus gamtininkus/miško lankytojus tai niekaip negaliu suvokt, pernelyg dideli šeimininkai miškuose jaučiasi. Juk yra ir šiaip gamtininkų, gamtos fotografų ar šiaip gamta besidominčių, bet va jei esi ne medžiotojas, tai miške lankytis, ypač medžioklės sezono metu nevalia. Pirma patiems medžiotojams kitus miško lankytojus reikia išmokt toleruot, o tada gal ir patys pagarbos sulauks. O dabar išėjai į jų plotus pasivaikščiot - automatiškai potencialus brakonierius.
kestutisz 2011-09-04 01:18
Nemanau, tiesiog kam iš paprasčiausio žudymo dar ir cirką daryti? Viens prie vieno, kaip tarkim skerdyklos konvejerio darbuotojų gražiausių trofėjų konkursas.
enternald 2011-09-04 09:46
Ar kas nors be medžiotojų žino kaip renkti lesyklėles, kokių žvėrys kokiame miške yra? Na abejoju. Su aukščiau rašiusiais kolegoms nesutikčiau, kad iš miškų išveja, šalia esančiuose miškuose retai kada medžioja. Tai atvedė gana keistų pasekmių. Vilkų populiacija sunkiau įžengiamuose pelkėse išaugo tiek, kad tikrai viršija visus limitus. Vilkai pradėjo lėtai medžioti gyvulius iš laukų, kad išliktų. Nes kaip sakiau keli "žalieji" sakė negalima jų medžioti. Gal ir negalima kokioje Labanoro girioje, kur gal keli išlikę, bet Šiaurės Lietuvos pelkynuose jų apščiai. Praktiškai tapo įprasta ganyklose palikti įjungta per naktį radiją, kad vilkai šiek tiek bijotų žmonių.
Gediminas Jurgaitis 2011-09-04 18:04
niekas ir nesako, kad nereikia reguliuoti populiacijos, bet kai žudoma dėl malonumo "medžioklėje" tai jau yra iškrypimas...
Petriukas 2011-09-05 05:29
medžiotojų populiaciją reikia reguliuoti, o ne žvėrelių. o kad eina ir pjauna vilkai naminius gyvulius - teisingai daro. iškirto žmonės miškus, išnaikino stirnas, elnius ir visą kitą natūralų vilkų grobį ir dabar jau spaudžią filosofinę varškę iš š** spangdami kad reikia reguliuoti populiacijas gyvūnų. didvyriškas jų "gamtos stribo" darbas.. išnaikinam natūralų vilkų grobį, tuomet tie turi eit ieškot maisto į žmonių valdas, o kai vilkas iš bado pas ūkininką atklysta, medžiotojai pradeda klykti kad jau vilkų perdaug prisiveisė - einam naikint, išnaikinus tuos, vėl leidžiam prisiveist kitiems žvėreliams, tik tam kad galėtume juos išnaikint - genealu ir paprasta, ir be galo logiška, rukeliškam mentelitetui.. ypač kuomet visi miškai išpjauti ir paliktos tik myzernos salelės kur žvėrelis net apsisukt negali ir tyčia netyčia išklysta iš to apgailėtino rezervato.. kiekvienas gyvūnas yra potencialus kenkėjas taip išeina? ir pagal vietinį mentalitetą kiekvienas gyvūnas automatiškai tampa kenkėju pagal aritmetines taisykles sugalvotas medžiotojų. ar tai kenkėjas ar saugotinas gyvūnėlis priklauso nuo populiacijos dydžio, jokia tarpinė grupė tarp tų dviejų neegzistuoja runkeliams su dvivamzdžiu rankose. bet tai tik teorijoje, praktikoje tie populiaciniai skaičiai gi išgalvoti, niekas gi iš tiesų neskaičiuoja, niekas nežino. Jei tarkim kokioj Runkelynės kaimo pelkėj gyvena 100 vilkų ir visi jie sotūs, nei vienas nekiša nosies iš ten ir slepiasi, žmonės jų nemato ir negirdi, reiškias populiacija maža, bet jei tarkim toje pačioje pelkėje tik kokia viena vilkė su vilkiukais ir ji iš bado išlenda iš pelkės kad kokį kasnį parneštų šeimai, tai jau tą pačią dieną bus paskelbtas visuotinis karas vilkams, gi trys vilkai - baisus maras.. tokius runkelius gamtos reguliuotojus išrenkt ir peleist po pelkynus vidury nakties, tegul tada pabando nuogais užpakaliais pareguliuot vilkų populiacijas.. tfu
Windas 2011-09-05 07:49
As myliu gamta bet esu gan ir paprasto mastymo: Ganyklose gyvuliai zudomi del maisto? Taip Ar miske sumedziotas givynas (neskaitant del kailiu) buna valgomas? Taip Tai koks man dabar skirtumas jei del maisto viskas vyksta ar miske ar ganykloje.. man cia viskas ok.. Bet va kur del kailiu medzioja ar seip kito trofejaus tada nepripazystu. Bet kas valgoma sutinku... 1 miske.. atstos 1 ganykloje.
Otto 2011-09-05 09:39
Va, tave patį pirmą ir reikėtu ten paleisti, kad nerašinėtum niekų. Ar susimąstei, kodėl Varėnos miškuose nėra vilkų, nors jų ten niekas nešaudo? Nežinai, o gaila. Mat ten tiek daug uogautojų, grybautojų ir kitokių "autojų" užpakalių, kad jie negali to pakęsti, ir pabėgo. Nujaučiu, kad ir tavo užpakalis ten apsilanko. Todėl nerėk, kad vilkus iššaudo. Šaudo tik ten, kur jų neišbaidė tavo minėti "užpakaliai" ir jų iš tiesų per daug, kur jie ima akivaizdžiai kenkti ne tik miško gyvūnų balansui, bet ir tavo nekenčiamų "runkelių" paskutinę karvutę papjauna. Kitą kartą pamąstyk, prieš rašydamas.
- 2011-09-05 09:47
Iš kur toks durnas mąstymas - „per daug ― mums kontroliuoti reikia!“. Pamirštama, kad populiacijos dydis natūraliai yra reguliuojamas, ir papildomai nėra tikslo nei naikinti, nei šerti.
Otto 2011-09-05 10:25
Pats savo mąstymą kritiškiau vertink! Jei negaus suryti bobutės karvės, bene vieni kitus ės? http://www.alfa.lt/straipsnis/12100152/ ... -07_23-47/ http://www.jurbarkosviesa.lt/Naujienos/ ... as-stirnas Gerai nors tai, kad po apšaudymo vilkai sužino kur jų vieta ir nebesivalkioja po sodybų kiemus, o tūno miške.
vitalijuss 2011-09-05 13:04
Nu blyn kaip užknisa tokie gamtos mylėtojai, šneka kad tik pašnekėtų. Gal uždraudžiam ir žvejyba, juk žvejys pasišeria vietą, kur žvejoja? Pradėkit nuo savęs, nupenėti išlepėliai - nenaudokit medienos (nekirs miškų, gyvūnai turės kur gyventi), nepirkit kailinių (tada nemedžios gyvūnų dėl kailių), neikit į miškus ir nevaikykit gyvūnų, galų gale nešerkit miestuose ančių ir kitų laukinių gyvūnų, jūs jų nenužudote, o pasmerkiate lėtai, skausmingai mirčiai nuo bado ir nuo šalčio žiemą. Nepirkit bl deimantų, juk šimtai ŽMONIŲ miršta jų kasyklose, nors ar jums rūpi žmogus, jums kad tik vilko pilko nenušautų..