Norvegija lietuvio emigranto akimis: ne viskas auksas, kas Norvegijoje žiba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2012-02-13 00:35
Jiem tik telieka pirkti bilietą į sanatorijas, nes kito kelio ir nėra. Skirtingai nei jaunam žmogui taupančiam ir investuosiančiam.
immortallt 2012-02-13 00:36
Per 5 metus intensyvaus naudojimosi viesuoju tranportu tik karta neatvaziavo autikas, o siaip jei neatvaziuoja papildomai laukti max 10min. Jo tikrai eis vogti sofa ar rasomaji stala. Taip papuosalu neturiu, nes as vyras! Laikrodziu nemegstu, o kostiumai... Nu tikrai ne tai ka vagia. Yra dar bendriau narydmo iranga, ka imanoma isnesti lengviau ir vertingiau, bet nardymo iranga sunku parduoti ir vagia tik tie kas zino kur ir kaip parduoti. Buitine technika integruota - reikes darbo islupti ir ne tiek jau vertinga, kad taip stengtis. Monitorius ir telikas yra, nu abu gal ~800 kainuotu. Pasakyk, kiek kainuoja masina per menesi su amortizacija ir likutines vertes mazejimu bei kuru ir KASCO draudimu ? Tie patys sveicarai ar norvegai stebisi Lietuvoje, kokie zmones turtingi ir kad tiek daug zmoniu vazinejas su masinomis. Kaip jie issireiske, tai lietuviai labai jau turtingai gyvena.
Demotion 2012-02-13 01:00
Analog 2012-02-13 01:13
Dabar taip: 1) Su tačke lengviau žiurkikes kabint. 2) Su bomžais trulikuos nereikia sedėt. 3) Nereikia draugų ar tėvų prašyt, kad dviratį ar nardymo įrangą ar dar kažką galėtum nusivežt kažkur už miesto. 4) Nereikia planuotis kelionių, ypač kur nors užmiestin, kaiman. Šitas labai aktuolu mažesnių miestų gyventojam. Jei šitos priežastys atrodo svarios ir vertos ~300lt/mėn tada galima pirkt mašiną, na tas litų kiekis labai nuo daug ko priklauso.
immortallt 2012-02-13 01:25
Demotion, taip iseina, kad tu man dabar pat gali papasakoti is ko susideda reguliatorius ? O gal papasakosi kaip ikurti akvariuma ? O gal dar ir sukursi savo finansini ateities plana, kuris padengs vaiku moksla, tavo pensija bei pilnai patenkins visus rupescius ir numatys visas galimas nelaimes tavo seimai ? Niekas negali visu sriciu ismanyt. Tu pats sau priestarauji, tai kalbi apie tai kad masina padeda sutaupyti laika, tai po kurio laiko rasai, "tai ka kazkur skubi?" ? Apsispresk. Beje, o kam tada masina, jei iki stoteles 50m o masina reikia palikti uz 100-200 metru ? Velniop tos papildomos islaidos jei tada ir vaiksciot reikia, ir islaidos gerokai didesnes ? Wow Demotion kiek daug daro. Bega i krumus, bet nieko pats nesistengia kurti, o paskui kaltina kitus silpnavaliskumu. Priesingai nei kiti, kai kurie zmones stengiasi kazka padaryt del tevynes, o ne bekt i krumus o paskui prota knisti kitiems. Tai pala, mes kalbam apie masina Prancuzijoje ir Vokietijoje ar Lietuvoje ? Tai gal kalbam apie masinas Venecijoje ? O gal geriau imam koki Vatikana ar San Marina ? Neprimetinek temu. Siek tiek i tema, bendrakurse mokes Honk kong'e pusmeti. Bendrikas nu univiero buvo uz 3h kelio viesuoju ir mazdaug 4h masina ir tai skaites, kad gavo arti bendrabuti. Del vieno dalyko tu esi teisus, lietuviams reikia keisti mentaliteta ir poziuri i korupcija. Dar prideciau, kad lietuviams reiktu is tikruju ismokti skaiciuoti ne tik pajamas, bet ir islaidas. Labai gerai situacija islaidu dalyje gerai matoma laidoje Pinigu Karta, kai profesionali asmeniniu finansu konsultante isnagrineja islaidas ir pajamas bei atitinkamai gali subalansuoti pinigu srautus. Seima pasiima koki high-end kompiuteri issimoketinai, dar pora smart-phone'u, kai vos vos gala su galu suduria. Perziurejus islaidas pasako zmogui tiesiai sviesiai, kad jam teks rinktis tarp 3 dalyku: masinos, cigareciu ir kompiuterio bei mobiliaku lizingo. Tada zmogus susiparina pasiuncia visus ant triju raidziu, debilais isvadina ir pradeda kaltinti valdzia, kaimyna, marsiecius ar pilnati, bet ne save.
Analog 2012-02-13 01:39
Nu blokuot gal nereikėjo, būt 1 užtekę. Man tai visai patinka paskaityt tuos ginčus.
kionig 2012-02-13 01:39
Reiks pabaigt man Išpešiau tiek info, nebent dar pats ką nors pasipasokosi.
kionig 2012-02-13 02:21
Nieks ten neteigia absoliučiai, kad mašina nereikalinga. Įmanoma iš tikrųjų ir be jo apsieiti, tik žinoma ne visais atvejais. Jei ten turi šeimą ir gyveni toliau nuo miesto.
immortallt 2012-02-13 10:25
Nu va matos koks is tikruju esi, jei trukdai eismui ir dar stabdai paskui vaziuojanciam. Isivaizduoji kad vienas kelyje esi ir visada teisus. Zinok jei koks i sikna ivaziuos kur su "blackbox" vazinejas, tai kaltas liksi tu ir dar i snuki gali gaut uz reikiama dalyka. Dazniausiai nesignalizuoju besivelkanciam antra juosta, nebent jau visai velkas tokiu pat greiciu kaip pirmoje ir nepraleidzia tycia.
Arthuras 2012-02-13 16:09
Juokinga . Kionig ir immortallt, kai aš jums bandau pateikti problemas važiuojant viešuoju transportu, tai jūs sakot, kad jos labai retos ir visai nedidelės ir tuo pačiu pateikiat ala "rimtas" bėdas, kurios ištinka vairuojančius. Pvz.: Kvailiai be abejo gali. Automobilis turi gerokai daugiau pliusų, nei minusų ir tai akivaizdu ir neverta to bandyt paneigt. Kitas reikalas, ar žmogus pasiruošęs 400-500lt išleist per mėnesį, tai jau kitas klausimas.
Analog 2012-02-13 16:48
Nu kvailiais, kad mašinos neturi gal vadinti ir nereikia. Beje, čia mes kaip ir pasidalinom kiek maždaug išleidžiam mašinai, tai būtų įdomu kiek autobusam ir pnš. išleidžiat jūs.
Mantis 2012-02-13 17:19
Arthur ce kaip kaimo bobutei niekaip neisaiskinsi tu jiems ir niekaip jie nesupras..Nes tik pas ju autobusai atvazuoja laiku, retkarciais veluodami 10 min, tik pas KIoning retakrciais susigrude vazuoja ir kaip uz lango -25 transportas autobusas siltas, o dar ypac kai yleidinejama per priekines duris nes tik pas juos stotele uz 50 metru...iki darbo speju tiek pat Nes brangstantis dyzelinas aktualus tik automobiliu vairuotojams, tikriausiai viesasis transportas oru varomas Tik beleika man laukti , kad vel bus (banned) nors necenzuriniu zodziu pas manes kaip ir nerasta visoje diskusijoje Ne taip kaip pas moderatoriu Kioning Kuris turetu kelti puslapio lygi, neuzsiemes snargliskais pezalais
Arthuras 2012-02-13 17:21
Automobiliai čia ne prie ko, apskritai, toks gyvenimo būdas, kurį propaguoja pencynykai - litų turi, o sau gaili net kapeikos.
Mantis 2012-02-13 17:38
teisingas apibudinimas
Analog 2012-02-13 17:47
O kas sakė, kad į stiklainį jie tuos litus krauna? Kaip supratau immortal nardo, o ten įranga tūkstančiais kainuoja. Man visiškai nekliūna, kad jie neturi tų mašinų, jie tiesiog išsakė argumentus prieš automobilį ir tiek, o jūs čia pensininkais vadinat, už tai kad žmonės su savo finansais tvarkytis moka Nu ne advokatas aš jų, bet nevertinkit situacijos tik iš vienos pusės.
Mantis 2012-02-13 18:11
Ce jau ju reikalas kaip jie su financais tvarkosi, bet gal beda tame kad neperdaugiausia tu pinigu turi, kad automobilis tampa tokia prabanga jiems ir laiko svaistymu .Suprasciau jai butu Zalieji, bet juk naudojasi viesoju transportu tai tai galima atmesti Kaip Kioning minejo, kad be to galima apseiti..Taip galima apseiti tai tas pats kas pirkti maista Optima linija, juk skirtumo nera ka valgai
Analog 2012-02-13 18:15
Taip, galima be daug ko apsieit. Tu, matos, be lietuvių kalbos pamokų mokykloj apsėjai, jie be automobilio apsieina, o aš be privataus lėktuvo. Tai kur problema?
Mantis 2012-02-13 18:32
Ce mano bedos, ne tavo
Analog 2012-02-13 18:45
reikalas. Netaikyk dvigubų standartų.
kionig 2012-02-13 19:02
Aš tik prižiūriu forumą, apie lygio kėlimą, tai jau kita atskira tema. Yra pasiūlymai ir pageidavimai. Pilna laisvės paties teikti idėjas. Manti, tu baiksi, kadanors su savo tais vaikiškais linkėjimas ar ne ? Nu, nepyk, bet labai jau nevyriška.