Ar skaitmeninė kultūra iš tiesų kuria didybės manijos apsėstą, vienišą ir į smurtą linkstančią visuomenę?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vagydarnuor 2012-04-27 12:55
skaitmenizmas tik puzles detale, viska kuria kapitalistine sistema paremta visuomene, dabar jau per galvas lipa, tai jei nebus jokiu kataklizmu ar dideliu kriziu ir sistema nesikeis sulauksim ww3
Analog 2012-04-27 12:56
Ne ten priežasčių ieško. Taigi jis aiškiai pasakė, kad žudė dėl imigracijos politikos, nu tai ją ir kaltinkit, o ne jutūbes ir pnš.
Uogienius 2012-04-27 13:35
Jis buvo nesveikos psichikos, nesvarbu, kad suvokė ką daro. Čia pagrindinė tokių veiksmų priežastis. Antraeilės tai, kad jis buvo konservatorius ir krikščionis. "A.B.Breivikas galbūt ir yra blogiausias pavyzdys, bet baisiausia tai, kad jei virutali realybė taps mūsų vienintele realybe ateityje, tokių vyrų kaip jis bus daugiau." O čia tai prajuokino, lyg anksčiau nebuvo Džekų Skerdikų ir Adolfų Hitlerių
Shinigami 2012-04-27 14:40
WTF? Kažkas čia nesąmoningo. Ar ji internetas ir wikipedija padarė atsiskyrėlių ir "narcizu"? O gal jis pasirinko internetą ir atsiskyrėlio gyvenimą, nes jis jau toks gimė? Tai kaip tada atskirti sveika nuo ne sveiko? Ar visi kurie masto kitaip nei tu (nei visuomenė) yra nesveiki? Ar visuomenė yra nesveika nes masto kitaip nei kai kurie O šiaip tai straipsnis WTF.
sigun 2012-04-27 15:19
Skerdikas jei neklystų nužudė 5 moteris. Tokių nužudžiusių po kelis žmones turbūt ir Lietuvos kalėjimuose rastum. O Hitleris išvis kaži ar yra ką nors pats savo rankomis nužudęs. Jis sukūrė ideologiją, režimą, kuris tai darė. Beje, taip pat kaip komunistai, kaip Čingischanas ar N kitų vadų ir vadukų. Nelyginkit, kai nesuprantate su kuo lyginate.
Arthuras 2012-04-27 15:35
BULLSHIT. CS lošiau, COD lošiau, Quake lošiau, ko tik nelošiau... Nekyla ranka kažkieno skriaust
Kunigelis 2012-04-27 15:35
Tai iprast galejo padet skruzdziu deginimas bunant mazam, voru traiskymas ar gyvunu kankinimas. Taciau mes nekaltinam gyvunu del to kad jie egzistuoja ir ju kankinimas gali padaryti zala psichikai. Nei zaidimai nei ju kurejai nesiekia tokiu masiniu skerdiniu. O jei kazkam tai daro bloga itaka nuo to neapsaugosi, nejau manai jei nebutu buve interneto ar zaidimu viskas butu buve kitaip?
sigun 2012-04-27 15:38
Statistika 1 iš 1? Tarkim išėjau iš namų minutei ir sutikau vieną žmogų - juodaodį. Iš to sprendžiu, jog Lietuvoje gyvena vien juodaodžiai. Straipsnyje tegu ir nepaminėta, bet psichologai ne vieną kartą tyrė žaidimų įtaką psichikai.
Pumper 2012-04-27 15:49
wolas 2012-04-27 17:16
Šnekat ir nusišnekat, suprasčiau, kad koks postal2 būtų priskirtas ar bet kokia šaudyklė ar dar kas nors, o dabar čia tolygu mario "žėk užšoko ant vargšelio gumbos ot gumbažudys, oi dar užmušė nekaltą skraidančią gulbę ir vargšelį drakoną - šitas užaugęs tai jau tikrai bus žudikas"
Pumper 2012-04-27 18:38
Kaip mano duotam straipsny ir rašo: "The opposition to gaming springs largely from the neophobia that has pitted the old against the entertainments of the young for centuries. Most gamers are under 40, and most critics are non-games-playing over-40s.” Kai tie didieji kritikai realiai net nesuvokia, kas tas WoW, tai ir nusišneka paskui. Bet čia ne esmė, svarbiausia gi nuo tikrų priežasčių ir problemų dėmesį nukreipti.
Valdas3 2012-04-27 20:12
Na vienintelis gyvūnų gyvenimo tikslas nėra būti sunaikintiems žmonių. Taip pat už jų žudymą negauni jokio "reward'o", nebent esi medžiotojas, bet tai yra visai kitas dalykas.
Shinigami 2012-04-27 21:35
Jei už gyvūnų ir vabzdžių žudymą negautum "reward'o" tada jų ir niekas ne žudytų. Pagrindinis rewardas kuri gauna žmonės tai darydami yra pasitenkinimo jausmas. Save laikant aukščiau to kuri nužudei. Ta pati gautum ir žudydamas žmones, bet dauguma to nedaro, nes bijo to kas seka po tokių veiksmų. Tai yra kaleimo ir visuotinio pasmerkimo. Bet ne visiems jis svarbus. Arba kaip šiuo atvejų, jam į kitų žmonių nuomonę nusispjauti. Tai tai nėra psichinė liga. Tai paprasčiausiai kitoks mastymas. Kuris kenksmingas visuomenei.
ZmogZ 2012-04-27 23:04
Dar nepamiršk Carmagedon, GTA, Postal bet nereikia taip bullshitu visko vadint, gal žmogus čia iš savo praktikos pasakoja kaip jam sėkingai pavyko savo smegenis žudymui paruošti
nondescript 2012-04-28 02:24
Nepatiko man straipsnis. Bandoma pritemti prie to, kad kalta aplinka, bet ne jis, nors autorius nepateikia jokių aiškių argumentų. Tokių kaip Breivikas buvo visais laikais, tik seniau nereikėdavo maskuotis po visokiom kaukėm. Tie kas norėjo kraujo, eidavo į karą ir kapodavo galvas vardan savų įsitikinimų. Kas dėl žaidimų, vyrai iš prigimties turi polinki kautis. Psichologiškai vyrai yra mortido, moterys libido. Vyrai kaunasi, moterys gimdo vaikus. Pažiūrėkit dabar statistiškai, daugumą žaidėjų sudaro vyriškos giminės atstovai, ir tai ne todėl, kad žaidimai propaguotų kažkokį jėgos demonstravimą, o todėl, kad vyrai turi tokį polinkį iš prigimties. Jei nebūtų žaidimų, man atrodo tokių kaip Breivikas kaip tik padaugėtų
StN 2012-04-28 07:38
Indeed, gerai pasakyta. Gale straipsnio reikėtų pataisyti "virutali" į "virtuali". Straipsnis toks nei šen nei ten. Jeigu iš virš 10 miljonų WoW žaidėjų vienas sugalvoja eit pašaudyti žmonių realybėje, tai aš niekaip nesugebėčiau privesti išvados prie to, kad čia kaltas žaidimas, tuo labiau, kad ir Wikipedia ir Facebook yra taip paplitę, kad jų minėti išvis nereikia, nes tada galime įtarinėti vos ne kiekvieną žmogų, kad jis kažką blogo padarys. Visada buvo ir bus ekstremistų su savo idėjom.
Karvė 2012-04-28 10:21
Ir jau prasideda socialistinis kaltų ieškojimas, kuris niekada neapsieina be "aplinka kalta". Kiekvienas suaugęs sveiko proto žmogus yra atsakingas už savo veiksmus taškas. Jei kas nors iš šalies jį paskatino žudyti, tai vis tiek reiškia, kad jis yra kaltas, nes kvailas. Toks kvailas, kad nesugeba suvokti kas yra gerai ir kas yra blogai, o tokius iš visuomenės reikia rauti kaip piktžolęs ar tiksliau silpnus sodinukus, juos pakeičiant perspektyviais stipriais. Breivikas neatrodo kvailas. Man jis atrodo protingas cinikas, kuris supratęs socialistinės politikos trūkumus ir valdžios nesirįžimą jas spręsti, pasinaudojo vienu tų trūkumu, kad makabriškai įrodytų, jog jų yra. T.y. jis puikiai žinojo, kad ne tik negaus mirties bausmės, kad ir kaip baisiai pasielgtų, jis gaus max 20 ar ten 21 metus kalėjime, kuris labiau primena uždarą sanatoriją. Breivikas tiesiog demonstruoja visiems tos perdėtai besirūpinančios socialinės Skandinavų sistemos trūkumus ir absurdiškumą. Jis beje pats panašiai ir teigia. Bėda, kad Norvegijoje niekas net nenori girdėti apie tuos trūkumus, nes nors jau priinta kalbėti apie kapitalizmo trūkumus ir silpnasias puses, socislizmas vis dar yra neliečiamas ir jo propaguotojai net nenori girdėti apie tuos trūkumus - esi apšaukiamas žmonijos priešu ir kapitalistine kiaule.
Arthuras 2012-04-28 10:51
Karve +1. Visiškai pritariu. Šiuo metu Breiviko situacija puikiai atspindi teisingumo silpnybes Norvegijoje.
wolas 2012-04-28 11:04
Aš jau geriau gyvenu pilnoje "trūkumų" turinčioje Norvegijoje, nei be trūkumų esančioje Lietuvoje.
nondescript 2012-04-28 15:41
Aš tai nesuprantu, kas negerai su ta socialine sistema? Pagal daugumą rodiklių skandinavai stovi aukščiausiose vietose. Bausmės, taip, galėtų būti griežtesnės, bet ar bausmėse visa esmė?