Apklausa: Lietuvoje neužtikrinama ori senatvė ir neteisingai mokama už darbą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2012-05-14 09:35
Per mažai tas pašalpas apkarpė, jeigu tie veltėdžiai vis dar nedirba...
Zebediejus 2012-05-14 09:42
Nedaro puslapiui garbės Delfio "apklausos"..
vvv2 2012-05-14 10:55
).. stabdomos (užšaldomos) naujos statybos bei renovacijos, taupymo "baubu" blokuojamos visos iniciatyvos..
Verslininkas 2012-05-14 13:57
kas is tos lietuveles jeigu jie neturi nieko savo...nafta pardave, atomine dabar japonai statys, paskui ir nupirks kas nors dar ja, o daugiau nieko nebera... iseina lietuvos pinigeliai i kitas salis o kazkada pasibaigs ir emigrantu siuntimai i lietuva...
Anonymous 2012-05-14 14:23
Na, ne viskas blogai Lietuvoje. Apklausos - ne rodiklis. Jei padaryti apklausą, kas gyvenime nė karto nesumelavo, tai atsakymai „niekada nemelavau“ būtų kažkur ties 95% atsakiusiųjų Valdžia rūpinasi pensijomis ir uždarbiu: Taigi - viskas tuoj bus gerai. Gerbiamas Kubilius yra žinomas kovotojas su krizėmis. Susidoros su krize ir gyvensim kaip rojuj. O apklausos - tai čia toks būdas užsidirbti pinigus Tarsi be apklausų nė velnio nesimato, kaip gyvenam
perihellis 2012-05-14 16:47
o jum vis dar nedaeina, kad reikia patiem pasirūpinti savimi. Kai jaunas - savaime suprantama, kai senas - reikia tai padaryti, kol esi jaunas
azotas 2012-05-14 16:51
Tai zmones vis gal tikis, kad jais pasirupins kas nors kitas kaip prie sovietu..
Anonymous 2012-05-14 17:33
Cha, prisiminiau, kaip viena pensininkė pasakė: mes jums Lietuvą be skolų palikom! Taigi, bičiuli, tai mes pra..som Lietuvą, į skolas sukišom, o tu sovietus niekini?! Tipo, mes geresni?! Aišku, kad geresni. Ir dešros daugiau ant lentynų Saugok dieve nuo grįžimo tarybų realybėn, bet tavo požiūris - irgi kiek ... emocinis Tipo, pensijas uždraust, pensininkus palikti mirt badu, nes naudos visvien neneša? Ir mokslas galėtų būti mokamas, kokybė mokymosi būtų geresnė. Medicina galėtų būti legaliai mokama - irgi dėl kokybės. Pašalpas - nuimti absoliučiai visas. Kam maitinti veltėdžius? Pensijas uždraust, tegu vaikai rūpinasi tėvais. Štai, kur atsakymas, kaip išgelbėti valstybę? Taip ir bus. Ne kitamet, aišku, bet bus. Tu dar sulauksi.
perihellis 2012-05-14 18:26
aš tikiuosi, kad čia su ironija rašei
immortallt 2012-05-15 01:15
Tu tikiuos supranti, kad pensininkai uz ta savo pensija turi dabar daugiau nei turejo tais savo issvajotais laikais. Jie mums nepaliko nieko. Jie pravalge puse ekonomikos, kuria paliko ju seneliai. Pries okupacija Lietuva buvo tarp 5 stipriausiu ekonomiskai saliu per gyventoja. Jei ne tarp 3. Isvarius pagaliau rusus - turbut nuo galo treti. O siaip zmones tikrai tikisi, kad jais pasirupins, uz juos viska padarys, uz juos padirbs ir t.t. bei dar padarys taip, kad turetu tiek pat, kiek tie, kurie dirba po 60h per savaite, kai patys 40h prasnaudzia darbe.
Arns 2012-05-15 07:31
tik nereikia sekti pasakų koks buvo "smetininis rojus", dar apie 1935 vyko Suvalkijos ūkininkų maištas bei garsusis sprendimas jog kiekvienas valdininkas turi bent po vieną žąsį nusipirkti. Geriausias algas gaudavo kariuomenė (nes jiems buvo skiriama iki 35% nuo bvp) bei Kauno valdininkija. Eilinių žmonių algos, tarp jų ir ūkininkų uždarbis tikrai nebuvo didelis. Tad gal pagal statistikas ir atrodė kraštas neblogai, bet visumoje jis buvo tamsus ir atsilikęs, nuolat smūgiuojamas pykčių su lenkais, vėliau naciais, atkentėjęs "didžiąją depresiją" ir t.t. Kas dėl LTSR, po karo nelabai ir beliko o iš anos Lietuvos, miestus reikėjo atstatyti, gyventojų trūkumas (dėl karo aukų, dėl žydų, dėl ištremtųjų, dėl pabėgėlių, dėl traumų patirtų viso to metu), tokios kaip po pramonės beveik nebuvo, reikėjo per naujo kurti ir t.t. Turbūt sunku kai kam suvokti kokia medinė ir šiaudinė buvo smetoninė Lietuva, užtenka ir dabar nuvykti į Kauną, kuris net po visų visų pokyčių per 80 metų tikrai nespinti ir nėra kaip nors apgriautas, kad tik neliktų to didelio miesto įvaizdžio turėto tada. O kas dėl miestelių, peržvelkit senas nuotraukas... Tad tuo laikotarpiu žmonės kūrė viską iš naujo, ir taip visoje Europoje kur praėjo frontas. "Turi daugiau nei turėjo anais laikais", tipinis bukas mąstymas. Sudedama plikai kad tuomet pensija ėjo apie keliasdešimt rublių, o dabar keli šimtai litų. Ant popieriaus taip, bet ar prekine išraiška būtu sumos lygios? Vargu. Daug didesnė buvo anuomet, įvertinus mokesčius, pragyvenimą, maistą. O šiaip, būtent rūpinimasis visais ir parodo tautos brandą. O šiuo metu vyrauja pas mus tokia banditiška stadija, kada visi tik galvoja apie save, ir jiems nerūpi kiti. Ko gero jei būtu galimybė, tai ant rogučių senukus visi mielai išvežtu į mišką, nes gi jie jau nebenaudingas visuomenės elementas.
vvv2 2012-05-15 08:45
mokyklose pagal senelio Markso supratimą..
Otto 2012-05-15 08:58
Va, čia gerokai prašauni, kaltindamas valdžią. Viską, ką parašei mėlynu šriftu, Kubiliui siūlo, mainais už MGL padidinimą, o jis derasi.. Rinkome valdžią, o turime tarpininkus,.. nesunku atspėti, kas iš tiesų valdo. Gal neberinkime, juk tiek pinigų išmetame tarpininkavimui, juk vis tiek bus kas valdo, kaip ir dabar valdomi mūsų išrinktieji.
Arns 2012-05-15 09:04
Kad čia dar galima ginčytis, aršiausiai stovi "nepriklausomybės karta", kuriai iki pensijos toli, o ir tokiais tempais ją tolinant, geras klausimas ar nors pusė sulauks (tai ir gali būti paskata imt ką gali dabar).
vvv2 2012-05-15 09:47
- yra "imantiems" apraminti link sveiko proto senas vaikiškas žaidimukas, sako imk, pagriebus randi suvyniotą purviną šūduką.. p.s. atsiprašau už žargoną..
Vytax 2012-05-15 12:04
Valstybė ir neturi visiems aprūpinti sotaus gyvenimo. Valstybė turi tik proporcingai paskirstyti viešuosius finansus tarp įvairių socialinių grupių. Man pavyzdžiui nesupranta, kodėl kai sumažėjo atlyginimai darbuotojams, sumažėjo išmokos bedarbiams, mamoms, o su pensininkų pensijomis daryti to nereikia?
Arns 2012-05-15 18:13
Ar susirgus žmogui jį reiktu palikti likimo valiai, tikintis kad kaip nors pats išgis? Pensininkai ir jaunos šeimos su vaikais yra pažeidžiamiausios visuomenės dalys, ir jas reikia užstoti. Ir jiems tokio paties smūgio duoti tikrai nereikia. Ar daug valstybei kainuoja šimtas kitas tai pensijai? Bet juk jei naujoji karta matys, kad jiems mokesčių mokėjimas nieko negarantuos, atėjus krizei jų darbai bus pamiršti, kaip kovosi "su šešėliu"? Ar tikrai visi norės mokėti mokesčius, nebandys gudrauti, gi į rankas gaus daugiau, o kad ten valstybė perskirstys mažiau, kas gi čia baisaus. O vaikai? Nesudaryk sąlygų ir gimstamumas mažės, užkrauk jaunus tėvus dideliais mokesčiais ir jie emigruos, ar bent uždarbiauti pavieniui išvyks kad uždirbti šeimai, tai šimtas sutaupytas nuo jų bus vertas daugiau, nei prarastas iš rinkos darbingas ir degantis noru dirbti žmogus? Lazda turi du galus, ir trumpalaikė panika dėl krizės gali tikrai prikviesti dar didesnę bėdą.
rwc 2012-05-15 18:20
Humoristai. 90 proc. . Durniai - tegul pabando iš vid. algos pragyventi UK, Rusijoj, JAV, Šveicarijoj, tegul ten pabando nusilaužti koją, pasidaryti pričioskę ar susikeramikuot dantį... Ne, durniai - per švelnus žodis. Gerokai per švelnus. Na, bet atitinkamai kaimietiškas. Tokius "manytojus" išspirt į tas jų svajonių amerikas - pažiūrėčiau, per kiek savaičių išstiptų negaudami pašalpų ir nevogdami. TPFU! Tesidžiaugia, kad yra kažkas, kas jiems pašalpas uždirba, veltėdžiai.
blizzard 2012-05-15 18:52
Jau kelintas toks straipsnis pasirodo nuo to laiko kaip čia užsiregistravau, o tai buvo senokai. Blogiausia kad per tuos kelis metus, visiškai niekas nepasikeitė. Kyla klausimas ar išvis Lietuvoje kas nors keičiasi? per tuos 20 metų nepriklausomybės ar kas nors pasikeitė? Panašu kad nelabai kas.. tik velniškai daug reformų skirtų palengvinti ne vien žmonių gyvenimą, bet ir pinigų plovimą, bei užtikrinti senatvę tam tikriems suinteresuotiems asmenims. Sakykit ką norit, bet per tuos 20 metų nebuvo nei vienos dienos kada pensininkai gyveno oriai. Visada jie buvo taip pačiai apsirengę, visada jie važinėjo viešuoju transportu, visada jų pensijos buvo mažos ir visada jie buvo galima sakyti žemiausias mūsų visuomenės sluoksnis. Paklauskit savęs ar jus tenkintų tokia senatvė kokią dabar turi jūsų tėvai ar kokie nors pažįstami pensininkai? manau atsakymas bus "ne".. Problemų valstybėje yra tiek daug kad net nežinau nuo ko pradėt vardint, pagrindinės turbūt mažas darbo užmokestis kuris lemia tokią milžinišką emigraciją svetur, aš vis dar nesuprantu kodėl "Kubiloidas" nereaguoja į tokius grėsmingus skaičius kaip 100k žmonių per metus, čia juk 1/3 Kauno kas metus, o kiek jau metų praėjo nuo emigracijos pradžios? gali vis dar nematyti, atvirai pasakysiu iš mano bendraamžių kas 3 - 4gyvena užsienyje ir nelabai nori sugrįžti atgalios. Dar kas 3 galvoja apie galimybę išvažiuoti dirbti ar gyventi užsienyje. Jeigu mano pavyzdys neįtikina, visada yra statistika. Kažkodėl niekas nesiima jokių veiksmų stabdyti tokiai dideliai emigracijai. Išvis ta valstybė neaišku ant ko laikosi šiuo metu, panašu kad tik ant paskolų, rimto valdymo nėra ir ko gero niekada nebuvo. Pensininkų karta išmirs ir tada visi susigriebs žiūrėt kad mirė 60proc. valstybės.. Reikia akivaizdaus veiksmų plano, tačiau niekas tokio neturi ir niekas apie tokį negalvoja. Reikia vystyti kažkokią pramonę, kurios dėka būtų galima aprūpinti užsienio rinkas produkcija ir iš ten gauti pinigus, šiuo metu mes aprūpinam tik vidaus rinką, tas ribotas pinigų srautas kurio mum ir taip neužtenka vaikšto tik Lietuvoje, nepaisant to mes praktiškai viską importuojam, taip tuos pinigus atiduodami kitiems ir jų srautą dar labiau mažindami.. Ilgai tai nesitęs.. Sorry, bet nusikalbi žmogau.. žmonės vis dar emigruoja ir tame problemos nemato, gal nori paaiškint kodėl? pagal tavo logiką? ar jie visi po to grįžta atgal? Nebijok užsienyje irgi gydytojų yra sveikatos draudimai yra ir t.t. labai lengva lygint mūsų emigrantus kurie dirba nelegaliai ir negali sau leisti apsidrausti su Lietuva. Tačiau visi normaliai gyvenantys užsienyje žmonės, per daug problemų nemato sveikatos paslaugas rinkdamiesi ten. Žinoma kad ten brangiau, žinoma kad galėdamas rinktis lietuvis visada pasirinks pigesnį variantą grįžti čia. Jis tai daro ne todėl kad ten dantų susitvarkyt neišgali, o todėl kad ten daug brangiau, tačiau jeigu jis ten gyventų, o ne dirbtų tam kad litus galėtų išleisti Lietuvoje, manau situacija būtų kiek kitokia.. Vidutinė alga UK? Šveicarijoje? galiu pasakyt tik tiek kad jeigu juodadarbiai emigrantai ten dirbdami už minimumą nesiskundžia gyvenimu, tai kodėl neturėtų pragyvent iš vid. algos? žinok Lenkai Uk eina dirbt už pusę to užmokesčiu kurį gauna Lietuviai, todėl dabar su darbais sunkokai.. Nereikia būti daug mačius kad suprastum jog pas mus ne viskas gerai, kaip vienas giminaitis grįžęs iš JAV po daug metų pasakė "aš pamatau kelius - ir žinau kokia pas jus padėtis valstybėje" ir dievaž jis neklydo.. RWC, tavo argumentus (kurių nematau..) nustelbia emigracijos mastai, tokios kaip ši apklausos ir kitokia statistika. Kad ir paprastas pavyzdys, jeigu mes esame 5 vietoje pasaulyje pagal potencialą investicijoms, kodėl pas mus tiek mažai užsienio kapitalo?
rwc 2012-05-15 19:07
Žinai migravau, ir anaiptol ne iš gero gyvenimo, o todėl, kad negalėjau visokiose UK gyventi oriai. Uždirbdamas po 4-5 vidutines algas ten aš buvau šiukšlė. Nafik man toks gyvenimas, nafik mokėti už angliško stiliaus komunalkę po 1000 EUR/mėn.? Nafik man nešti atsakomybę, nafik trankytis pas šeimą savaitgaliais su Ryanairais, nafik laužyti liežuvį penkiom kalbom ir kaskart drebėti, kad po kreiva sutartim padėsi parašą ar kažką susivelsiu su mokesčiais? Gyvenu Lietuvoje už 5-6 K Lt žymiai geriau, laisviau ir oriau nei tame su***tam Dubline, Londone, Stockholme ar Genevoj už atitinkamai EUR, kaip tau tai patinka? Puikiai suvokiu, kad viena yra susitaupyti 100 Lt nuo 2000 algos, visai kas kita - 100 EUR nuo 2000. Bet pala - ar basliais per pakaušius daužyt, kad produktyvumas būtų atitinkamas, ar kiaušų kainas maximose pakelt iki 0.2 EUR/vnt, ar kaip? Ar tik patsai nebūsite iš tų besigiriančių savo mašiniuku? Gal nuo to pradėkime - važinėkim viešu transportu, rūšiuokim atliekas, maitinkimės valgyklose - kaip visi normalūs europiečiai? Gyvename kaip bajorai ir dar verkiame.