Atėjo laikas legalizuoti marihuaną?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Christmas_fun 2012-05-21 09:37
Gal kažkur pasaulyje ir legalizuos plačiau, bet ne mūsų bananų respublikoj. O pagalvokit kiek turistų susilauktume
Sarunas 2012-05-21 09:45
Ar man tik pasirodė, ar visas straipsnis buvo kanapių teikiamos naudos promotinimas? Niekur neužsiminta apie žalą.. Legalizuokim nužudymą.. kiek per metus žudikų - turistų susilauktume tada!
punktyras 2012-05-21 09:58
O ko tiems turistams važiuoti, jei, kaip sakai, visur kitur legalizuos, tik ne pas mus?
Chronas 2012-05-21 10:00
Tai gal tamsta užsiminsite apie ją? Prašyčiau nuorodų į tyrimų rezultatus ir išvadas
Vagydarnuor 2012-05-21 10:01
Cia labiau straipsniu noreta atvert akis.. Esme tokia,kad nuo marichuanos seimos nesiskiria,nieks neuzbaltuoja ir jaunimelis nedaro tokiu nesamoniu,kokias daro girti. Marichuana reik vartot saikiai ir ji ne tik svaigins taciau ir gydys siela,fizini kuna. Ziurint statistika tarp alko ir kanapiu,tai nebesuprantu kodel alkoholis neuzdraustas,o kanapes nelegalizuotos..
blizzard 2012-05-21 10:08
Lygiai tą patį galiu apie alkoholį pasakyt kokią tu statistiką žiūri? lygink vartojimo kiekiu ir tada žiūrėk statistiką, alkoholio ir kanapių vartojimas skiriasi velniškai daug kartų. Kadangi kanapių nenusipirks bet kur ir palyginus pigiai, tai ir vartojimas mažas ir žala kartu mažesnė, tuo tarpu alkoholis lengviau prieinamas todėl ir turim tokią situaciją. Jeigu legalizuos kanapes, praktiškai niekas nepasikeis, nes išaugs naudojimo mastai.. Kažin kodėl Olandai turistams uždraudė pirkti legalius narkotikus savo šalyje.. Apie tai jau buvo diskutuota vienoje temoje, bet taip niekas ir neatsakė kodėl jiems reikia svaigintis, čia yra klausimas ne dėl legalizavimo, ar kas geriau, o kodėl jum to reikia?
sabotan 2012-05-21 10:09
Totalus meslas tai legalizuokim ir lsd ir extazi ir kokaina tiksliau visus narkotikus. Geriausia butu iteisinti mirties bausmes uz narkotiku gabenima.
Svecias911 2012-05-21 10:15
o gal kaip tik uždrauskim visus narkotikus.... visi blaivus busim pasitempe ir darbingi...
modis 2012-05-21 10:26
Tai ES turi planą judėti prie tabako draudimo Nes rūkalių gydymo akcizas neatperka. Bet nemanau kad išdegs. O šitas visas straipsnis visai silpnas. Jokių debatų, tik propagandinis tekstas. Kaip išvis tokius deda į portalą. Visos ekonominės "už" priežastys yra labai silpnos. Visi neva sutaupyti pinigai bus išleisti gydyti ligas sukeliamas rūkymo. Nekabu apie tai, kad "stoneriai" išvis primena gyvas bulves. Tai, kad tu apsirūkęs jautiesi labai kūrybingas, tai yra narkotinė apgaulė Dėl jos visi ir rūko žolę. O šalia asmeniui tu į daržovę panašesnis esi. Ai ir dar visi debatai apie kanapių pluoštą... nesukite į cukraus vatą ok?
vaniLinas 2012-05-21 10:26
Vargu ar Šarūnas yra tamstos asmeninis bibliotekininkas, turintis surinkti medžiagą - jei tave išties domina tyrimai ir jų rezultatai, lengvai tai gali padaryti pats, mat straipsnių, tyrimų apie psichiką stimuliuojančių medžiagų poveikį yra apstu (jei nerasi, galėsiu persiųsti keletą aktualiausių). Tik ieškant nereiktų užmirti pasidomėti, kuri "pusė" buvo tyrimo užsakovė: universitetas ar narkopramonės lobistai. Atitinkami ir rezultatai bus tyrime.
technologas 2012-05-21 10:29
Gal galima konkrečiau apie "totalų mėšlą"? Ir ką, galima visus legalizuoti. Dėl to žmonės nepradės jų pirkti masiškai. Kaip tik uždraustas vaisius saldesnis. Todėl JAV kanapes keliskart daugiau žmonių rūko, nei Olandijoje, taip kad vienintelis JAV "laimėjimas" - didelės išlaidos kovai su kanapėmis, be rezultatų. Buvo sykį apklausa atlikta, į klausimą, ar nusipirkti kartais heroino, jei nebūtų draudžiama, teigiamai atsakė <1%. Paimkim LT. Per metus už narkotikų laikymą/gabenimą/auginimą į pataisos namus keliauja ~600 žmonių. Kalinio išlaikymas per mėnesį ~2000lt. 2000*600*12=14400000. Priskaičiuokim išlaidas sekimui/sulaikymui/nuteisimui (teisėjai kaip žinia pas mus brangūs). Dar paskaičiuokim valstybės negautas pajamas, kuomet kalinys galėjo dirbti ir nuostolį, jam pasukus nusikalstamu keliu (neretas atvejis tarp teistų asmenų). Čia jau gali kasmet apvali sumelė gautis. Laimei mes neskaičiuojam
Sleepo 2012-05-21 10:32
Palyginimas apie zudyma buvo niekam tikes sia tema. Kanapiu vartojimas jokios agresijos neskatina, mirtinas kiekis reikalingas mirti nuo kanapiu- keli bulviu maisai- neimanomas kiekis, tad palyginimas su zudymu tiesiog absurdiskas. Kanapes, kaip medicinines priemones, tyrimai yra gan "blankus", kadangi nebuvo atlikti ilgameciai rimti oficialus ir nesaliski tyrimai. Zala: trumpalaike atmintis tikrai kencia stipriai. daugiau 100% pasitvirtinanciu simptomu kaip ir nera. Tikrai 100% zinoma medicinine nauda: nuskausminamieji, kurie ypac padeda migrena sergantiem zmonem. Taip pat padeda astma ir kitokiomis kvepavimo traku ligomis sergantiems zmonems. Dar sakoma (kadangi nera rimtu oficialiu nesalisku ilgameciu tyrimu) jog kanapes stabdo veziniu augliu augima- taciau be rimtu tyrimu sito negalima patvirtinti. Siaip straipsnis is tiesu rodo tik geraja puse is socialines ir biudzetines puses (visos lesos naudojamos pries kanapiu augintojus ir platintojus (kalbu tik apie kanapes, ne apie kitas narkotines medziagas) tikrai gali buti panaudotos zymiau naudingiau ir efektyviau), taciau galejo uzsiminti apie kazka ir neigiamo, bent tiek, jog kenkiama trumpalaikei atminciai. Jei kanapes butu legalizuotos, tai del jom uzdeto akcizo nemazai pasipildytu valstybes biudzetas. Mano nuomone Lietuvoje kanapes bus legalizuotos nebent tik tuomet, jei tai pirma padarys JAV ir kelios dydziosos Europos valstybes, nes atskirai viena Lietuva to tikrai nepadarytu.
arvis911 2012-05-21 10:34
Xdmin 2012-05-21 10:38
Jei legalizuotu tai vairuotu ne tik isgere/prisigere bet dar ir apsiruke. Ir visi uz...
kwest 2012-05-21 10:40
Tai zinoma, kad reikia. Daug daugiau islostume nei pralostume, jei isvis pralostume... Gal tada ir Lietuvoje butu imanoma gyventi
sabotan 2012-05-21 10:43
Tai tuos reik saudit jai neisduoda aukstesniu galvu beda ispresta. O kiek kainuoja sugadinti zmogaus gyvenimai dek narkotiku tokios zalos nepamatjuosi.
kwest 2012-05-21 10:45
Alkoholis sugadina daugiau gyvenimu nei kanape, jei ji butu legali tas skaicius nepasikeistu, tai kodel neverksleni del legalaus alkoholio? stupidity is infinite
Varnagas 2012-05-21 10:56
Piknaudžiautojų bus tiek legaliais, tiek nelegaliais produktais. Saiko reik visur ir viskam. Bet nuo dūmo tikrai nepadidės smurto šeimose, gatvėse, viešose vietose. Įsivaizduokim riaušininkus malšinamus ne ašarinėm dujom ar vandens patrankom ar guminėm kulkom, o kanapės dūmu. Iš alkio smurtui ir pykčio prasidėtų visuotinė šventė, dainos, šokiai, juokas . Na gal perdėtai palyginau. Bet esant tiek neigiamų alkoholio pasekmių ir poveikių sveikatos ir visuomenės atžvilgiu, marihuaną laikyti blogesniu ir žalingesniu preparatu yra mažų mažiausiai nelogiška ir trumparegiška. Aš asmeniškai už nesisvaiginimą visai. Smagiai pakaifuoti galima tiesiog su tinkama kompanija, be jokių priedų
Sleepo 2012-05-21 10:59
Negalima kalbeti apie kanapes, kaip apie kitus narkotikus, kadangi kanapes nesukelia fizines priklausomybes, o del psichologines tai jau pacio individualaus zmogaus kalte. Kanapes jokios agresijos nekelia, o kaip tik atvirksciai nuramina, tad su alkoholiu lyginti taip pat negalima lyginti. Atrodo, kad kiti zmones nieko nenutuokia apie kanapes (nei apie nauda, nei apie zala) taciau tik saukia, kad tai blogis (juokingas palyginimas- taip daro "realigingieji" apie homoseksualus).
Sugertukas 2012-05-21 11:00
Man tai keista, kodel zmones nekalba apie alkoholi, kaip jis isardo seimas, sugadina zmonems gyvenimus, sveikata. Kodel alkoholio vartojimas tai yra normalu, o parukyti zoles jau mirtinas nusikaltimas, savo gyvenimo ardymas. Vien paziurejus dabar i savo draugus, buvusius draugus, tie kurie vartoja vien tik alkoholi, zymiai maziau gyvenime pasieke, negu tie, kurie ruko zole, idomu kodel? Gal man kas nors paaiskintu sita paradoksa? Ir cia palyginimai realus is patirties, o ne is neaiskiu tyrimu...