Vagis nuo pavogto mobiliojo telefono užsikrėtė mirtinu Ebolos virusu  (1)

Vakarų Ugandoje esančioje Kagadi ligoninėje vienas žmogus ar tai dėl didelės desperacijos, ar tai dėl per didelio pasitikėjimo, atliko pavojingą „žygdarbį“ – iš vieno paciento pavogė mobilųjį telefoną. Šio įrenginio savininkas kaip tik gulėjo infekcinių ligų palatoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pacientui buvo diagnozuota Ebola viruso sukelta karštinė (kaip žinia, ši liga yra labai pavojinga žmogaus gyvybei), praneša portalas Globalpost. Ebola viruso protrūkiai Ugandoje įvyksta laikas nuo laiko. Vėliau pasirodė, jog ir minėtojo paciento - telefono savininko - nepavyko išgelbėti ir jis mirė. Tačiau prieš mirtį jis pranešė ligoninės saugumo tarnybai, jog iš jo pavogė mobilųjį telefoną. Todėl ligoninės personalas kreipėsi į policiją.

Policija atliko tyrimą ir susekė įtariamąjį – 40-metį vyrą, kuris pavogtu telefonu jau buvo spėjęs paskambinti ne vienam savo draugui. Tačiau kai policija surado įtariamąjį, jam jau pasireiškė Ebola viruso sukeltos karštinės simptomai, todėl žmogeliui vėl teko apsilankyti ligoninėje, tačiau jau kaip pacientui.

Pastarąją ligą sukeliantis virusas laikomas vienu iš pavojingiausių pasaulyje, užkrėstieji dažnai miršta baisia mirtimi, kęsdami didelius skausmus ir patirdami vidines kraujosrūvas. Ugandos prezidentas jau ne kartą buvo kreipęsis į savo šalies piliečius, ragindamas vengti fizinio kontakto, tame tarpe ir rankų paspaudimo, atsitiktinio sekso, o taip pat savarankiškai neorganizuoti laidojimo ceremonijų. Šios priemonės turėtų sulėtinti ligos plitimą šioje Afrikos šalyje. Panašu, jog po šio įvykio prezidentui reikėtų papildyti rekomenduojamų „Ko reikėtų nedaryti“ sąrašą.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)