10 ieškomiausių pasaulio nusikaltėlių (Video)  (7)

Be įvairių turtingiausių ir įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašų, „Forbes“ sudaro ir dar vieną – 10 ieškomiausių pasaulio nusikaltėlių sąrašą. Prie sąrašo sudarymo prisideda viso pasaulio teisėsaugos įstaigos. Pirmą kartą toks sąrašas buvo sudarytas 2008 metais. Paskutinį kartą jis keistas praėjusiųjų metų gegužę – po to, kai buvo nukautas teroristas Osama bin Ladenas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joaquinas Archivaldo Guzmanas Loero

Šis meksikietis vadovauja didžiausiam ir galingiausiam visame pasaulyje narkotikų prekybos karteliui – „Sinaloa Cartel“. Po to, kai 2003 metais jis tapo galingiausiu žmogumi, kontroliuojančiu prekybą narkotikais, tas pats „Forbes“ buvo jį ne kartą įtraukęs į įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašus – 2009-aisiais jis pasiekė net 41 sąrašo vietą.

Teigiama, kad jis jau perspjovė visų laikų didžiausią narkotikų prekybos autoritetą Pablo Escobarą, todėl yra vadinamas „Narkotikų pasaulio krikštatėviu“. Jis kontroliuoja didžiąją dalį narkotikų srautų, keliaujančių iš Kolumbijos per Meksiką į Jungtines Valstijas. JAV už informaciją, kuri leistų suimti šį žmogų, siūlo 5 milijonus dolerių, Meksika – 30 milijonų pesų.

Aymanas al-Zawahiris

Egiptietis A. al-Zawahiris po O. bin Ladeno mirties tapo didžiausios pasaulinės teroristų organizacijos „Al Qaeda“ lyderiu. Jungtinės Valstijos už informaciją, kuri liestų suimti šį žmogų, siūlo net 25 milijonų dolerių atlygį. A. al-Zawahiris žinomas kaip radikaliai islamiškąją teologiją ir istoriją interpretuojantis žmogus.

Dawoodas Ibrahimas

D. Ibrahimas yra Indijos nusikalstamojo sindikato „D-Company“ lyderis. Jam yra paskelbta tarptautinė paiešką už didžiulio masto organizuotą nusikalstamumą ir falsifikavimus. Kaip ir J. Loero, D. Ibrahimas yra patekęs į įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą. Indijoje jis ieškomas už 1993 metų sprogdinimus Bombėjuje. Jungtinės Valstijos teigia, kad D. Ibrahimas palaikė artimus ryšius su O. bin Ladenu, dėl to jis paskelbtas „globaliu teroristu“.

Semionas Mogilevičius

Šis Ukrainoje gimęs rusų gangsteris vadinamas visų rusų kilmės pasaulio mafijų „bosų bosu“. Jis kontroliuoja vieną didžiausių nusikalstamos veiklos imperijų, o CŽV jį vadina „pavojingiausiu gangsteriu“ visame pasaulyje. Teigiama, kad „Don Semionas“ kontroliuoja ir „RosUkrEnergy“ bei „Raiffesen“ banką. Taip pat pranešama apie S. Mogilevičiaus ryšius su „Gazprom“. Spėjama, kad šis Maskvoje gyvenantis nusikaltėlis bičiuliaujasi su buvusiu Maskvos meru Jurijumi Lužkovu ir buvusiu Ukrainos ministru pirmininku Oleksandru Turčinovu.

Nasiras al-Wuhayshi

Dar vienas iš „Al Qaedos“ lyderių. Anksčiau buvo O. bin Ladeno sekretoriumi, vėliau tapo Saudo Arabijos ir Jemeno „Al Qaedos“ atšakų vadovu. N. al-Wuhayshis nuolatos pasirodo grasinančio pobūdžio „Al Qaedos“ vaizdo įrašuose.

Matteo Messina Denaro

M. Denaro – Sicilijos mafijos atstovas. Po Bernardo Provenzano suėmimo tapo naujos kartos „Cosa Nostra“ lyderiu. Ieškomas dar nuo 1993 metų. Gimęs mafijos narių šeimoje, M. Denaro vadinamas tikru „mafijos pleibojumi“ – jis žinomas dėl begalės moterų, prabangių automobilių ir garsiausių italų dizainerių rūbų. Italijos policija jau ilgus metus beviltiškai bando suimti nusikaltėlį.

Alimžanas Tochtachunovas

Organizuoto nusikalstamumo vadeiva iš Uzbekistano pravarde „Taivančikas“. Kaltinamas įvairiais nusikaltimais, tarp kurių – teisėjų papirkinėjimas 2002 metų Olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo rungtyje.

Felicienas Kabuga

Šis žmogus kaltinamas Ruandos genocidu organizavimu ir finansavimu. Pats F. Kabuga visada teigė, kad jis yra nekaltas. Tarptautinis baudžiamasis tribunolas išdavė jo suėmimo orderį, pagrindinis kaltinimas – genocidas. Tačiau F. Kabuga sugebėjo pasprukti iš Ruandos, šiuo metu jo buvimo vieta nežinoma. Anksčiau buvo pasklidę gandai, kad jis slapstosi Norvegijoje. Šiuo metu manoma, kad F. Kabuga yra Kenijoje, kur džiaugiasi laimingu gyvenimu ir Kenijos vyriausybės protekcija.

Josephas Kony

Šis radikalių Ugandos kovotojų lyderis jau daugiau nei 20 metų kovoja už teokratinės valstybės įkūrimą. Kovos metodai – žudymai, vaikų pagrobimai, prievartavimai, kanibalizmas ir kiti žiaurumai. Pradėjęs kovą Ugandoje J. Kony savo armiją perkėlė ir į kitas kaimynines valstybes. J. Kony oficialiai apkaltintas karo nusikaltimais.

Doku Umarovas

Sąrašą užbaigia žymusis čečėnų teroristų lyderis D. Umarovas, atsakingas už daugybę išpuolių prieš civilius, dėl ko vadinamas „Rusijos bin Ladenu“. Save D. Umarovas skelbia Kaukazo Emyrato valdovu. Jis atsakingas už tokius nusikaltimus kaip 2010 metų išpuoliai Maskvos metro ar 2011 sprogimai Domodedovo oro uoste. Jungtinės Tautos D. Umarovą priskyrė prie žmonių, turinčių ryšių su „Al Qaeda“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(5)

Komentarai (7)