Ekspertas: balkonuose rūkyti negalima, nes tai – vieša erdvė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Windas 2013-02-19 16:18
kestutisz, ir ka uzdraus tabaka rukyt? na atsiras atmaina kazko kitko... jei pilnai uzdraustu speju tycia nusipirkciau elektronine cigarete kuri skleidzia tikro tabako smirdala kad panervinciau zmones uz tai kad jie dalinai panervinti mane nusprende
Niemand 2013-02-19 16:28
Dafai atstokit nuo rūkančių vieną kartą. Nu priimtų tokį draudimą ir jo arba tiesiog nepaisytų, arba kaimynų laimei rūkytų namie prie orlaidės. Aš asmeniškai tiesiog ignoruočiau tokį draudimą. Policija dėl administracinio pažeidimo į patalpą be savininko sutikimo užeiti negali, balkone žaliuzės, galimybių įrodyti, iš kurio balkono rūko, - 0. Pagaliau pradės kaimynai skųsti, prasidės kaimynų karai, nuo to niekam geriau nebus...
moo 2013-02-19 16:30
, kad to nedarysiu ten kur smirdės nerūkantiems. Rūkyti aš noriu pvz. kabake kur RŪKOMA ir nerūkantys ten nesirenka pamokslauti .. Deja tokios galimybės neturiu. Net jei pats norėčiau atidaryti klubą ar kabaką kur būtų galima rūkyti - susidurčiau su problemom, nors pvz nerūkanti klientų dalis manes išvis nekaso - vieta rūkantiems. Taip nekaso kaip kokio pieno kokteilų bariuko savininko nekaso alkoholikai. Neįtikėtinai populiari vieta būtų...
braske 2013-02-19 17:39
na del balkono galiu pasakyti viena as beveik kiaurus mestus prasidares langa ir kai pradeda rukyti balkone as turiu iskart uzsidaryti langus butu tai ziema ar vasara kai karsta ir norisi prasiverti langa nes visi namai buna vienuose dumuose ir ka o gi tai kad net negaliu kam nors pasiskusti nes kaip ir viskas leidziama o mano teises visiems px dar vienas kaimynas su astma jam isvis ziauru nes reik ir sviezio oro ir lango pradaryt negali nes iskart gauna dumu porcija
demukazz 2013-02-19 18:12
Vargšai daugiabučių namų gyventojai...
kionig 2013-02-19 18:40
Man atrodo, kad yra vargšai tie, kurie porą valandų negali išbūti neparūkę. O, susinervinę griebia cizą į dantis.. Kaspusvalandiniai perekūrai vyksta ir jiem dar maža. Ir taip visą dieną čiulpia tas cigaretes. Ir įdomu, kas čia vargšai? Kas vargšai, kurie kavos be cigarečių negali išgert? O, pavalgęs dar ir parūkyt turi? Atimk cigaretes dienai, ir pamatytum kas tikrieji vargšai, kurie lomkių neiškentėtų ir griebtų vėl pakelį..
Arthuras 2013-02-19 18:50
Tai įsistiklink balkoną, užsidaryk ir jame rūkyk. Nes mane asmeniškai už*isa, kai rytą atsikeli vasarą, o kambarys lyg ir prirūkytas, nes apačioj kaimynai be dūmo nė minutės...
Azuolas 2013-02-19 18:58
" tai galiotų, jei į pubus žmonės eitų po vieną. Bet dažniausiai eina kompanija, o tada nerūkantiems neretai reikia derinis prie rūkančiųjų norų.
Kirtiklis 2013-02-19 18:59
Keista situacija - aš savam balkone negaliu rūkyti, nes kaimynams smirda ir ten miršta nuo kvapo. Tai kur tada kas rūko rūkyti jei negalima balkone po atviru dangumi. Ar tik gaunasi per didelė laisvė nerūkantiems ir pažeidžiamos kitų žmonių teisės naudotis savo nuosavybe? Ir beje butai dažniausiai būna ne su 1x langu kur ir balkonas, turi ir daugiau langu, tai gali kurie skundžiasi atsidaryti juos ir laikyti. Tai tegu draudžia rūkyti apskritai, ir baudžia už rūkymą bei cigarečių laikymą jei taip radikaliai nori elgtis.
Azuolas 2013-02-19 19:06
oi jėė, kaip gi be draudimų! Kursim policininkų su šunim padalinį ir uostysim praeivius ir biurokratinį aparatą, išsprendžiant visokius skunuds (pvz netyčia pagauto ūkininko, deginančio lapus skundas). Negana to, kad ir taip negausim jokių pajamų iš akcizų, bet vis tiek reikės gydyti ligonius prisirūkiusius bala žino ko (juk niekas nekontroliuos kokybės), išlaikyti "antitabakinius" policininkų būrius, kažkaip žiauriai kovoti su iškilusią ir sustiprėjusią mafija (tabako rinka daug didesnė nei kitų narkotikų). Tokiais sprendimais greit pasivysim Šiaurės Korėją ne tik liberalumo, bet ir ekonomikos atžvilgiu!
Arthuras 2013-02-19 19:11
Nešk mieles į lauką ir ne po balkonu, o atokiau. Čia tu esi priklausomas nuo rūkymo, taigi tavo ir problemos.
kionig 2013-02-19 19:23
Jokio čia radikalumą jūsų. Mat jau paranoja, kad į jūsų šventąjį penkiaminutinį perekūrą po kavos ir valgio ribos. O, kad nors savo namuose rūkyk kiek geidžia tavo plaučiai. Kad ir kaip garvežys, bile tik man nereikėtų uostyti tavo vartojamų nuodų. Aš ne tik siūlyčiau uždrausti, bet dar gerokai padidinti PSD bei gydymą. P.S. O, rūkymą iš tiesų reikėtų labai gerai riboti. Šiandien einu savais reikalais gatve. Priekyje manęs eina kokia tai moteris ir vaikas, kuriam iš išvaizdos duočiau 14~15 metų. Kad moteris rūko, tai matosi akivaizdžiai ir gana iš tolo. Bet kad kartu rūkė ir tas malalietka, kai arčiau priėjau ir juos pralenkiau greitu žingsniu. O, kad rūko užsislėpęs tas mažvaikis, kad jau ten slėpė tą cigaretę rankose, ajajaj.. Beje, ta moteris spėčiau, kad buvo to vaiko mama. O, po to, tokie užkietėję rūkoriai suokia apie savo nuosavybę po atvirumi dangumi.. Bl, gal man laikyti navozą balkone, o nuo sklindantis kvapas puikiai galėtų tavo kambarius prikvėpinti? Patiktų ar ne? Juk tai tik kvapas ir galima būti atsivarsčius visus langus.. nuo 5 ryto iki vidurnakčio.
patalnius 2013-02-19 19:26
Kolega, kaip galvoji kas pigiau: ar prižiūrėti saują muitininkų ar perauklėti 3 milijonus gyventojų? Ir perauklėjimo proceso metu išleisti milijardus sergančiųjų rūkimo sukeltų ligų gydimui? Vienintelis kelias yra aplamai uždrausti tabako gaminius Lietuvoje. Visi kas rūko, turėtų dvi išeitis: mesti, arba pirkti kontrabandines. To pasekoje, reiktų kelioliką kartų sustiprinti išorines ES sienas, kas sukurtų papildomų darbo vietų, bei sugriežtinti bausmes tiek už korupciją tiek už kontrabandinių gaminių pervežimą bei platinimą. Vež i kontrabandines prekes, keleri metai nelaisvės. Trys-keturi metai ir Lietuva sumažintų piliečių riziką susirgti rūkimo sukeliamomis ligomis skaičių RADIKALIAI.
Arthuras 2013-02-19 19:27
Ir dar - atsiranda tokių lodarių, kurie net peleninės balkone nesugeba pasidėt. Rūko, o byra viskas į žemesnius balkonus.
kionig 2013-02-19 19:36
Na tas byrėjimas tai gal myžeriškas, bet kad byra jų bikai ant žemės, tai atseit jie savo nuosavybės namuose neteršia... Negali savo namuose išmesti į šiukšlių dėžę savo nuodingų šiukšlių. Gal ne visi taip daro, bet kai pamatai kaip gražiai nusėta žolė nuorūkomis, tai atrodo, kad narkomanai gyvena, o ne žmonės.
moo 2013-02-19 19:39
Na taip, tiesa. Balti drambliai tai irgi, spėju, dėl ventiliacijos trūkumo, nors gal ir dėl sveikuoliškos pakraipos.Vienok, pakankamai populiarus buvo/yra ir be to. Reiškia, visgi, gal ne rūkyme esmė o "turinyje"?
inter1560 2013-02-19 19:44
Pilnai sutinku, kad reikia uždrausti. nes ką ten parduotuvėje nusiperki toli gražu "nekvepia" tabaku.
MrT 2013-02-19 20:02
Tas uždraudimas būtų paskutinis lašas rūkoriui - pirmu reisu išskristu. O šiaip bent jau griežtinti galėtų. Anglijoje ganėtinai mažai rūkančių lyginant su Lietuva, nes nors ir atrodysi 25 taves paprašys dokumento. Tuomet būdamas pilnametis ir pilnai mąstantis tai manau jei niekada nerūkei tai ir nepradėsi. Lietuvoje snarglių rūkančių pilna. Aplink mokyklas bent jau pusė yra nepilnamečiai. O šiaip čia jau rūkančiojo reikalas yra netrukdyti kitiems. Stengiuosi išeiti į lauką visuomet būdamas namie. Prasibudini šiek tiek, gryno oro įkvėpi. O jei ir rūkai tai pasistatyk kokį sloviką ir mėtyk nuorūkas. Bent jau aš asmeniškai palaikau nerūkančius. Ne kvapas baisiausia, o nuodai.
Arthuras 2013-02-19 20:31
Jei viršuje daug rūko, tai balkone žemiau būna juodos grindys. Kaip ir nesimato, bet jei įžengtum su kojinėm ar pan., tai nuvalytum viską. Kartais ir nuorūkų įskrenda.
Kirtiklis 2013-02-19 20:33
Kiekvienam bute sergantis Asma? Ok, kas parūko virtuvėja, atsidaro po to langą ir .. vėl dūmai eina į kaimyno langus ir vėl smirda. Tai tą pati galvoja ir rūkoriai - nafik usidaryk langą prie balkono, atsiverk kitoj pusėj. O į kiemą išėjus vėl dūmus trauks į pirmą aukštą, ir jie mirs nes visi daugiabučio rūkoriai trauks apačioje. Dilema gaunasi. O matei kieme pilna šunų išmatų nuo įvairiausių saldainių popieriukų, skardinių, puslių ir viso kito. Tai ką pakalbam tada kodėl žmonės viską meta bet kur ir nesirūpina švara, ar tik tu sugebi pastebėti nuorūkas o visa kitka pofik ane? Ir žiūriu pas tau kiekvienas žmogus rūko ir skundies. Turiu pasiūlyma! Kraustykis į Nuosava namą. Ten - nei dūmų, nei triukšmo. Absoliuti laisvė. Gyveni daugiabuti - turi sugyventi su kaimynais ir susitart, o jei per naglas ar afigienas esi ir niekas iš kaimynu neklauso tai tavo problema tada (arba prie asocialių būtų gyveni) sorry tad. P.S Aš niekada nerūkiau, nebandžiau ir nerukysiu niekada.