Ekspertas: balkonuose rūkyti negalima, nes tai – vieša erdvė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2013-02-19 20:56
Tai gerai, aš nieko prieš. Bet prieš, kai neatsižvelgiama ir į kitus. Įprato, o dabar savo įpročių keisti nenori. Kadangi problema ne vien pas mane, o gana masiška, tai ją būtina spręsti.
kestutisz 2013-02-19 21:14
Tai čia sakyčiau gan tipinė rūkančiųjų psichologinė problema - patys rūkyti nustoti negali, pastoviai smirdi, ir dar nori kitiem smardinti.
Azuolas 2013-02-19 21:27
Manau BD visada nerūkoma buvo labiau dėl savo sveikuoliškos pakraipos. Buvo juk tais laikais krūva tokių barų, kur viskas įrenga rūsyje, jokios ventiliacijos, o pro dūmus vos matydavosi kas ten vyksta. Koncertai irgi buvo rengiami bunkeriuose. Grįžti iš tokių - drabužiai dvokia rūkalais dar savaitę. Reikalavimas dėl ventilaicijos atsirado gal kokie metai iki visiško uždraudimo. Buvo vienu metu toks sprendimas, kad turėjo paskirti patalpą, kurioje negalima rūkyti, o ten, kur rūkomą - įrengti gerą ventiliaciją. O tik paskui uždrausta rūkyti kabokuose iš viso. Kad ir koks būtų "turinys" jis neatitiks juk kompanijos. Jei visi tavo draugai, pažįstami, bendradarbiai ir t.t. yra nerūkantys vegetarai, tai valio, yra balti drambliai. Bet pvz bendrabučio studentai kaimynai ar kokie bendradarbiai sugalvoja eiti kartu į kabaką, iš jų 3 rūkantys, 2 nerūkantys. Tai ką dabar pyktis visiems ir skirstytis į atskirus kabakus?
Tuxedo cat 2013-02-19 23:44
Paprasčiausias būdas mirkti internete ir skųstis kaip yra blogai tas, kaip yra blogai anas... Konkrečiai apie rūkymą - eikit auklėt kaimynų, draugiškai pasikalbėti apie jų psichologinę priklausomybę, žodžiu, švieskit juos, o ne, atsiprašant, p**delinkit forume, gaišdami laiką... Juk iš to jokios naudos.
kionig 2013-02-20 00:00
Kodėl jokios naudos? Aš tai manau kaip tik, jei rašoma apie tai, tai atkreipia ir pačių rūkančiųjų dėmesį. O, kad čia toks yra ne vienas, tai neabejoju. O, kodėl auklėti? Ir įdomu kaip tu perauklėsi užkietėjusius rūkorius? Tuo labiau kaip perkalbėsi 40-metį senį? Suprasčiau, kad jeigu dar būtų koks nors mano amžiaus, tai dar dar. Bet kai jau žmogus rūko kone visą savo gyvenimą, tai jam tie makaronų kabinimai nepadės ir net nepatiks, mat supras kaip pasikėsinimą į jo "šventąjį reikalą". Apskritai gaištam tą laiką čia tarpusavyje, bet tai yra viena iš bendravimo formų, kuriai ir galima neskaičiuoti gaišimo. Vieną dieną labiau pasisėdi, kitą mažiau ir kaip išeina.
Niemand 2013-02-20 00:15
Būkim nuoseklūs: - vaikus ir gyvūnus galima auginti tik visų kaimynų sutikimu, nes jie yra įkyrus triukšmo šaltinis; - remontą ir šiaip bet kokius triukšmingus darbus galima daryti tik suderintu su visais kaimynais laiku, tas pats liečia vejos pjovimą ir gretimo kelio remontą; - maistą galima gaminti tik įsirengus spec ventiliaciją, kad 10 metrų nuo namo išmestų; - dar jokio odekolono vartojimo, nes kartais lifte kvėpuot nėra kuo... Žodžiu, norint, visada galima rasti prie ko prisikabinti ir ką apskųsti.
immortallt 2013-02-20 00:29
Susitarti ? Gerai. Nusipirksiu Desert Eagle ir kartais mėgsiu pašaudyti, tik pasitaikysiu, kur maždaug kaimyno lova turėtų būt ir valant ginklą "netyčia" kartais iššaus koks šovinys ar net visa apkaba... Geriausia tvarka yra Japonijoje - rūkyti galima tik specialiuose vagonėliuose. O šiaip jei tau taip patinka rūkyti, užsimauk maišelį ant galvos ir rūkyk, kol sukvėpuosi visus dūmus. Tavo laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė (berods kažkokio graiko filosofo frazė), taigi jei tu jau riboji kito žmogaus laisvę, terši jo turtą (pelenai, nuorūkos, smarvė), tai tu jau pažeidi kito žmogaus teisę. Taigi hyperbolizuotas atvejis - paleidi kontrolinį šūvį į galvą ir irgi pažeidi jo teises. Kodėl nerūkantis turi kęsti rūkančiųjų dūmus? Rūkymas, tai ne žmogaus prigimtinė teisė. Žmogaus prigimtinė teisė NERŪKYT. Siūlau įvesti įstatymą - rūkantį viešoje vietoje gali užmušti ir būsi atleistas nuo atsakomybės - jei jie pažeidžia žmonių laisves ir teises, tai kodėl mes turime jų teisių paisyti? + dar nunuodyt bando...
kionig 2013-02-20 00:39
smarvės, tada aš tylėsiu kaip vandens burnoje prisėmęs. Bet tai vyksta nuolat iš metų metus ir įpročiai nesikeičia. Ir pasirodo, kad su tuo vis susidūria kuo daugiau žmonių. Tai va, kas labai jau ten bandė raityti per nuosavą erdvę, aš taip pat jau išraičiau, kad tegu tavo nuodai lieka pas tave patį ir tavo plaučių sienelėse! Bei skrepliuose ir chroniškame kosulyje. Ačiū, kad pinigus leidi veltui vėjui, bet savo nuodus gali, kad ir į subinę susikišt, jei tik nuo to geriau pataps.
Kirtiklis 2013-02-20 10:45
Tai kuriam ir statom vagonėlius.! O bet tačiau jų nėra, ir čia LT nebus. Geniali frazė, neribok mano asmeninės laisvės, asmeniniam balkone, jei tavo laisvė riboja manąją tai yra blogai. Todėl ir reikia sutarti su kaimynais, bet žiūrių kai kam to trūksta. Prigimtinės teisės, oujeee jos yra - valgyti, tuštintis ir daugintis. Čia kiekvieno gyvio prigimtis, o visa kitka jau ne. Ten tavo paistalai apie ginklus ir t.t kažkokia sužalota fantazija ar šeip smurto protrūkio vaisius. Žudysi - pažeisi teisę į gyvenimą kiekvienam žmogui. O tave apnuodijo šie dalykai : išmetamosios dujos,įvairūs cheminiai elementai maisto produktuose/gadina regėjimą TV/PC ir kiti ekranai, skleidžiamas triukšmas gadina klausą ir dar kur visokie "valkatos" kurie estetinį vaizdą pagadino, tada siūlau tau The M134 Minigun, ką ten žaisi su Desert Eagle (sarkazmas).
sub 2013-02-20 11:20
Va čia tai mintis, auksinė. Pilnai suprantu nerūkančius, nes asmeniškai man - rūkančiam - taip pat smirda, įsivaizduoju kokia tai smarvė ir nuodas nerūkantiems. Dėl balkono, na gal tai ne vieša, o asmeninė vieta, tačiau pravertas langas viską keičia. Elektroninės cigaretės neskleidžia jokio blogo kvapo, bei jų dūmai (garai) išsisiklaido ore labai greitai. Tai šis daikčiukas panaikintų kai kuriuos draudimus rūkaliams.
Niemand 2013-02-20 11:35
Vat aš irgi pastebėjau, kad kažkas pas nerūkančius su smegenimis ne taip, agresyvūs kažkokie - uždrausk tą, uždrausk aną Esmė labai paprasta - daugiabutyje neįmanoma išvengti kaimynų poveikio ir su tuo reikia susitaikyti arba keltis į privatų namą.
Azuolas 2013-02-20 11:57
Super! Dėl to verta ne tik mirties bausmę įteisinti, bet net ir linčo teismą! Taip pat neriekės kvaršinti galvos ir žudikams kur užkasti lavoną, kaip atsikratyti įkalčių ir t.t. Tiesiog lavonui įgrudi parukytą cigaretę ir viskas. Jei kartais auka yra nerūkanti, o tyrėjai švies plaučius, tai gal nebus labai sunku atkišus ginklą priversti parūkyti, ar prievarta palaikyti prirukytam kambaryje. Bet čia smulkmena, žmogaus nužudymas nėra toks smerktinas vieksmas kaip rūkymas (kol kas nei mirties bausmės, nei linčo teismų dėl žudikų nesiūlo). Pradžioje kai kurie komentatoriai žiūriu oreantavosi į JAV prohibicijos laikotarpį, bet čia su linčo teismais pažengta dar toliau - į laukinių vakarų laikotarpį. Gal dar bus kokių originalių pasiūlymų iš forumo tesininkų? O kas, jei pritaikytumėm inkvizicijos metodus: Užtenka bent vieno žmogaus skundo "jis rūko", paskųstą žmogų suimam ir, jei prisipažįsa, kad rūkė - sudeginam ant laužo. (Jei neprisipažįsta - kankinam, kol prisipažins neraliuotas rūkorius!)
Azuolas 2013-02-20 12:15
Bet tai rimtai... Jie bent iš šalies pasižiūri ką kleidi savo komentaruose? Čia nikotino trūkumas veda prie agresijos? Gal vis tik nereikia kovoti su rūkymu. Tas plaučių vėžys niekis palyginus su visuomene, kuri vienas kitą išsižudys Aš esu nerūkanis, bet buvęs rūkorius. Laimei, kol kas dar nepasireiškė agresijos. Įdomu ateityje ar nesužvėrėsiu dėl nikotino trūkumo?
EdvasP 2013-02-20 12:28
O jau kad pasipiktinę rūkantieji Juk anksčiau ar vėliau tas rūkymas vis vien užknisa, o mesti jau nebegali. Ir atsimeni tuos laikus kai nerūkei ir buvo tas pats. Rūkiau apie 9 metus ir maždaug prieš pusantrų metų mečiau. Galiu pasakyt, nemažindavo streso cigaretė, ir kitų visokių pliusų neturėjo. Išsigalvojimai kažkokie. Nes dabar kai praėjo nemažai laiko, pamatai, kad niekur cigaretė nepraversdavo. O laikui bėgant išnyksta visas malonumas. Ypač jei nemažai rūkai, tai kaip tik, ramiai gyvent negali. Pastoviai mastyt, ar liko, ar užteks, ar eiti į parduotuvę. Kažkur važiuoji, vėl tas pats. O jei pasibaigia, tai labiausiai suki galvą iš kur gauti ir kaip sulaukti tos ar tos minutės. Cigaretė bukina. Nes degina netik plaučius, bet ir laiką. O galiausiai po daug metų, vistiek gailisi kiekvienas, kai pagalvoja, kad sugadino plaučius, kraujagysles ir praktiškai nieko iš to gero neišėjo, tik daugybė pinigų išleista, o va koks kaimynas Petras bendraamžis niekada nerūkė ir to nereikėjo. Taip kad galiu pasakyti, dabar kalbama, apie kažkokias rūkančiųjų teises, o po kažkiek metų tie patys žmonės tyliai sau norės, kad kažkada anksčiau būtų uždraudę išvis ir gal būtų nerūkę. P.S. Daugelis mėgsta sakyti, ar mirsiu nuo cigaretės, ar mašina partrenks, vis vien mirsiu. Bet vis dėl to, gal geriau mašina tegul partrenkia. Greitesnis procesas. Nes kai prasideda ligos, širdis normaliai nefunkcionuoja, problemos su kraujagyslėm ir kvėpavimo takais, tai neišeina mirti greitai. Tas trunka ilgai. Įsivaizduokim, 15 metų pusiau paralyžiuoti sėdite palatose ir atsimenat geras dienas. Iki mirties kenti visą laiką ir mirti nenori. Žiauru. Nerūkytit.
Azuolas 2013-02-20 13:09
Visiškai tau pritariu, mano patirtis yra panaši. Tačiau įstatymai iš serijos "nepatinka - drausti!" yra priešistorinių žmonių ir kedofilų lygio. Kad ir kaip ko nekenčiam, bet manau nereikai aiškinti, kad tokie sprendimai turėtų būti priimami smegenų, o ne emocijų pagalba. Norim nenorim, gyvenam įvairialypėje bendruomenėje, kur kiekvienas su savo mąstymų, su savo moralės supratimu ir savo požiūriu į gyvenimą. Jei propaguojamos žudynes be valdžios įsikišimo dėl to, kas tau nepatinka, tai būk pasiruošęs, kad ir pats gausi kulką į kaktą už tai, kad kažkam nepatiko kaip tu į jį pažiūrėjai. Draudimams reikia labai įdėmiai pasverti kas ir kaip ir kodėl. Jei kažkuri visuomenės dalis savo elgesiu kliudo kitą dalį, tai juk ne sprendimas kažkurią tai visuomenės dalį "uždrausti". Ar ne geriau visos bendruomenės labui ieškoti kokių nors kompromisų? Tuo labiau, kad visuomenė nevykdo komandų lyg kompiuteris. Egzistuoja įstatymų pažeidėjai ir kuo radikalesnis pakeitimas, tuo pažeidėjų bus daugiau. O rūkymas yra pernelyg įaugęs į kraują, kad taip ims ir mes visi. Šiuo metu, kai legalu, tai bent jau surenkama nemažai pingių už akcizus, kuriuos galima išleisti bent kažkiek padengiant rūkymo sukeltai žalai - gatvių valymui, gydymui ir t.t. O kas bus uždraudus? visi pinigai suksis tų žmonių, kurie užsiiminėja nelegaliom veiklom kišenėje? Nueis daktarų pilaičių statybai ir prabangių mašinų ir cigarų pirkimui. Iš istorijos juk yra pavyzdžių, toli žiūrėti nereikia - JAV mėgino drausti alkoholį. Apskritai pats net netikiu ką rašau, toks vaizdas, kad dėstau kokią etikos pamoką 5okams ir politologijos įvadą 7okams... Akivaizdu, kad smegenys buvo visiškai atsijungusios kuriems tuo momentu, kai rašinėjo apie visiškus draudimus ir linčo teismus...
rwc 2013-02-20 13:24
Nulinis įstatymas nulinei problemai. Kiekvieną pastatą kažkas valdo - komunalkių atveju tai namo ūkio valdyba. Tarkim, laiptinės gyventojai nubalsavo uždrausti ant laiptų pakopų ir laiptinės aikštelėse valgyti šokoladą. Bet neuždraudė butų virtuvėse - ten ir valgau. Toliau, žmona nusprendė, kad mano valgomas šokoladas jai kažkokiu būdu kenkia, kai ji tai mato (pati užsimano). OK, nuo šiol valgysiu šokoladą sandėliuke, o tu ten išvis nelįsk, nes tau mat kenkia.
kionig 2013-02-20 13:37
O, gal palyginam užkietėjusius rūkorius, kurie dieną negalėtų išbūti be cigaretės? Kiek jie "gruzintųsi"? Matyt, dabar kai nerūkai to nejauti, bet kai rūkydavai ar to nebūdavo? Aš puikiai žinau, kai teko dirbti su rūkančiu asmeniu. P.S. O, kova prieš rūkymą yra ir ji nemažės. Pažiūrėk, ko dabar ėmėsi Rusija.
Niemand 2013-02-20 14:03
Pagal tave ir į tave panašius subjektus... Suprask elementarų dalyką - agresija visada iššaukia agresiją. Tarkim priimtų tokį draudimą ir tu būdamas mano kaimynu pradėtum mane sistemingai skųsti. Viskas baigtųsi tuo, kad kaip minimum po antro skundo iš tavo pusės aš parašyčiau pareiškimą į tą pačią policiją, kad rūkoma tavo bute, be to, bute nuolat triukšmaujama, o į butą nuolat atsivedamos skirtingos iš pažiūros nepilnametės mergaitės. Žodžiu, su policija turėtum nemažiau bėdų nei aš, nes įrodymų neturėtumėm nei tu, nei aš. Be to, vieną rytą (ar vakarą) gali rasti buto/auto spyną, nežinomo asmens užklijuotą superglue. Ar tau tikrai reikia tokio galvos skausmo?
modis 2013-02-20 14:17
Kreipimasis į ponus rūkančius. Balkonas gal ir yra jūsų asmeninė nuosavybė, bet oras už jo nėra, taip? Tai jeigu jūs sugebate sulaikyti rūkalų dūmus balkono erdvėje (ji užsibaigia ties esamu arba galimu įstiklinimu), problemos jūs nekeliate niekam ir jumis nieks nesiskūs (turbūt turite jedajų galių arba spec ventilaiciją). Bet faktas, kad jūs to nesugebate. Taigi tai ką jūs skleidžiate į VIEŠĄ orą jau nebėra jūsų reikalas, tai vieša erdvė, vadinasi tai galima reguliuoti viešos erdvės įstatymais. Taigi visi jūsų paistalai, kad jūsų balkonas yra jūsų reikalas yra niekuo nepagrįstos. P.S. nors ir malonu tokį įstatymą girdėti, turi jame būti aiškiai apibrėžtos galimybės žmonėms KUR rūkyti. Aiškiai apibrėžtos rūkymo zonos ir išleisti įstatymai, kad kiekvienas daugiabutis tokią zoną turi turėt.
kestutisz 2013-02-20 15:39
Ne kova, o jos imitacija. Na kaip ir kažkiek pradedama žiūrėti didžiosios nerūkančiųjų dalies interesų (tradiciškai būdavo popinami tik rūkantieji - pvz įvairūs reikalavimai filtrams paties rūkančiojo apsaugai, nors turėtų būti atvirkčiai - hermetiškas skafandras aplinkinių apsaugai), bet bijo persistengti, kad nereiktų fabrikų/prekyviečių uždarinėti ir rūpintis papildomais bedarbiais.