Pasaulyje baigiasi mirties bausmių era

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2013-04-13 20:42
Ne. Jei užmuši žmogų, tave pagauna už rankos, atvažiuoja policija ir randa tave pagautą ir su visais įkalčiais - viskas aišku. Jei tave PAMATO žudant, policija atvažiuoja, tu jau pabėgęs, liudininkas pasako, kad žudei tu - gali meluoti, net jei yra įkalčiai, kuriuos galima suklastoti.
Justas116 2013-04-13 23:52
Jei gyventume utopijoje, kurios įstatymų filtras būtų tobulas ir be spragų, tada tokie kraštutinumai kaip tremtis ar kažkoks tai "kalinių miestas" būtų iš dalies pateisinami, bet turime pagalvoti apie žmones, kurie būna nekalti. Be to, kalbant apie mirties bausmę, nors ji ir lengviausias būdas atsikratyti nusikaltėliais, tačiau tai yra amoralus bei trumparegiškas sprendimas - priežasčių, skatinančių tokį elgesį, deja nepašalina. Manau, kad požiūris į nusikaltėlius, kaip į visuomenei nebepanaudojamas atmatas nėra itin naudingas bandant mažinti nusikalstamumą. Gi nereikia būti proto guzų, kad suprastume tai, kad yra labai daug faktorių lemenčių tokį elgesį. Manau bandymas reabilituoti nusikaltėlį yra daug naudingesnis nei tik bandymas nubausti ar skirti mirties bausmes ir atrodo jis veikia palyginti sėkmingiau, nei tarkim JAV aukšto saugumo kalėjmai.
Mitgard 2013-04-14 17:15

obuglas 2013-04-15 10:49
O kaip moters teisės? Gal reikėtų ir tai įsisąmoninti? Esu ir visada buvau už mirties bausmę. Prievartautojams dar sakyčiau reikėtų taikyti dar vieną priemonę: kastraciją.