Kim Jong Unas – ne psichopatas, o Šiaurės Korėjos režimo kalinys?  (0)

Didžiosios Britanijos psichologas Ianas Robertsonas sako, kad, greičiausiai, Šiaurės Korėjos lyderis nėra nei beprotis, nei psichopatas, o greičiau jaunuolis, kuris turi psichologinę baimę – pasirodyti silpnas prieš Šiaurės Korėjos režimą, rašo „The Huffington Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Huffington Post“ cituoja I. Robertsoną, kuris sako, kad politikoje nuolat pasireiškia žmogaus ego. Kim Jong Unas mokėsi Šveicarijoje. Kartu su juo besimokę žmonės sako, kad jis nuolat dainuodavo savo tėvynės himną. Tikėtina, kad Kim Jong Unas nenori karo, tačiau jo agresyvumas paremtas noru išsaugoti gerą savo šeimos vardą ir dinastijos valdymą. Būtent šis noras išsaugoti savo gerą šeimos vardą ir tęsti pirmtakų politiką privedė prie galimo karo slenksčio.

I. Robertsonas sako, kad labai tikėtina, jog po vasario mėnesį vykusių raketų bandymų, po kurių Šiaurės Korėja susilaukė Jungtinių Tautų (JT) sankcijų, jis patyrė daugiau spaudimo šalyje. Psichologą neramina tai, kad grasinimai gali privesti prie paties Kim Jong Uno susinaikinimo.

Ką reiškia Kim Jong Uno amžius?

Retai taip nutinka, kad toks jaunas vyras į savo rankas perima valdžią, kokią gavo Kim Jong Unas. Adolfas Hitleris, Josifas Stalinas į valdžią atėjo įpusėję penktą dešimtį. Irako diktatoriui Sadamui Husseinui buvo 42, Kinijos diktatoriui Mao Zedongui 52 metai, kai jie valdžią perėmė į savo rankas. Net ir Kubos diktatorius Fidelis Castro buvo vyresnis pradėjęs vadovauti savo šaliai. Jam tuo metu buvo 37 metai, tačiau jis žymiai anksčiau buvo įsitraukęs į Kubos politinį gyvenimą. Tuo tarpu Kim Jung Unui tėra 27 metai, rašo „The Huffington Post“.

Visi garsiausi pasaulio diktatoriai į valdžią pateko per revoliucinę kovą. Šiaurės Korėjos lyderis yra visiška priešingybė tiek A. Hitleriui, tiek F. Castro ir kitiems garsiausiems pasaulio diktatoriams. Jis gavo vakarietišką išsilavinimą ir jam nereikėjo kovoti dėl valdžios – jis viską paveldėjo iš savo tėvo Kim Jong Ilo. Gali būti, kad Kim Jong Unas apie valdžią net negalvojo.

„Mažai tikėtina, kad jis bus toks partizanų kovotojas kaip jo senelis. Jo auklėjimas ir išsilavinimas neleidžia jam būti tokiu žiauriu kaip jo pirmtakai. Mažai tikėtina ir tai, kad jis gali padaryti tokių baisybių, kokias padarė kiti politiniai lyderiai. Tačiau viskas priklauso nuo to, kaip jis toli turės nueiti, kad galėtų sutvirtinti savo pozicijas valdžioje“, – sako psichologas I. Robertsonas.

Kaip elgtis Kim Jong Unui?

I. Robertsonas sako, kad Šiaurės Korėjos diktatoriai desperatiškai laikosi aršaus tono ir jėgos demonstravimo. Šie diktatoriai geba paveikti žiniasklaidą ir „plauti“ smegenis milijonams žmonių. Šie diktatoriai tai darė dešimtmečius ir sugebėjo sukurti tikrą dinastiją. „Kim Jong Unas privalo tęsti savo šeimos pradėta politiką. Kitu atveju jam gali grėsti šalies žmonių kerštas“, – teigia psichologas.

Yra ir kitas paaiškinimas, kodėl Kim Jong Unas balansuoja ties karo riba – tai žmonių tikėjimas valdžia kaip gelbėtoja nuo problemų. „Jei norite išlaikyti žmones šalia savęs – turite sukurti jausmą, kad šalis yra arti karo slenksčio, o kitos valstybės nėra teisios. Tai jungia žmones“, – sako I. Robertsonas.

Galbūt Kim Jong Unas nėra toks pakvaišęs, kaip atrodo. Tačiau karo grėsmė išlieka reali. Viskas priklauso nuo taisyklių, kurias šalyje nori įtvirtinti Šiaurės Korėjos lyderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (0)