Kelintas pasaulyje esate pagal turtingumą?  (27)

Jums reikia pinigų. Mums reikia pinigų. Pinigų reikia štai anam piliečiui. Pinigėliai nepamaišytų ir štai tai mamai. Pinigų reikia v i s i e m s. Universalus faktas. Taip yra todėl, kad nė vieno iš mūsų pavardė, ko gero, nesipuikuoja "Forbes" milijardierių sąraše. Tačiau yra ir dar vienas labai įdomus ir informatyvus sąrašas, kuriame galite pasitikrinti, kelintas turtingiausias pasaulyje žmogus esate jūs. Kiek žmonių savo turtais lenkia jus? O kiek kitų žmonių savo turtais lenkiate jūs pats (pati)? Ir kaip tokiame globaliniame kontekste atrodytų mūsų valstybės pilietis, uždirbantis vidutinę lietuvišką algelę?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Global Rich List" ("Pasaulinis turtingumo sąrašas") sudarytas pagal Pasaulio banko Vystymosi tyrimų grupės duomenis ir yra ne kas kita, o elementari skaičiavimo programėlė, į kurią reikia įvesti savo metines pajamas, paverstas į vieną iš populiariausių pasaulio valiutų (svarus, JAV dolerius, eurus ar kt. – galima pasirinkti).

Pasirodo, kad, pavyzdžiui, 225-i šio sąrašo viršūnėje esančių superturčių grietinėlės (bendra jų turtų vertė – maždaug 1 trilijonas JAV dolerių) kasmetinės pajamos prilygsta 2,5 mlrd. skurdžiausiai Žemėje gyvenančių žmonių kasmetinėms pajamoms. Tai jau ne tik nepadoru, bet beveik nepakaltinama...

O kaip statistinis pilietis? Mums turbūt įdomiausia statistinis Lietuvos pilietis, "į rankas" gaunantis, tarkim, vidutinį atlyginimą – apie 1700 Lt (apie 490 eurų). Per metus susidaro 20 400 litų (5880 eurų).

Žinote, gerbiamieji, ogi nėra ko varyti Dievo į medį – pasirodo (jei pastraipa aukščiau viskas sudauginta ir padalinta teisingai :) , pagal uždirbamas kasmetines pajamas statistinis lietuvis yra 832 657 441 vietoje. Kitaip tariant, pirmajame "milijarduke". Arba... tarp 13,87 proc. turtingiausių planetoje žmonių. Skurdžiau už tokį pilietį Žemėje gyvena 86 proc. žmonių. Kitaip tariant, pasaulio mastu statistinis lietuvis nėra milijardierius, bet į milijonierius, galima sakyti, gana pretenzingai pretenduoja.

Juokas juokais, o rasti savo vietą tarp planetos turtingiausiųjų galite spustelėję šią nuorodą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(0)
(5)

Komentarai (27)