Ką žinome apie Šiaurės Korėjos diktatorių Kim Jong Uną?  (2)

Pastaruoju metu paaštrėjus Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos santykiams, kurie palietė JAV ir Japoniją, pasaulio žiniasklaida vėl pradėjo narstyti po Kim Jong Uno biografiją. Šio konflikto akivaizdoje viena ryškiausių figūrų ir yra Šiaurės Korėjos diktatorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Huffington Post“ rašo, kad Šiaurės Korėjos propaganda labai atsargiai renkasi informaciją, kurią reikia paviešinti apie savo šalies lyderį.

Iki 2012 metų pabaigos, kai Kim Jong Unas po tėvo mirties perėmė valdžią į savo rankas, dabartinis Šiaurės Korėjos lyderis viešumoje pasirodydavo itin retai. Politikos apžvalgininkai tikėjosi, kad Kim Jong Unas laikysis kitokios politikos nei jo tėvas Kim Jong Ilas ir orientuosis ne į Šiaurės Korėjos galios didinimą, bet į badaujančius žmones. Visgi, šios viltys nepasiteisino – Kim Jong Unas tęsia savo pirmtakų pradėtus darbus.

Manoma, kad Kim Jong Unas gimė 1982, 1983 ar 1984 metais. Jo motina buvo šokėja Ko Young Hui, kuri buvo trečia Kim Jong Ilo žmona.

Buvęs Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Ilas slėpė savo šeimos gyvenimą, tad yra labai mažai žinoma apie dabartinį šalies lyderį Kom Jon Uną, jo du brolius ir keturias seseris. Yra žinoma, kad Kim Jong Unas mokėsi Šveicarijoje, kur jį bendraklasiai vadino Pak Unu. Jis buvo pristatomas kaip Šiaurės Korėjos ambasados darbuotojo sūnus, kuris apibūdinamas kaip protingas studentas, mokantis vokiečių ir anglų kalbas. Tuo tarpu „The Washington Post“ teigia, kad Kim Jong Unas pasižymėjo didele aistra krepšiniu ir buvo ramus studentas.

Manoma, kad po studijų Kim Jon Unas įstojo į Šiaurės Korėjos Karo akademiją. Tačiau iki pat 2000 metų apie jo veiklą beveik nieko nežinoma. „Time“ rašo, kad tik 2008 metais, kuomet pablogėjo jo tėvo Kim Jong Ilo sveikata, Kim Jong Unas, padedamas artimų žmonių, užėmė svarbų postą Šiaurės Korėjos žvalgyboje.

Tuo tarpu „Newsweek“ primena, kad Kim Jong Unas nebuvo pirmasis kandidatas perimti Šiaurės Korėjos valdymą į savo rankas. Šalies vadovu turėjo būti vyriausias jo brolis Kim Jong Namas, tačiau jis „atkrito“ kaip galima kandidatas, nes paaiškėjo, kad jis nelegaliai bandė patekti į Japoniją. Su suklastotu pasu sučiuptas Kim Jong Namas teisinosi, kad norėjo savo akimis išvysti Disneilendą Tokijuje. Tuo tarpu kitas Kim Jong Uno brolis taip pat netiko vadovauti Šiaurės Korėjai, nes jis buvo laikomas per daug išlepintu. Tad analitikai neabejojo, kad Šiaurės Korėjos valdymas turi atitekti Kim Jong Unui.

2011 metais Kim Jong Unas jau buvo ruošiamas perimti šalies valdymą į savo rankas. Jis buvo paskirtas Šiaurės Korėjos kariuomenės generolu ir Karinio komiteto vicepirmininku.

Kuomet 2012 metų gruodį mirė tuometinis Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Ilas, artimi šeimos draugai greitai perdavė šalies valdymą į jo sūnaus Kim Jong Uno rankas. Nedelsiant jis buvo paskirtas aukščiausiu Šiaurės Korėjos kariuomenės ir partijos vadovu. Nepatyrusiam Kim Jong Unui padėjo jo tėvo sesuo Kim Kyong Hui ir jos vyras Jang Song Thaekas. Kaip teigia JAV Taikos institute dirbantis Johnas Parkas, Kim Jong Uno teta ir dėdė yra didžiausia jo atrama, kuri yra ir pagrindinis Kim Jong Uno valdžios faktorius.

Vos Kim Jong Unui perėmus valdžią į savo rankas, buvo tikimasi pokyčių Šiaurės Korėjos politikoje. Kim Jong Unas skirtingai nuo savo tėvo Kim Jong Ilo nevengė viešumoje rodyti savo emocijų. Net per savo tėvo laidotuves jis neslėpė ašarų. Jau tada imta spėlioti, kad jis greičiausiai atsisakys agresyvios politikos. Tačiau Kim Jong Unas tęsia savo tėvo darbus – agresyviai grasina užpulti JAV ir Pietų Korėją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(1)
(3)

Komentarai (2)