Šiaurės Korėjos krepšinio taisyklės: vienas metimas – 12 taškų  (16)

Neseniai visas pasaulis susidomėjęs stebėjo, kaip legendinis NBA krepšininkas Dennisas Rodmanas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-Unas kartu stebėjo krepšinio mačą. Ekstravagantiškoji krepšinio legenda net gėrė „Coca Cola“, o komunistinės šalies galva tryško juoku kartu su ideologiniu priešu iš JAV. Vis dėlto niekam neaišku, pagal kokias krepšinio taisykles žaidė D.Rodmano ir Kim Jong-Uno stebėtos komandos, nes Šiaurės Korėjoje egzistuoja visai kitos krepšinio taisyklės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėjimas į krepšį pagal šios valstybės krepšinio taisykles yra vertas ne dviejų taškų, o trijų. Na, azijiečių ūgio vidurkis yra mažesnis, tad ši taisyklė gal suprantama – turbūt ne kiekvienas šiaurės korėjietis sugeba įdėti į krepšį.

Tačiau įsivaizduokite, jeigu dėjimas tiek pat būtų vertas NBA lygoje – LeBrono Jameso ar Blake'o Griffino taškų vidurkis būtų žymiai didesnis.

Turbūt ne vienas vaikystėje su draugais žaisdamas krepšinį yra pasakęs „įmečiau kiaurą“. Tai štai, Šiaurės Korėjoje „kiauras“ tritaškis, t.y. metimas, nelietęs lanko, vertinamas keturiais taškais.

Krepšinio rungtynių metu ne kartą esame matę, kaip kuriai nors komandai pirmaujant 6–7 taškų skirtumu ir laikrodžiui rodant paskutines mačo sekundes, krepšininkai nebežaidžia, o pradeda vieni kitiems spausti rankas ir džiaugtis pergale. Šiaurės Korėjoje to nebūna, nes metimas, pataikytas per tris paskutines mačo sekundes, yra vertinamas net aštuoniais taškais.

Prisiminkime antrąsias LKL finalo rungtynes, kurias „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 6 taškais ir įsivaizduokime, kad paskutinę mačo sekundę Renaldas Seibutis būtų įsmeigęs „kiaurą“ tritaškį – plius 12 taškų ir pergalė 6 taškų skirtumu atitektų „Lietuvos rytui“.

Skamba linksmai? Tada dar viena taisyklė, kuri apriboja tokių žaidėjų kaip Roberto Javtoko ar Shaquille'o O'Nealo naudingumą. Šiaurės Korėjoje už pramestą baudos metimą atimamas taškas.

Pavyzdžiui, Sh.O'Nealas kartą žaisdamas „Pheonix Suns“ ekipoje per atkrintamųjų varžybų mačą su „San Antonio Spurs“ pataikė tik 9 baudos metimus iš 20, o jo komanda pralaimėjo 87:92. Jeigu galiotų Šiaurės Korėjos krepšinio taisyklės, skirtumas būtų kur kas didesnis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(0)
(1)

Komentarai (16)