L. Donskis apie Lietuvą, homofobiją ir tautiečių norą geriau gyventi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2013-05-24 09:11
Na, ne. Tolerastų pagarba rodytų, jog elgiuosi neteisingai. Ir kokioje aplinkoje tamsta gilinatės į beždžionių maivymosi lygį?
Sloth 2013-05-24 09:19
Parodyk man, kur gėjai sako, kad jie nori pagarbos. Kažkaip manau, kad tamsta nežino kuo skiriasi pagarba nuo tolerancijos. Paprastai visuomenėję pagarbą reikia įgauti. Homoseksualūs žmonės ne išimtis, ir tiesa sakant niekada negirdėjau kažko prašant pagarbos. Kitas atvejis, kai žodis pagarba ar gerbti vartojamas sumaišytas su tolerancija. Pavyzdžiui: gerbti senolius; gerbti kito tikėjimą; gerbti pasirinkimo laisvę. Pirmasis yra susijęs su tiesiogine pagarba, nes senolius gerbiame todėl, kad jie yra vyresni. Pastarieji du - ne tiesioginė gerbimo išraiška, o veikiau perkeltine prasme reiškia tolerancija ir supratimą. Kitaip : "toleruok mano tikėjimą" "Suprask, kad pasirinkimų gali įvairių ir gerbk manąjį" ir pan. ir t.t Tavo pavyzdys su išsilavinimu, pasiaukojimu ar pasiekimu - visi yra pirmosios minėtos pagarbos dalykai. Su gėjais tai neturi nieko bendro. Pradeda atrodyti, kad žmonėms paprasčiausio išprusimo trūksta.
Makashi 2013-05-24 10:04
Kas dar siknadraskius ginat gerai pagalvokit, ar noretumet uzaugti pas tokius:
Ar_as? 2013-05-24 10:16
Na, iš komentarų pulko panašu, kad labai daug jaunimo (nes tikiu, kad fūristai ir kalėjimo vierchai čia nesilanko). Gražus jaunatviškas maksimalizmas, minimalios sociologinės, psichologinės žinios (visgi tiksliukų portalas) ir plačiai atvertos gerklės. Bet kokiu atveju džiugu dėl entuziazmo ir maksimalizmo, o kardinalumas su amžiumi praeis:) Prieš berods paskutinį lietuvišką gėjų paradą man labai patiko Roko Žilinsko pozicija (jis kiek teko girdėt irgi žydras kaip pavasario dangus): iš pradžių žmogus pats sakė, kad paradas yra nesąmonė ir jo nereikia. Tada visi dalbajobai gražuliai ir pedofilai kunigai (turbūt susijaudinę dėl galimo savo monopolio pažeidimo) pradėjo visokias nesąmones. Žmogus atsakė - matydamas psichų reakciją supratau, kad visgi parado reikia. Aš manau visiškai taip pat. Kol yra gražulių, kol pseudoreliginiai iškrypėliai puola, tol tokių paradų reikia. Kai nebepuls - nebereikės. Kai jie bus įdomūs tik sau (nes sveikam, išsilavinusiam žmogui kito lovos reikalai neįdomūs), jū nebereikės ir nebebus (nes niekas nedemonstruoja to, į ką kiti nežiūri). Pabaigai. Pragyvenau Belgijos vienam mieste 1,5 metų (jame gėjų asociacija su visą laiką iškeltą vėliava yra už 10 m nuo bažnyčios durų, net nenoriu pagalvoti, ką davatkos Lietuvoj padarytų - jaučiu ateitų su sijonais ir savo surukusias plikas šiknas gėjams demonstruotų tuos sijonus pakėlę). Kai pirmą kartą pamačiau gatvėje "besilaižančius" du vyrus, buvo nuoširdžiai bjauru. Bet tada po kelių minučių pamačiau besilaižančią "normalią" (kabutėse, nes normalūs gatvėje nesilaižo) porelę. Ir ką jūs manot? Irgi šlykštoka (dar merga tokia pobaisė buvo... ). Ką noriu pasakyti? Gėjus, normalus, ar onanistas - daryk tu namie ką nori. Man vaikui taip pat sunku paaiškinti, kodėl troleibuso stotelėje vos ne dulkinasi "normali" porelė, kaip ir tai, ko du vyrai glamonėjasi ten pat. Tai ir prieštaraukim viešam elgesiui, o ne orientacijai, ne kalbėjimui apie ją. O privilegijų jie nenori (pažįstu, žinau tokių, nors ir nepritariu) - jie nori nebūti diskriminuojami. O jei čia garsiai šaukiantys jų "ir taip niekas nediskriminuoja" tikrai patys nediskriminuoja, tai ne su jumis ir kovoja gėjai. Patikėkit, yra krūvos diskriminuojančių.
Ar_as? 2013-05-24 10:20
Tu trumpas, ar apsimeti? aš tau ne youtube, aš tavo laiptinėje ar kaiminystėje rasių tokių "normalių", pas kuriuos irgi nenorėčiau užaugti. Ar tai reiškia, kad visiem heteroseksualam reikia uždrausti turėti ir įsivaikinti vaikų? Aš pats prieš įsivaikinimą tokiose šeimose (nors kaip teisininkas puikiai suvokiu visus apėjimo būdus ir manau, kad ilgalaikėje perspektyvoje toks draudimas yra beprasmis, nes neįgyvendinamas, su lezbietėmis jis jau dabar neįgyvendinamas), bet tokios buduliškos argumentacijos kaip tamsta naudoji, negaliu pakęsti.
faktas 2013-05-24 11:25
Kas čia kvailo? Apie vaiką reikia galvoti. Bet kaip minėjau, vaikai nerūpi niekam: nei heteroseksualams, nei homoseksualams. Viskas ok, kad homoseksualūs asmenys nori būti pripažinti. Jie privalo to siekti ir privalo pasiekti. Bet tik ne kitų žmonių (vaikų) sąskaita. Kai homoseksualūs asmenys jau bus pripažinti, tai tada ir apie įsivaikinimą bus galima diskutuoti, nes įsivaikinimas nesukels tokių pasekmių, kaip kad sukeltų dabar.
Adom 2013-05-24 11:35
Tolerancija reikalinga, kol ja nepadeda piknaudžiauti išsišokėliai ir prasideda politika, galiausiai visa tai pasukama kaip naudos gavimo mechanizmai. Kažkas pradeda daryti politinę karjerą, išgarsėja. Susirenka rinkėjų procentą. Dabar situacija primena JAV, kai policija nušauna baltaodį - normalu, juodaodį - rasizmas. Analogiškai vyksta ir su homoseksualais. Beje, kiek teko bendrauti su netradicinės pakraipos asmenimis - paprasti ir šilti žmonės. Nerodo savo lovos reikalų kitiems, kaip to nedaro ir įprastos orientacijos žmonės. O kai atsiranda rėksniai, demonstratyviai rėkiantys "look at me, I am so gay!", nori nenori iššaukiama agresija, ką tokie Gražuliai ir daro. Kaip šauksi, taip ir atsilieps. Ar homoseksualai įsijautę į kryžiaus karų ar raudonosios saulės nešimo per pasaulį vaidmenį, priverčiant ir pripratinant juos toleruoti? Ar juos iš tikrųjų taip stipriai skriaudžia Lietuvoje, kad reikia tokių mitingų? Kodėl gėjus negali gyventi kaip ir eilinės pakraipos pilietis, ir nešaukti visam pasauliui, koks jis labai gėjus? Ar čia tomaševskio sindromas, kai kiršinamos masės dėl asmeninės naudos?
Sloth 2013-05-24 11:57
Adom, nueik į mokyklas. Išeik į kiemą, pasiklausyk kaip šneka vaikai ir paaugliai. Kaip šneka tie patys suaugę. Pats didžiausias įžeidimas - py**ras, gėjus. Kodėl taip yra? Manai tai kyla iš didelės tolerancijos? Vakaruose tai po truputi nyksta, tokie įžeidimai pasigirsta vis rečiau. Galų gale net jei ir naudojami, jie nėra kažkuo išimtinai baisesni už visus kitus. Kinų kalboje, beje, įžeidimo susijusio su seksualine orientacija apskritai nelabai rasit, japonų ir korėjiečių kalbose taipogi tokių dalykų dar neteko girdėti. Kodėl? Todėl, kad tai šalys, kurios seksualinės orientacijos niekada nebuvo demonizuotos. Ir ką jūs man? Žiūrėkit, šeimos vertybės šiose šalyse yra prioritetai numeris vienas, ir visada tokie buvo. O ir gimstamumu šie kraštai kažkaip nesiskundžia. Tai apie ką mes vėlgi kalbam?
Anonymous 2013-05-24 12:29
Taip, demokratiškoje Kinijoje gėjus toleruoja. Puikus pavyzdys. Kinija iš viso geras ir sektinas pavyzdys, ar ne, ponai išsavinusieji?
Sloth 2013-05-24 13:41
Galutinai argumentų pritrūkai? Oi, užmiršau, jų niekada ir nebuvo. P.S Išsilavinusieji.
Hmz 2013-05-24 13:52
Skaitom šitą postą ir šviečiamės: http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 741#101741
Anonymous 2013-05-24 14:04
Hmz, anam argumentai apie Kiniją tinka, o man ne? Per išsilavinimą teksto neįžiūri?
Hmz 2013-05-24 14:37
Nelabai supratau, kodėl klausi manęs. Na bet tiek to. Tau niekas nesakė, kad Kinija - sektinas pavyzdys. Kinija, o taip pat Japonija ir Korėja buvo pateiktos kaip pavyzdys, rodantis, jog homoseksualų toleravimas neturi jokių baisių pasekmių šeimoms ir gimstamumui. Tarkim, Kinija nedemokratinė valstybė ir mes nenorėtume joje gyventi. Ar tai automatiškai paneigia tai, ką jos pavyzdžiu buvo norima pasakyti? Pasistenk pirma skaityti, o paskui rašyti, o ne atvirkščiai.
Anonymous 2013-05-24 14:52
Kinijoje anuos toleruoja?! Nu jooo, išsilavinusių neperkalbėsi Tame yra bėda, kad išsilavinusieji gina gėjus, o ne siuvėjas. Gina lesbietes, o ne vargšus žmones nuo verslininkų savivalės. Gina bet ką, kas tik griauna tautos savimonę ir silpnina šalį - tai geriau apmokama. Ir, kas nekeista, argumentų nepritrūksta Netgi - „homoseksualai statistiškai daugiau uždirba“ Čia diskriminacijai pabrėžti?! Esu runkelis, netašytas kaimo stuobrys ir man negėda. Manęs negerbia tolerastai?! Puiku, vadinasi aš su tautoje, o ne jos opozicijoje. O išsilavinusieji nuo amžių glūdumos niekino savo šaknis, savo didžiąją tautos dalį - prastuomenė visada versdavo tokius raukyti nosį. Ar man reik tavo pagarbos?! Ar aš irgi turiu išduoti tėvų ir senelių mokymą, kad patikti kažkam, kad tik nevadintu beždžione?
Ar_as? 2013-05-24 14:54
Tau bandė per aplink paaiškinti. Bet tu vis tiek durnu apsimeti (tikiuosi). Negi neskiri santvarkos nuo kultūros ir kalbos, kuri yra jos dalis?
Kirtiklis 2013-05-24 15:08
Kad taip gintų eilinius piliečius, kurie gauna apgailėtinas algas, turi nepakenčiamas darbo sąlygas ir darbdavių nesiskaitymą. Bet ne to nėra ir nereikia. Kad Europos vos ne gale sėdim, ir pirmaujam neigiamuose rodikliuose, tai niekam nerupi, svarbu ten kažkokių asmenų spec. poreikių tenkinimas, nuo kurių visuomenės padėtis nei kiek nepagerės. Įdomu kiek jų iš viso yra Lietuvoje? Keli tūkstančiai, kelios dešimtys tūkstančių ar šimtai tūkstančių? ar realiau yra keli šimtai. Ir primena man čia Lenkų partija, kur atrodo čia užguiti ir patys nelaimingiausi pasaulyje.
Anonymous 2013-05-24 15:09
Nesitikėk. Aš turiu verstis per galvą suprasti klibančius argumentus, kai maniškiai priešininko net neskaitomi?! Nesitikėk, aš durnu neapsimetu
Ar_as? 2013-05-24 15:12
Žmonės, net jei diskurso, argumentavimo, teksto dėstymo pagrindų gyvenime niekas niekur jums nedėstė, nemokė, arba snarglį krapštėte, kai "durnas lituanistas" apie tai pasakojo (nes Jūs gi hakeriais užaugę būsit ), tai bent pažiūrėkit į savo argumentą iš šono, turėtų ir be viso to galvoj prašviesėt.
Sloth 2013-05-24 15:12
Visų pirma, ačiū Hmz, kuris pagrindinę esmę visą jau surašė. Geriau nebūčiau ir parašęs. Tęsiam toliau. Tema yra visų pirma apie homoseksualus, o ne apie siuvėjas ar verslininkus. Taipogi, niekas man nemoka. Man argumentų netrūksta, tuo tarpu tau - akivaizdžiai, nes nei vienio ligi šiolei taip ir nepateikei. Neturi jokios teisės kalbėti apie tautos šaknis ir patriotiškumą, nes vėlgi, diskusija ne apie tai. Esu gan patriotiškai nusiteikęs, bet matyt ne tau tai suvokti. Kas liečia didesnį uždarbį. Jis kyla iš diskriminacijos. Bet priežastys visai kitos, nei tu galvoji. Homoseksualūs žmonės yra dažniausiai labiau išsilavinę ir neretai daugiau pasiekę. To priežastis tame, kad vaikystėje jie buvo užguiti ir diskriminuojami, todėl natūraliai kilo noras įrodyti kitiems, įrodyti daugumai, kad jie ne ką ne prastesni už statistinį pilietį. Todėl dažnai atitinkamas dėmesys skiriamas mokslams. Ko pasekoje - jie dažnai uždirba daugiau. Tęsiant dėl Kinijos. Taip, jie yra toleruojami. Nueik į Kinijos klubą ( normalų klubą, o ne homoseksualų ) ir pamatysi daug biseksualių porų, vyrų šokančių su vyrais, merginų, lesbiečių ir gėjų. Niekas labai smarkiai nesislepia. Žinoma, kuomet komunistinė ideologija buvo savo zenite - to nebuvo, tačiau dabar, kai gniaužtai atsileidžia viskas vėl grįžta į normalias vėžes. Kinijoje gėjai visais laikais buvo toleruojami. Pavyzdys: A Dream of Red Mansions (simplified Chinese: 红楼梦; pinyin: Hóng Lóu Mèng) Vienas iš keturių didžiųjų kinų literatūrinių veikalų. 18 amžiaus vidurys. Ištrauka iš enciklopedijos: "The novel is remarkable not only for its huge cast of characters and psychological scope, but also for its precise and detailed observation of the life and social structures typical of the 18th-century Chinese upper class. It has generated a huge volume of scholarship, and has given rise to its own specialized field of study known in China as Redology. "
Anonymous 2013-05-24 15:20
Na, gera jums ginčytis su nemokytais runkeliais! Štai ir laimit, o ką, man negaila. Jūs tautos opozicijoje - jūs esat prieš, aš už, nes su dauguma. Nusipirkit slėnį mongolijoje, importuokit ten viso pasaulio gėjus ir kurkite rojų visiems likusiems ant pavydo, Važiuosiu ten kautis dėl hetero teisių