Raketiniu 263 km/val. dviračiu pasiektas naujas pasaulio rekordas (Video)  (3)

Neįtikėtina, kiek galios yra šnypščiančiuose vandenilio peroksido burbuliukuose. Pakankamai, kad prancūzų nutrūktgalvis Fransua Gisi (François Gissy) su savo perdarytu dviračiu atsidurtų Gineso pasaulio rekordų knygoje – jis beveik trigubai viršijo asfaltuotuose užmiesčio keliuose leistiną greitį, rašo "Discovery.com". Nieko nuostabaus, kad pro sportinį "Subaru Impreza" toks dviratis pralėkė kaip pro stovintį ir labai nedaug trūko, kad būtų pavytas "britva" vadinamas žiedinių lenktynių sportinis motociklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviratininkas F. Gisi tiesiame asfalto kelyje prie Miunhauzo (Prancūzija), sėdęs ant modifikuoto dviračio su vandenilio peroksido varikliu, išvystė net 263 km/val. greitį ir pagerino jam pačiam priklausiusį dviračių su raketiniu varikliu pasaulio rekordą (242,6 km/val.), kuris analogiškos konstrukcijos "peroksidiniu" dviračiu buvo pasiektas dar 2002 m.

F. Gisi prie savo dviračio primontavo galingą raketinį variklį. Koncentruotas (maždaug 90 proc., kai vaistinėse parduodamas daugiausiai 3 proc. koncentracijos) vandenilio peroksidas (H2O2) į variklį ateina iš specialaus bako, kuris sujungtas su antrine kamera, užpildyta katalizatoriumi (paprastai tai būna sidabras). Cheminiai ryšiai nutrūksta ir vandenilio peroksidas susiskaido į didžiulį kiekį šiluminės energijos, +343°C vandens garus ir deguonį. Garai pro raketinio variklio tūtas generuoja akceleracinę trauką.

Vienetinį raketinį variklį prancūzų pramuštgalviui pagamino Šveicarijos bendrovė "Exotic Thermo Engineering".

Gaila, tačiau F. Gisi ir jo dviračiui su standartiniu rėmu labai nedaug (vos 5 km/h) trūko iki absoliutaus dviračių greičio rekordo (268,8 km/val.), kurį 1995 m. pasiekė specialios aerodinamikos raketiniu automobiliu "Slipstream" tempiamą sportinį dviratį vairavęs Fredas Rompelbergas (Fred Rompelberg) [žr. paskutinį iš žemiau pateiktų vaizdo siužetų].





Vaizdo siužetas 



Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (3)