Kodėl diktatoriai nesijuokia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

perro 2013-06-02 21:23
dėl Afrikos, neturėjau omenyje kad ten buvo amerikiečiai, matyt kašką ne taip parašiau, čia svarbus pats principas, europiečiai (daugiausia anglai, prancuzai, belgai jei neklystų) tarsi nešė aukštesnę kultūrą į Afriką, bet tai vyko per baisų išnaudojimą, analogiškai panašu vaizdą dabar matome art. rytuose, tik šykart prisidengiant demokratijos skraiste. Dėl kovo 11 tai daugėja abejojančiu ar tai buvo teroristų darbas, o gal tai tik pretekstas pagristi savo invazijai i naftingas musulmonų šalis su nepaklusniais rėžimais, sukuriant "terorizmo baubą". Reikėtų paklausti JAV ginkluotės magnatų kiek jie uždirbo iš tų karų? Juk JAV pagal ginklų pramonę pirmauja pasaulyje.
immortallt 2013-06-02 22:32
Perro, apsilankyk pas psichiatrą, panašu, kad turi problemų su paranoja. O šiaip, kurios šalys iš tų, turi naftos? O Vietname kariaut kokia buvo priežastis? Šiaurės Korėja turbūt ir turi krūvą naftos?
perro 2013-06-02 22:48
niekur nesakiau kad viskas tik dėl naftos, pats taip sugalvojot, kariauja ir dėl itakos zonų.
Kirtiklis 2013-06-02 22:53
perro, tai kaip paaiškinsi ankstesnius iki 9/11 atvejų buvusiu įvairius lėktuvų grobimus sprogdinimus ir kitus atvejus? O vien tik incidentų 2001 metais http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 1atlas.jpg O kaip vėlesni Graikų/Ispanų ir UK metro sprogdinimai? Ten ir gi savos vyriausybės sprogdino ar amerikiečiai? Terorizmas buvo ir anksčiau, bet nebuvo tokio didelio masto išpuolis + užpuolė JAV ir tapo visuotinai žinomas. O Š.K. Senai maisto prašinėja, ir tai nėra naujiena, galima per google pažiūrėti kokia atsilikusi šalis yra ( vien naktinės foto) be to savo kailiu patyrėme kas yra deficitas Sovietų sąjungos laikais. Yra geras A.M. filmas apie kelionę į Š.K http://www.youtube.com/watch?v=45ZWiahZVQU ir http://www.youtube.com/watch?v=VIHYm-rwNTw ir http://www.youtube.com/watch?v=TwBXDEsQ_oI . Neriekia būti genijumi kas suprastum kokia ten padėtis.
perro 2013-06-03 02:39
[quote="Kirtiklis"]perro, tai kaip paaiškinsi ankstesnius iki 9/11 atvejų buvusiu įvairius lėktuvų grobimus sprogdinimus ir kitus atvejus? O vien tik incidentų 2001 metais http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 1atlas.jpg O kaip vėlesni Graikų/Ispanų ir UK metro sprogdinimai? Ten ir gi savos vyriausybės sprogdino ar amerikiečiai? Terorizmas buvo ir anksčiau, bet nebuvo tokio didelio masto išpuolis + užpuolė JAV ir tapo visuotinai žinomas jūsų žemėlapyje tai tik pavieniai ir tarpusavyje nesusije teroro aktai. Kai kurie gal net ne teroristų ar separatistu bet mafijos darbas, bet po rugsėjo11osios atsirado mitas apie tarpautinį teroristinį tinklą Alqueda, prieš kurį kariaudama JAV nusidangino net į Afganistaną ir Iraką. Bet rado ten tik daugybę ginkluotų ir nelabai draugiškai nusiteikusių vietinių, tai buvo niekuo nepateisinama agresija, nes Huseino ginklų nerado o partizaninis (ne terorizmas) karas sparčiai įsikerojo, JAV užteko proto į ši nešvarų reikalą (agresiją prieš Irako Afganistano žmones) įtraukti kuo daugiau valstybių, Prancūziją, UK, Italiją ir net Lietuvą. Matyt nesinorėjo vieniems teptis rankų afganistaniečių, irakiečių krauju. Panašiai kaip Vokiečių SS savo žydų šaudytojus būrius (Lietuvoje) formuodavo iš lietuvių, dar ir dabar mums kartais pripaišoma "žydšaudžių" etiketė, o dabar esame dar ir Afganšaudžiai.
perihellis 2013-06-03 12:05
nepavadinčiau aš to partizaniniu karu, kai beveik visos to karo aukos yra vietiniai gyventojai. Tuo pačiu vėlgi, yra žmonių, kurie tarnavo panašiuose taškuose ir visi iki vieno tvirtino, kad vietiniai eiliniai gyventojai jais džiaugdavosi.
vvv2 2013-06-03 12:37
- vis tik priminsiu jaunimui, kad Afganistane rimtus karinius veiksmus (intervenciją) pradėjo interesus tame regione.
Kirtiklis 2013-06-03 13:28
Mitas, o kaip kitos tokiu pobūdžiu veikiančios organizacijos? http://lt.wikipedia.org/wiki/Kategorija ... anizacijos jos taip pat naikina kitų šalių gyventojus ir kitaip terorizuoja - o tos su jais kovojo jų teritorijose. Tik šiuo atveju užsišoko ant meškos (JAV) kuri pasiryžo sunaikinti juos bet kuriame pasaulio taške. Jie lygini su SS darai didžiulę klaidą - SS naikino žydus Vokietijoje ir visur kitur, o JAV - nenaikina arabų savo šalyje ir kitur. Beje pagal žinias visų išpuolių ir t.t - daugiausiai žūva vietiniai Irako, Afganistano žmonės. Klausimas - kodėl savus naikina?
immortallt 2013-06-03 14:49
Perro, gal džihadistų puslapių aktyvus lankytojas?