Darbas skurdžiose šalyse atvėrė akis: lietuviai gyvena labai gerai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

EdvasP 2013-06-10 15:48
Savaime suprantama, kad gyvename gerai. Bet lyginant su skurdžiomis šalimis. Todėl noras lygiuotis į vakarietiškas šalis yra mažų mažiausiai noras progresuoti į gerąją pusę. Kaip yra posakis "Visada atsiras geresnių už tave", taip pačiai būtų galima pasakyti, kad visada atsiras skurdesnių. Net jei 3 savaites esi nevalgęs, kažkur kitoj šaly, gali būti, kad vaikšto žmogelis vandens lašo kelias savaites nematęs. Turbūt alkandas netaps laimingesnis, žinodamas, kad kažkas dar ir ištroškęs kitam pasaulio gale. Beabejo, žmonės, dirbantys kitose šalyse su nelaimingaisiais verti didelės pagarbos.
RealasLT 2013-06-10 16:06
Gal geriau jie tegul nelygina koks gyvenimas kitam kontinente... Gal dar palyginkit su kokiais siaures asigaly gyvenanciais?
Shinigami 2013-06-10 17:12
Tada ir nelygink koks gyvenimas vakaruose su gyvenimu čia. O jei pradedi lyginti - tada reikia lyginti su visu pasaulių. Reikia siekti kad gyventum taip kaip gyvena vakaruose, bet reikia džiaugtis kad negyveni taip kaip gyvena Afrikoje. Ir tada gyvenimas bus daug geresnis. Visi čia nori gyventi taip kaip gyvena Amerikiečiai (ekonomikos atžvilgių), bet nenori priimti įstatymų kurie galioja Amerikoje (kapitalizmo).
Modebe 2013-06-10 17:37
Nereikia net I Afrika ar Azija ziureti. Belgijoje eilinio darbininko menesinis uzdarbis ~1480eur (5110Lt). Uz sildymo sistemos irengima name vieni pazistami santechnikams suplojo vien uz darba 20.000Lt. Dviese uztruko 1 menesi. Taigi gaunasi po 10.000 Lt kiekvienam. Na gerai, atskaiciuojam mokecius gaunasi ~6.000Lt. Blogai gyvenam???
Fostil 2013-06-10 17:50
„Kur tu skubi? Gi daug laisvo laiko ateina!“ Uzteko iki cia paskaityti ir supranti, kad visas tas ju darbas nebetenka absoliuciai jokios prasmes. Afrikieciai nemoka dirbt, tinginiai, tai ir turi tokias salygas dabar. Viena ka jie moka, tai kurstyti pilietinius karus...
andriulis 2013-06-10 17:50
Jeigu mes mokam mokesčius kuriuos iš dalies kontroliuoja ES, tai mes ir turėtumėme lygiuotis į tas šalis kurios yra ES. Taškas.
deivec 2013-06-10 18:13
na tik straipsnio asmenys pamirso pamineti viena dalyka....kad jei gimsti lietuvoje...tai tikrai nesilygini su afrika...stojome i EU, ne tam kad sakyti aj ir taip gerai gyvenome...stojome...siaip sau..... nejuokinkite...nera taip viskas labai paprastai
Benediktas 2013-06-10 18:23
Į ES įstojom 2004 m. ir visi jau nori ir gyvebti taip, kaip Vokietijoje, UK, Belgijoje. Pagalvokit, kiek laiko ten vystėsi laisva rinka, darbo santykiai, profsajungos, kultūra, kol mūsų gamyklos dirbdavo tik, kad dirbti ir mes eidavom į darbą, atidirbti, konkurencijos nebuvo, progresas - nulinis. Laisvos pažiūros - uždraustos. Norėt galima, bet ne taip greitai. 23 metai, viskas pasikeisti ir pavyti ES - neįmanoma.
Shinigami 2013-06-10 18:25
Su tokiu požiūriu niekada negyvensi gerai, nes visada kažkas gyvens geriau. Todėl visą savo likusi gyvenimą skusis ir verksi kaip blogai gyveni, net jei gyvensi kaip vidutinis amerikietis, nes Arabu šeichas gyvens vis tiek geriau.
technologas 2013-06-10 19:26
Nereikia taip žiauriai Darbo kultūra vs. Džiaugsmo kultūra. Europiečiai labai į tą darbą linkę, kitus irgi ragina, afrikiečiai ne dirba, bet džiaugiasi, aka gyvena. Klausimas, kur geriau. Manau tiesa slypi kažkur per vidurį. Su tom sąlygom vėlgi niuansai. Darbo kultūra susikūrė materialinę gerovę vien tik pasinaudodama iškastiniais energijos ištekliais. Baigsis ištekliai - baigsis ir gerovė, pradžią (nesibaigsiančios krizės pavidalu) mes matome ir užuodžiame. Ko pasekoje, afrikiečiams liks gyvenimas ir džiaugsmas juo, o europiečiams tik darbas, bet jau be gerovės.
andriulis 2013-06-10 19:46
Kodėl negyvensiu gerai? Kaip tik noras siekti nepasiekiamo yra progresas. Vaikas būdamas visuomet norėjau geriausio dviračio, ne kažkokios dėsnos ar ereliuko, bet su sportinėm bliakėm, su numeriu ant šono. Kol aš jį įsigijau, žiūriu jog jau kito noriu, geresnio. Žinoma norai norais, bet prieš kažką įsigyjant turi stengtis, dirbti. O žiūrėjimas į varganas šalis, tai tik sukelia pykti dėl vienokių ar kitokių priežaščių.
Shinigami 2013-06-10 21:28
1337 2013-06-10 21:36
Tadasp 2013-06-10 23:00
Tai gi mes Europoje esame, būtumėm Afrikoje tai mums ten rojus būtu. Reik lygiuotis į Europos šalis. O ne atgal kristi.
Sloth 2013-06-11 07:58
Nenusišnekėk. Europai reikėtų pasimokyti vieningumo iš afrikiečių. Bendrabutyje turime afrikiečių iš bene 15 skirtingų valstybių, visi tarpusavyje nuolatos bendrauja, yra labai vieningi ir draugiški, turi įkūrę Afrikos sąjunga, kiekvieną savaitgalį rengia futbolo varžybas ir t.t Su nemažai iš jų teko kalbėti apie tuos pačius pilietinius karus, genocidus ir t.t Kaip jie patys teigia, net ir Afrikoje žmonės vieni kitų atžvilgiu yra labai draugiški, nesutarimus provokuoja grynai korumpuotos vyriausybės dėl asmeninės naudos. Apskritai, kai pamatai afrikiečius iš 15 valstybių kiekvieną vakarą leidžiančius laiką kartu, supranti, kad su Europiečiais tai yra neįmanoma, mes per daug vieni prieš kitus nusistatę, turime pernelyg daug nuoskaudų dėl praeities karų ir apskritai linkę vadovautis stereotipais. Lietuviai nemėgsta lenkų ir rusų; britai nemėgsta visų rytų europiečių, prancūzai nemėgsta britų, skandinavai kreivai žiūri į pietų europiečius ir t.t Beje, nėra Afrikiečiai tokie jau ir tinginiai, didelė dalis jų dirba, nors galėtų gyventi pilnai išlaikomi savo tėvų. Tiesiog jie moka atsipalaiduoti ir į darbą žiūri pragmatiškai. Noriu/reikia pinigų, vadinasi dirbu, patinka tai ką darau, vadinasi dirbu. Jei man patinka tiesiog chillint, tuomet ir chillinu. O mes įpratę į darbą žiūrėti kaip į privalomą prievolę, nedirbdami jaučiame gėdą, tarytum nevykdytume savo tiesioginių pareigų. Dar viena detalė, kurią pastebėjau, kad Afrikiečiai yra gabūs kalboms. Nežinau čia kolonializmo ir dvikalbystės pasekmė ar ne, bet jie naujas kalbas pagauna palyginus greitai.
Anonymous 2013-06-11 08:08
Viskas gerai ant Lietuvos žemės. Mes net už Afriką geriau gyvenam. Dar po šimto metų gyvensim geriau už baltarusius?
Arthuras 2013-06-11 09:09
Už tai mano nuomone, reikėtų užrišt absoliučiai visas paramas afrikiečiams, kurių jie gauna iš visų valstybių labai daug ir tiesiog pravalgo. Nes gi "moka atsipalaiduoti".
Sloth 2013-06-11 09:18
O kas, jei afrikiečiai savo ruožtu užrištų visus resursus, kuriuos gauname iš jų? P.S Mano posto esmė, kad afrikiečių "tingumas" yra ne tiek tingumas, kiek daugiau dėl kultūrinių skirtumų susiformavęs kitoks požiūris į darbą.
Shinigami 2013-06-11 09:29
Tinginys gina kitus tinginius. Net tavo nick (Sloth) reiškia tinginys. P.S. jie mums už dyka resursų nesiunčia. Jie mums juos parduoda. Tai kodėl mes jiems už dyką turėtume parama siusti?
Arthuras 2013-06-11 09:33
Jo jo, tai ir vadiname tingumu. Gyvena mėšle, bet dirbt normaliai nenori, daro po 10 vaikų, kurie po to dvesia badu. Jei jiems taip yra gerai ir jie džiaugiasi gyvenimu, tai jiems nereikia jokios paramos. Remti reikia tuos, kurie patys nori dirbt. Nenori - nereikia. Lygiai taip, kaip graikai - dirbt nenori, skolose iki ausų, o darbščių žmonių valstybės po to turi tą mėšlą srėbt.