Norite gerai pailsėti? Miegokite atskirose lovose  (4)

Ar naktį gerai išsimiegate? Pasirodo, jeigu poros miega dviejose atskirose lovose, poilsis būna kur kas geresnis, praneša guardian.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miegas atskirose lovose visai neseniai ėmė populiarėti Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Nuo jų mažai atsilieka ir Didžioji Britanija – Nacionalinė namų statytojų asociacija teigia, kad jau 2015 m. namų su dviem atskirais miegamaisiais padaugės 60 proc.

Tiesa, daugelis gali pagalvoti, kad atskirose lovose mieganti pora išgyvena santykių krizę, tačiau dažniausiai priežastis yra tiesiog geresnė miego kokybė. O geresnis miegas yra sveikatos garantija.

Apskaičiuota, kad blogai miegančios moterys net trečdaliu dažniau priauga bent po 15 kg. Mokslinis to paaiškinimas būtų tas, kad po kelių dienų blogo miego, apetitą kontroliuojantys hormonai ima veikti taip, kad moterys dažniau jaustųsi alkanesnės.

Vyrams situacija kiek kitokia. Blogai išsimiegoję vyrai ima maišyti datas, vardus ir pan.

Britų miego guru vadinamas dr. Neilas Stanley teigė, kad net 50 proc. porų miegodamos vienoje lovoje negali gerai išsimiegoti, tai gali sukelti depresiją, širdies ir kvėpavimo takų ligas bei neretai tapti skyrybų priežastimi.

Poros miegoti vienoje lovoje pradėjo po industrinės revoliucijos, kai vienai šeimai tekdavo ypač maži gyvenamieji plotai, todėl dviem lovoms tiesiog nebūdavo vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (4)