Išvykti iš Lietuvos skatina kultūra, ne ekonomika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2013-06-12 20:50
Nei skurdas, nei korupcija. Šitos priežastys tik pasiteisinimas. Pasižiūrėk visą Lotynų Ameriką, ten tai skurdas ir korupciją, bet žmonės šilti, draugiški ir padeda vienas kitam. Priežastys gobšumas, tingėjimas ir noras pateisinti savo tingėjimą, bent jau man taip atrodo ir žmogus labiau įsigilinęs į psichologiją galėtų patikslinti.
Simplicity 2013-06-12 21:23
Tai tu nori pasakyt, kad Lietuvoj skurdo ir korupcijos nėra? Ir per kurią vietą lietuviai yra tinginiai? Ar dėl to, kad neina dirbti už minimalų atlyginimą? p.s. Pats, kaip matau, nemažai laiko praleidai Lotynų Amerikoje todėl puikiai išmanai jų kultūrą ir tarpusavio santykius. O gal čia, visgi, meksikietiškų muilo operų suformuota nuomonė?
nondescript 2013-06-12 21:33
Na gal nepataikysiu i dešimtuką, bet jei Lietuvoj žiema nesitęstų šešis mėnesius, manau daug kam nuotaikos būtų tikrai geresnės, daug ką lemia klimatas. Pažiūrėčiau, kaip tie Lotynų Amerikiečiai Lietuvoj gyventų
immortallt 2013-06-12 22:24
Meksikoje tėvai mėnesį spėjo praleisti Tėvų draugai dar mėnesį Brazilijoje, o ir šiaip pusę metų bendravau su 4 meksikiečiais būdamas Erasmus Žinoma, korupcija yra, ir gyvenimas geresnis pasaulyje dar net 20 šalių, bet tai nėra priežastis kenkti vienas kitam. Žmonės nėra tingūs? Na mano darbe be didesnių bėdų galima užsidirbti 3,000lt per mėnesį būnant net studentu (na sunkiau rasti laiko atidirbti pilną etatą, tai ir alga mažesnė), bet darbuotojų rasti sunku. Žmonėms atrodo, kad valdžiai jie rūpi tada, kai prasideda populizmas, o kai prasideda populizmas, tada lieka 2-4 metai iki dar blogesnio gyvenimo, nei prieš populizmą. Reikia žmones šviesti, bet jie labai gerai priešinasi ir mieliau tiki pseudomokslu ir pan.
Arthuras 2013-06-12 22:34
Na tai kas per sudėtingas darbas, kad nerandate studentų, kurie bent už pusę tiek dirbtų?.. Vartau kartas nuo karto darbo skelbimus, tai be patirties, studentams išvis beveik niekas darbo nesiūlo, nebekalbant apie tokius atlygius.
EdvasP 2013-06-12 22:41
Prasideda tai turbūt nuo vaikystės visuomenės supratimas. Bet kaip aš ir sakiau, visi mes tie patys lietuviai. Nondescript sako, valdžia dėl visko kalta. Bet valdžia irgi tokie žmonės. Mes juos renkam. Visi galvoja, kad valdžia nesistengia dėl mūsų, bet aš manau, kad ta valdžia mano, kad stengiasi, kiek įmanoma, kiek situacija leidžia. Jų šeimos irgi tą patį mano. Bet tą patį galvoja ir eilinis darbuotojas (ne kiekvienas, bet dauguma), dirbantys įvairiose srityse nuo fizinį darbą dirbančių iki lyderių. Pasakyk eiliniam, tarkim, pakuotojui, kad jis nesistengia dėl įmonės. Jis pasakys, kad stengiasi, ateina į darbą, atbūna 8 val. daro kas jam liepta. Juk jis įmonei atneša pinigus, nors ir nebėgioja žūtbūt norėdamas kuo daugiau supakuoti, bet normą padaro, reiškia, darbininkas nėra blogas. Aišku, galima pasakyti, dirbčiau dar geriau, jei mokėtų daugiau. Kodėl negali to paties sakyti valdžioje dirbantys? Lyginant su kitomis šalimis, jie uždirba daug mažiau, bet atsakomybė nėra mažesnė. Ir jokiais būdais tai nėra pateisinimas. Vis dėlto, manau, kad vadžioje yra visko. Ir korupcijos ir draugysčių ir apkalbų. Neabejoju, kad daug žmonių ten padaro juodo darbo, kurio mes nematome. Galbūt daug žmonių stengiasi dėl savęs ar kitų, ar bent jau dėl kažkokio rezultato, bet yra daug ir tokių kurie tingi, negali, nenori padėti, labiau įsigilinti ir visumoje gaunasi maišalynė, o galutinis rezultatas, kad valdžia elgiasi kaip neapsisprendusi mergaitė ar nori skaniau ar daugiau.
immortallt 2013-06-12 22:43
Randa ištisai, tik kaita labai didelė, nes dirbti reikia. Neužtenka pasėdėti kavutę gurkšnoti ir facebook įsijungus pasirašinėti. Tas pats ir daug kur kitur, bent kiek iš pažįstamų girdžiu.
Arthuras 2013-06-12 22:48
Tai ne tuos priimat. Arba kažkas negerai. Normaliuose darbuose didelės darbuotojų kaitos nėra.
immortallt 2013-06-13 00:03
Kitose pozicijose kaita stipriai mažesnė, bet alga ne tokia gera. Aš jau beveik antri metai dirbu. Tiesiog ne visiems toks darbas priimtinas, nes reikia žymiai daugiau savikontrolės ir motyvacijos.
Shinigami 2013-06-13 07:50
Jei tai darbas kuriame reikia prisiimti kažkokia atsakomybe arba reikia savo mastymo, nes negalima padaryti pagal pavyzdžius, tuomet ne visi tokį darbą gali dirbti.
nondescript 2013-06-13 10:17
Na man atrodo, valdžia turėtų būti pasitempus ir rodyti gerą pavyzdį žmonėms, o kokie pas mus pavyzdžiai, vienas pagautas girtas už vairo, kitas mušantis žmoną, kitas net į seimo posėdžius nesiteikia ateit, normaliose šalyse tokie iškarto metami iš darbo, nesvarbu kaip gerai dirbi, bet jei juodini savo šalį viso gero. Vistiek yra kažkoks valdžios autoritetas, o jei ten visi Š mals, tai ir paprastas žmogus galvos, kad jam taip galima daryt - kodėl negaliu vogt, jei valdžia vagia ir t.t. Nėra to atsakomybės jausmo, pagarbos savo šaliai, maždaug atidirbsiu iki sekančios kadencijos, o toliau tvarkykitės kaip norit, o jei prisidirbsiu, tai bet kada galima dėt į kojas kaip kokiai Venckienei. O kas nuo paprasto žmogaus priklauso? Rinkimai kuriuose ir taip visi balsai nupirkti?
immortallt 2013-06-13 10:20
Griežčiausio saugumo kalėjime, išsirinkimę vadą, kuris būtų doras pilietis. Va taip skamba tavo pasiūlymas.
Simplicity 2013-06-13 15:27
. Jos trūksta ne tik Seime, bet ir kitose srityse.
vvv2 2013-06-13 16:20
immortallt 2013-06-13 19:23
Tai dar pasakyk, kad ir Paksas buvo apšmeižtas, ir Uspaskichas ir kiti panašūs veikėjai...