Pro meno prizmę: seserys Ieva ir Rūta Rašutytės pasidalijo nuotaikingomis karkvabalių fotografijomis (Foto)  (4)

Savaitgalį internete daugelį nustebino dviejų seserų – Ievos ir Rūtos Rašutyčių – fotografija, pasklidusi socialiniuose tinkluose: merginos žaismingai sureagavo į pajūrio aktualijas ir nuotaikingai fotografavo paplūdimyje sugulusius karkvabalius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seserys noriai sutiko papasakoti apie save – pasirodo, abi merginos itin linkusios į meną ir tokie darbeliai joms – nieko naujo.

„Būsima dizainerė Ieva Raišutytė yra baigusi Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklą. Aukščiausiu įvertinimu. Šiuo metu mokosi Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje. Žada gyvenimą sieti su menu“, – apie seserį pasakoja Rūta.

Pati ji taip pat domisi menu. „Nors pati esu baigusi verslo studijas, ir dirbu visai kitoje srityje, mano pašonėje visada buvo kultūra ir menas. Savanoriška veikla renginiuose, jaunimo galerijose, meno reikalų koordinatorės pareigose. Piešimas ir grafika vis dar yra mėgiamas hobis“, – patikina.

„Kuriame dažniausiai asmeniškai, sau. Savo Karkvabalių armija sugalvojome pasidalinti su draugais, bet nuotrauka greitai tapo tokia populiari, jog paskatintos nusprendėme „Užkariautojus“ parodyti ir platesnei auditorijai. Sulaukėme daug malonių atsiliepimų ir teigiamų įvertinimų už gerą humoro jausmą“, – sako Rūta.

Seserys tikisi, jog šia žaisminga fotografija pavyko atkreipti visuomenės dėmesį į aktualias problemas. „Džiaugiamės, jog pataikėme į aktualią problemą ir dabar pajūrio paplūdimiai valomi nuo šių grambuolių. Tikimės jog mūsų nuotrauka padėjo atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kas darosi musų krantinėse“, – sako Rūta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(0)
(1)

Komentarai (4)