„Reklamos vilkai“ ir jūsų pinigai: asmeninių finansų pamokos  (0)

Televizijos serialas „Reklamos vilkai“, kuriame rodoma realiai neegzistuojanti Niujorko reklamos kompanija „Sterling, Cooper & Partners”, jos vadovai, darbuotojai ir jų šeimos, kiekvieną savaitę sulaukia maždaug 2,5 mln. žiūrovų. Beveik pusės šių žmonių metinės pajmas sudaro bent jau 100 tūkst. JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reklamos vilkai“ taip pat siūlo begalę finansų pamokų būtent šiems namų ūkiams. Paskutiniajame sezone buvo vaizduojama narkotikų kultūra, sukilimai, prezidento Richardo Nixono rinkimų kampanija ir visa tai klojosi moterų, kovojančių dėl savo teisių darbe ir gyvenime, fone.

Serialo veikėjų piniginiai pasirinkimai tampa sudėtingesni ir dėl to reikia atidžiau planuoti ateitį. Nors serialas nesikoncentruoja ties finansinėmis detalėmis, veikėjai kartais renkasi neteisingas finansines alternatyvas arba tas, iš kurių verta pasimokyti. Keletą jų apžvelgė „The Wall Street Journal“.

Uždirbate daug prieš vestuves? Apmąstykite vedybinę sutartį.

Peggy Olson, padariusi sėkmingą karjerą „Sterling, Cooper & Partners”, gali įpirkti gerą butą, tačiau jos vaikinas ją ragina kurti šeimą ir pirkti butą prastesniame rajone, taigi ji staiga persigalvoja.

Šiandien daugelis teisininkų tokiu atveju pataria pasirašyti vedybinę sutartį. Ir tai daryti neskubant, kad sprendimai dėl nekilnojamojo turto nebūtų priimti neapgalvotai. Teisininkai pataria pasilikti bent jau mėnesį iki vestuvių.

Jei jūsų įmonė ketina prekiauti akcijomis, susitvarkykite turto planus.

Joan Harris yra įmonės partnerė ir vieniša motina, auginanti sūnų. Šiandien analitikai patartų kuo greičiau įmonės akcijas perrašyti sūnui. Tuo metu ji būtų viena iš pionierių, tačiau šiandien taip elgiasi dauguma vienišų motinų. Kylant pajamoms, galima investuoti į atžalos švietimą, atidėti universtetui, o tai galėtų sutaupyti mokesčių. Ekspertai taip pat siūlo pasirinkti paveldimuosius fondus, nes juose ateinančioms kartoms galima perduoti savo turtą nemokant mokesčių.

Jei samdote slaugytoją mamai, stebėkite jos banko sąskaitą.

Seriale „Sterling, Cooper & Partners” projektų direktorius Pete’as Campbellas savo senatvinę silpnaprotystę turinčiai motinai nusamdo prižiūrėtoją Manolo. Vėliau, kai ji pradeda kalbėti apie romantiškus jausmus savo slaugytojui, sūnus tuoj pat jį atleidžia. Tačiau Manolo ir toliau susitikinėja su ponia Campbell.

Šiandien šeimų teisininkai atkreiptų dėmesį į tokį elgesį, siekiant apsaugoti motinos finansus. Beveik pusė JAV darbuotojų teigia, kad paskutiniuosius penkerius metus prižiūrėjo savo artimuosius, siekdami išvengti jų finansinio išnaudojimo, kuris kiekvienais metais JAV atsieina 2,9 mlrd. JAV dolerių. Specialistai pataria bendrauti su vyresniais žmonėmis ir išsiaiškinti arba patarti, kad šie nebūtų išnaudojami finansiškai.

Kai gyvenimas tampa komplikuotas, apsaugokite savo turtą.

Paskutiniajame serialo sezone Trudy Campbell savo sutuoktinį Pete ištremia į butą Manhatene dėl šio neištikimybės, tuo metu pati pasilieka gyventi su dukra Tammy Konektikute. Šiandien specialistai taip pat pataria kuo greičiau pervesti pinigus į fondą ir atidėti tam tikrą dalį dukrai. Svarbiausia, kad neištikimoji pusė būtų atribota nuo šeimos finansų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)