"PayPal" 56-erių vyrą praturtino 92 kvadrilijonais JAV dolerių  (13)

Kai praėjusį penktadienį 56-erių Chrisas Reinoldsas (Chris Reynolds) atsidarė į elektroninį paštą atsiųstą savo banko sąskaitos išrašą, liko maloniai nustebintas 92 233 720 368 547 800 JAV dolerių balansu. Mat per mėnesį jis „PayPal“ atlieka transakcijų tik už maždaug 100 JAV dolerių. Vyriškis netikėtai tapo kvadrilijonieriumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, neilgam. Nesunku suprasti, kad į išrašą įsivėlė „nemenka“ klaida.

Tačiau kvadrilijonas yra realus skaičius. Jis – 1300 kartų didesnis už viso pasaulio bendrąjį vidaus produktą (BVP) ir trilijonus kartų daugiau už turtingiausiu pasaulyje žmogumi laikomo Karloso Slimo (Carlos Slim) turtą, vertinamą 73 mlrd. JAV dolerių.

Šiaip ar taip, šis 17-os skaitmenų skaičius yra didžiausia klaida „PayPal“ istorijoje. Delavero apygardos (Pensilvanija, JAV) gyventojui Ch. Reinoldsui, kuris su žmona yra viešųjų ryšių įmonės savininkas, atsitiktiniais kvadrilijonais pasinaudoti nepavyko – kai vyras atsidarė savo sąskaitą internetu, jo balansą „PayPal“ jau buvo pakoregavusi. Į minusą, savaime suprantama – atgal, prie medinės geldos.

„Jaučiausi kaip milijonierius, – neslepia trijų vaikų tėvas Ch. Reinoldsas. – Iš pradžių pamaniau, kad iš tikrųjų turiu tuos 92 kvadrilijonus. Buvo nemenka staigmena. O šiaip esu labai atsakingas pilietis. Visada pirmiausiai susimoku mokesčius.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(0)
(0)

Komentarai (13)