Nauja ataskaita: „Pegatron“ gamykloje „Apple“ gaminius surenkantys kinai priversti dirbti gyvuliškomis sąlygomis (Video, Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2013-08-02 12:29
Gal tame ir problema, jog tai tik girdėta "iš labai patikimų žmonių" agentūros? Net IT'šnikai, kurie negali labai skųstis darbais, ir tai sugeba dėl geresnio atlyginimo/karjeros važinėti tarkim iš Klp į Vln, o čia dirba (fabrike! ne šiaip manufaktūroj) nepakeliamomis sąlygomis mažiau nei už minimumą ir dar nesiskundžia. Kažkokie fantastiški darbuotojai.
HiTech 2013-08-02 14:15
Tas tavo kabutėse įvardintas patikimas žmogus mano giminaitis. Ir pats mačiau tą ranką prie kurios prisiūtas pirštas. Vienu žodžiu nesiruošiu čia jum ataskaitų rengti kaip kas kur ir kada su visais įrodymais (garsine ir vaizdine medžiaga) bei liudytojų parodymais. Gali ir toliau įsivaizduot, kad visi darbdaviai iš širdies stengiasi kuo geriau padaryt darbuotojui neatsižvelgdami kaip gaut didesnį pelną. Apie agentūrą žinau nes mano draugai per ten darbinosi nes tiesiogiai nepriima. O dirba ten nebent studentai, padirba mėnesį antrą ir metą darbą. Arba neišsilavinę žmonės, kurių amžius bei gyvenimo būdas nelabai leidžia įgyt kokią kvalifikaciją. Beje, kol nenufilmavo kinijoj darbo sąlygų tai tikriausia irgi tik iš "labai gerų pažystamų" gandai sklisdavo.
immortallt 2013-08-02 16:10
HiTech, aš tau galiu pasakyt, kad net už didesnį atlyginimą kaip minimumas, niekas nenori dirbti 40h per savaitę paprasto ir nevarginančio darbo ne prie konvėjerio. Prie konvėjerio už minimumą dirbdavo gal prieš 10-15 metų ir dar tuo labiau nemokėdavo už viršvalandžius. O dėl draugo prarasto prišto, dar žiūrėk, kad nebūtų buvęs pats kaltas ir kišęs pirštus ten, kur pasakyta/parašyta nekišti. Puikiai tenka matyti, kaip skundžiasi žmonės, kad dirba su sveikatai pavojingom medžiagom (o realiai tai vandens pagrindo klijai, kurių net prarijus nieko itin baisaus nebūtų), bet nupirktais respiratoriais nesinaudoja. Ištraukiamosios ventiliacijos nejungia, kol subinių neatspardai.
deivec 2013-08-02 17:14
ko jus cia verkiate....jeigu jie gautu normaliaas algas galvojate apple pasimazintu pelno dali ? tada jus visi maniakai pirktumete po 4000 lt tuos savo ishsapnuotus iphone ipad.... ziauru...
deivec 2013-08-02 17:17
as noreciau paziureti ...kaip tu kalbetum jeigu pats dirbtum taip..ir tau kazkas sakytu...."aj vistiek nieko nepakeisi..eik lenk nugara" krc...ir kaip liezuvis apsivercia
immortallt 2013-08-02 17:59
Yra toks dalykas, kaip elastingumas.
zet 2013-08-05 11:34
Immortal, vaidini proptinga, bet svaigsti nesamones. "niekas nenori dirbti", ar didele dalis zmoniu nenori dirbti? Pats nesi tikras, ir vartoji GAL " dirbdavo gal prieš 10-15 metu". Beje praitais metais vienas siuvimo fabrikas skundesi, kad sunku rasti zmoniu dirbti, ir kad jie moka daugiau zu minimuma. Bet per sroves ar kur paaiskejo, kad tik keli zmones ten tiek uzdirba, ten buvo teorija, kad tiek imanoma uzdirbti. Apiformindavo, kad moka uz darbo kieki, o ne uz laika. Zodziu, pulkas moteriskiu, dirbanciu uz 400 -600 litu i rankas. Kitas dalykas, as pats budamas studentas, dirbau sunkesnemis salygomis negu cia visi raso. 7 ryto jau su darbo uniforma uz miesto perssirengus, o namo grizdavo 11 vakaro. Nusiprausti, pavalgyti, ir miego likdavo 5:30 valandu. Tiesa, as neilgai ten dirbau, bet buvo zmoniu, kuriu tai buvo pastovus darbas. Tiesa, dabar atlyginimu ir darbo salygom nesiskundziu. O anksciau skubiai reikejo bent kokiu pajamu. Zodziu, kaip kazkas rase, nusiimk rozinius akinius. Yra pasalpu gaveju, kurie uz 2000 neis dirbti, o yra mazuose miesteliuose, kur tikrai didelis nedarbas tarp vyresnio amziaus zmoniu, tikrai dirba sunkiomis salygomis (kuriem nevisvien, kaip ju vaikai auga). Ir kaip ne karto teko skaityti, net darbo vergove yra tiek ispanijoje, tiek net Didziojoje Britanijoje, kur karts nuo karto lietuviai pakliuna.
immortallt 2013-08-05 11:46
zet, apie siuvimą aš žinau tikrai daugiau nei tu, daug daugiau Per sroves... netikėk ką televizija sako, nors ten galėjo taip būti, kaimuose situacija šiek tiek prastesnė. Pff... Dirbau 3 mėnesius, kai keltis reikėjo 5-6 ryto ir grįždavau 11-12 nakties, ir? Prekyba žmonėmis - kitas dalykas, kita tema.
zet 2013-08-05 17:37
immortal, tiesiog nekalbek uz visus ir viska 100%.
ddeividdas 2013-08-11 22:49
Pavagi porą iPhone ir pragyveni pusę metų pardavęs.
Ignasnn 2013-08-12 00:25
Parodyk nors vieną tokį fabriką. Įtariu, kad nesugebėsi. Parodyk apskritai nors vieną fabriką, kuriame žmonės dirbtų po 11 valandų 6 dienas per savaitę ir gautų minimumą. Manau, kad nesugebėsi ir šito. Tai kam rašyt nesąmones?[/quote UK praktiskai kiekvienas fabrikelis/logsitikos sandelys/kepykla ir pns. dirbama po 12 valandu, darbas stovint ir dar tampant sunkius daigtus, gaunama minimali UK alga. nu ir ka? nurodyt tau gal dar adresa tikslu? niekas ten ju nelaiko per prievarta. jei dirba vadinasi jiems tinka. man tai juokinga kai vercia atlyginima i dolerius... pragyvenimo lygis kinijoj irgi gal mazesnis, kainos mazesnes, taigi zmones uzdirbdami maziau gali leisti sau ta pati.
immortallt 2013-08-12 01:00
Apie Kinijoje "gali leisti sau tą patį", tai dušas ir tualetas - ta pati skylė, tik su žarna ant savęs piliesi vandenį. Tiesa, tualetas/dušas dar ir virtuvė! O už pusės metro miegamasis, už 30cm vaikų miegamasis! Ir viskas telpa į kokius 10kv.m. - labai erdvų būstą.