Londono kanalizacijoje – neregėtas riebalų ledkalnis  (3)

Po gausybės gyventojų skundų Londono komunalinių tarnybų darbuotojai išsiaiškino, kodėl didmiesčio gyventojai nebegali deramai nuleisti tualeto vandens. Kanalizacijoje jie aptiko, kaip manoma, didžiausią šalies istorijoje, 15 tonų riebalų kamuolį, skelbia naujienų tarnyba BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškas riebalų kalnas buvo susimaišęs su drėgnomis servetėlėmis. Teigiama, jog ledkalniu pramintas radinys prilygsta autobuso dydžiui. Jis susiformavo pietvakarių Londone, Kingstono pagrindiniame kelyje. 

Jei radinys nebūtų buvęs pašalintas, šis kamuolys galėjo sukelti nuotekų potvynį ne viename name, gatvėse ir biurų pastatuose. 

„Praeityje esame pašalinę ne vieną didelį riebalų kamštį iš centrinio Londono, tačiau tokio sustingusių riebalų kamuolio dar nesame regėję. Jei nebūtume aptikę laiku, visame Kingstone nuotekos būtų ėmusios tekėti iš šulinių“, – sakė darbus atlikusios bendrovės „Thames water“ atstovas Gordonas Hailwoodas. Pasak jo, kanalizaciją užkimšo kone 15 tonų riebalų. 

Teigiama, kad riebalų ledkalnis buvo toks didelis, jog sugadino kanalizaciją, remontas truks iki šešių savaičių. Riebalų kamuolys taip užkimšo kanalizaciją, jog nutekėjimui liko mažytis plyšys, vos 5 proc. įprasto pajėgumo. 

Atliekų tvarkymo įmonė „CountyClean Environmental Services“ pašalino kamštį. Riebalai bus perdirbti ir panaudoti. 

„Mes panaudojame viską, ką pašaliname. Išgavę likusį vandenį, riebalus ir aliejų panaudojame įvairių produktų gamybai, pavyzdžiui, muilo, biodyzelino ar kuro“, – sakė bendrovės atstovas. 

Tarnybų darbuotojai paragino gyventojus keisti įpročius ir riebalus bei drėgnas servetėles išmesti į šiukšlinę, o ne nuleisti į tualetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (3)