Arkanzaso parke deimantus suranda net vaikai (Video)  (0)

Iš Šiaurės Karolinos kilusio 12-mečio Michaelio Dettlaffo šiųmetės vasaros atostogos išskirtinės. Lankydamasis Arkanzaso valstijos deimantų parko krateryje prieš dvi savaites jis aptiko 5,16 karatų medaus rudumo deimantą, kurį pavadino „Dievo šlovės deimantu“. Radinį berniukas aptiko vos po 10 minučių trukusių paieškų, skelbia „Christian Post“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arkanzaso parkas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad M.Dettlaffas su tėvais ir kitais šeimos nariais parke viešėjo liepos 31-ąją. 

Skautų draugijai priklausantis berniukas retą deimantą rado šiaurinėje parko dalyje. Berniuko šeima buvo dar labiau pakylėta sužinojusi, kad deimantas yra 5,16 karatų. 

„Kas kartą, kai deimantų parko krateryje lobį randa vaikas, tai būna jaudinantis momentas. Michaelis itin džiaugėsi pats radęs deimantą, tuo džiaugtųsi bet kuris berniukas, jis buvo apstulbęs sužinojęs, koks tai radinys“, – pasakojo parko atstovas Waymonas Coxas.

„Šis brangakmenis yra 27 pagal dydį deimantas, kurį nuo 1972 metų, kai parkas tapo valstybiniu, jame rado lankytojas. Tai aštuntas pagal dydį rudasis deimantas, kurį patikrino parko darbuotojai“, – pridūrė W.Coxas.

„Dievo šlovės“ deimantu pramintas radinys buvo rastas netoli tos vietos, kur buvo aptiktas 15,33 karatų deimantas, vadinamas Arkanzaso žvaigžde. Jis buvo aptiktas 1956-aisiais. Tai trečias pagal dydį deimantas kada nors aptiktas šioje vietovėje.

Deimantų krateris užima apie 37,5 akrų plotą (apie 15 hektarų). Grublėti parko klodai pagal deimantų atsargas yra aštunti pagal dydį pasaulyje. Tai vienintelė vieta pasaulyje, kur deimantai apdirbami atvirai visuomenei. 

Parke aptinkami rudi, balti ir geltoni deimantai. Kasdien parke vidutiniškai randami du deimantai, kuriuos lankytojas gali pasiimti. Draugiški parko darbuotojai deimantus nemokamai patikrina ir užregistruoja. Parke galima susipažinti su geologija, istorija, deimantų atpažinimu. 

Arkanzaso deimantų krateryje iš viso buvo aptikta 75 000 deimantų. Pirmąjį aptiko Johnas Huddlestonas, ūkininkas, kuriam dar 1906 metais ir priklausė ši žemė.

Didžiausias kada nors JAV aptiktas deimantas buvo ratas 1924 metais kasinėjimų metu. 40,23 karatų deimantas buvo pavadintas „Uncle Sam“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (0)