Vagys grąžino kompiuterius, kai sužinojo, iš ko juos pavogė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Verslininkas 2013-08-13 14:11
As manau kad tai nutiko del to kad visuomenej daugeja vagiu - normaliu zmoniu, tai yra tokiu kurie vagia ne narkotikams, ne dar kazkam, o vagia tam kad galetu ismaitint savo seima ir t.t. todel bent jau tokie zmones tikrai turi sazine. Faktas kad vogti yra negerai, bet yra ir kitas faktas, kad turtingi nemoka dalintis. o tai griauna visu zemiau esanciu zmoniu savigarba, ir jie iseina i gatves
Luftwaffle 2013-08-13 14:40
Aha... Amerikoj... ya, right...
Smėlis 2013-08-13 14:51
Bla bla bla... Iš tikrųjų policija pradėjo šniukštinėt aplink, vagys išsigando ir pamėgino išsisukti parodydami savo "gerą" širdį. Atsirado mat gerieji Robin Hood'ai.
Rukis 2013-08-13 15:08
tarytum seniau policija niekada nešniukštinėdavo aplink. Sutikčiau jei čia būtų pasikartojantis fenomenas, bet kažkodėl tai labai retas reiškinys.
immortallt 2013-08-13 15:11
Verslininkas, tik jau nereikia. Kodėl turtingieji turi atiduoti tai, ką užsidirba, kai kiti šūdą mala ir nori taip pat gerai gyventi? Tik nereikia.
Smėlis 2013-08-13 15:25
Kartais geros idėjos ne kiekvienam ateina. Dažniausiai tik po to kai prigauna atgailavimai prasideda. O čia iš anksto prasidėjo. Dėl viso pikto.
vvv2 2013-08-13 16:03
immortallt 2013-08-13 16:07
vvv2, oi kaip tu klysti. Kiek tokių genialių žmonių yra pasaulyje, kaip Da Vinčis ar Einšteinas? Iš dabartinių variantų, kiek yra tokių gabių žmonių marketinge, kaip nesenai miręs S.Jobs'as? Jei taip būtų viskas paprasta, tai akcininkų valdybą paimtų tik ką baigusį studentą ar buomžą iš gatvės ir mokėtų per metus 20,000 US$ vietoje 20 milijonų. Deja, taip kažkodėl neišeina, nes žiūrėk kompanija užsilenkia. O dividendai su uždarbiu niekaip nesusiję, tai yra grąža už kapitalą. Kaip tu banke gauti palūkanas, taip versle už "indėlį" gauni palūkanas vadinamas dividendais, tik jos nėra fiksuotos ir rizika daug daug didesnė, už ką ir dividendai dažniausiai didesni nei palūkanos.
vvv2 2013-08-13 16:22
- kapitalu gali būti ir sėkmingai platinama knyga, muzika, filmas, programa ar iClock'as.. Aišku reikia įdėti sakykim dešimt kart daugiau darbo, nei iškasti griovį, bet galima ginčytis dėl gaunamo pelno dydžio ir jo priklausymo legalumo..
mykolas 2013-08-13 16:38
Todėl kad turtingi jie tik todėl, kad gimė, atsirado ir vystėsi tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Visi žmogaus priimami sprendimai, mąstymo ir gyvenimo būdas suformuojami aplinkos. Nieko jie nepriėmė laisva valia, nėra tokio dalyko. Kažkas juos pastūmėjo įkvėpė ir sudarė sąlygas. Ir beje turtingi jie tik todėl kad kažkas gamina jų produkciją ir turi pinigų jų produkcijai ir paslaugoms pirkti.
FtBall 2013-08-13 18:27
Socializmas nesuveikė, tai belieka leist žmonėms tiek pinigų, kiek jie sugeba. Vieni sugeba uždirbt minimumą, nė cento daugiau, kiti sukaupia milijonus, milijardus. Kažkiek reikia tam sėkmės, bet tuo pačiu reikia gebėjimų, todėl jei gyvenat prastai - kaltinkit tik save. Apvogė - vistiek, jūsų kaltė, kad po vagystės nesugebat atsistot ant kojų.
mykolas 2013-08-13 18:36
"Kaltinkit save" irgi pasaulėžiūros formavimas, tik negirdėjau, kad tai daug kam padėjo tapti milijonieriais, ar bent jau išbristi iš skurdo. Tas tikriausiai labiau skirta palaikyti esamos sistemos status quo.
dyendy 2013-08-13 18:50
tie kurie rekia kad reikia dalintis pasidalinkit pirmi ir tik tada pradek rekti...
mykolas 2013-08-13 19:16
O kas sako, kad žmonės nelinkę dalintis? Nebūtų duodančių, nebūtų ir išmaldos prašytojų. Tik, kad aiškų davęs žmogui žuvį pamaitinsi jį tik tam kartui. O kaip kapitalizmas praturtins skurdžių jei kapitalisto tikslas pelnas, o ne visuotinė gerovė, nepaisant skurdo, gamtos niokojimo, vardan konkurencijos. Štai turim vieną šventąjį Bilą Geicą, paaukojųsi milijonus skurdžių vakcinacijai, kai pati didžiausia skurdžių problema nepriteklius, dėl kurio ir kyla ligos, nusikalstamumas ir karai. Kur logika?
demukazz 2013-08-13 19:34
Kas gamintų jei visi tik verslais užsiiminėtų?
immortallt 2013-08-13 19:52
W.Buffet gal jums priminti nuo ko pradėjo? Berods 13 ar 14 metų išlaikyt motiną turėjo. Šiuo metu kaip gyvena visi žino. Demukazz, na pirma ne visi sugeba verslais užsiiminėti, antra, tada dirbti samdomu apsimokėtų labiau nei turėti verslą. Trečia, turėti verslą reikia daug nervų. Ketvirta, o kas sakė, kad būtinai reikia užsiiminėti verslu ir kur tu matai, kad kalba eina apie dividendus? Kalba eina apie algas. Mykolai, tik nereikia apie laukinį kapitalizmą kalbėti, o tuo labiau Europoje. Amerikoje jis dar kažkiek ir laukinis, pas mus per socializmą permėžtas. Bet žinoma, tau būtų daug maloniau, jei už tave dirbtų kiti, o pats gerai gyventum. Pats dirbu samdomą darbą ir esu patenkintas, yra minčių apie verslą, bet labai nesiveržiu tenais. Alga pakankama, aišku pinigų niekad nėra per daug. O kas dėl algų skirtumo, tai velniop pas mus tūkstančiais eina į teisę, kai visi žino, kad ten nėra darbo vietų, kokio galo mokosi filologijos, jei žino, kad tai nepadės uždirbti? Arba stoja pvz rusų literatūrą, dėl to, kad rusų gerai moka ir matematikos nemoka, o kai darbo ieško, tai žiūri administratores vietą... Žmonėms reiktų išmokti kelti savo kvalifikaciją, su tikslu daugiau uždirbti, o ne tam, kad galėtų pasigirti, kad baigė bakalaurą ar magistrą, kurio gyvenime neprireiks. O kas dėl visuomenės indėlio, tai lygiai taip pat jinai ir atgauna visa tai, per pinigus, kuriuos išleidžia uždirbęs, sumokamus mokesčius. Europoje tų sumokamų mokesčių labai daug. Pas mus daugiau nei pusė algos gaunas, kai skaičiuoji ir darbdavio mokesčius mokamus, nes jie realiai yra darbuotojo algos krepšelis, tik pavadinta gražiai. O kas dėl visuomenės indėlio, tai man priminei draugo pasakojimą, kai iš Graikijos grįžo, kad graikai reikalauja, kad pasaulis jiems sumokėtų už tai, kad jie sukūrė demokratiją ir dabar juos išlaikytų. Tai vat tavo argumentas panašaus lygio.
mykolas 2013-08-13 20:01
. Ir mums tik pasisekė kad gimėme šitame parazituojančiame kontinente, mes to tikrai neužsidirbome.
immortallt 2013-08-13 20:07
1) rūbų gamyba, tau gaila, kad kažkas siuvo už grašius Kinijoje ar Taivanyje, ar net vaikai dirbo. O man teko bendrauti su kinu, tai šiek tiek kitaip nušvietė situaciją - tai, kad gali užsidirbti tuos grašius, jie gali išgyventi! Kad vaiką priima dirbti, kartais tai reiškia skirtumą tarp visos šeimos bado ir gerėjančio gyvenimo. Mums vakariečiams sunku tai suprasti. Be to, dėl tokio laukinio kapitalizmo, Kinija auga taip greitai, kad po dar 30 metų Kinijoje pigios darbo jėgos niekas neprisimins. Bet aišku, daug geriau būtų socializmas, kur 300 metų situacija būtų ta pati, bet visiems po lygiai 2) Kompai rankų darbas? Tu juokauji turbūt? procesorius dar pasakyk vaikai lituoja nm lygyje. 3) Nu gerai, nepatinka tau matau kapitalizmas, varyk į Š.Korėją, ten kapitalizmo nėra. Geras gyvenimas ten? Ar geriau P.Korėja, su laukiniu kapitalizmu, kur, kiek žinau, nėra socialinės apsaugos sistemos.
Verslininkas 2013-08-13 22:31
Pala mes biskeli skirtingai suvokiam dalinimasi. Kalba eina apie dalinimasi is esmes nelieciant tokiu dalyku kaip as savo alga atiduodu tau. Galvoje turejau dalinimasi kai as pagamines produkta parduodu ji konkurencinga kaina o ne uz kaina su 100-200% antkainiu, kas siais laikais yra labai madoje. Kalbu ne apie savo turto padalinima o apie zmoniu pakvaisusi nora lobti is kitu saskaitos. Faktas kad gera pagaminus iphona uz 100 baksu parduot ji uz 600 euru. bet faktas ir tas kad daugelis nesuvokia tiek permokantys, ir patys save stuma i liuna. taip as suprantu kad kvailius ir baznycioje musa, bet tol kol bus kvailiu tol ir is kitu atimines ju privilegijas. nenoriu plestis ir aiskintis. Moralas toks - lietuvos simtukas turtingiausiu savo turtus susikrove kazkieno sveikata... jokiu ten kazkokiu superiniu marketingu ar kazkokiom nesveikom idejom, viskas eina per lietuviu prakaita. Kas liecia visa pasauli ten biskeli kitokios tendencijos. o paskui dar nori kazkas kad zmones nevogtu. Stai ir moralas, zmogus isleides uz iphone 600, nusipirkes telika masina ir dar kazka su gigantiskom permokom, is kur paskui tures pinigu normaliam maistui, vitaminams ir seimoes gerovei? ogi netures, simple. todel tos pacios korporacijos kasa sau didele duobe, pacios samdo zmones i gryna vergija, o paskui samdo sau 10 apsauginiu, apsitveria auksciosiom tvorom ir bijo iseit i lauka vieni, ir bijo tu paciu zmoniu. ir ateis toks laikas kai visa vidutine klase persikels i zemesni lygmeni, idomu kas tada pirks tuos iphones. gal tie patys jobsai? pasaulis vis dar isleidzia daugiau nei uzdirba, bet vistiek kazkada tai turi baigtis gyvensim dar didesneje krizeje tuoj ir verksim dar daugiau
Kilgoras Trautas 2013-08-13 23:46
Jus čia šnekat apie Gatesą, Jobsą...., jie bent kažką sukūrė ir tokių yra vienetai. Juk dauguma turtingųjų yra tokie kaip Snoro ar Ūkio banko administratoriai kurie per penkias darbo dienas sugeba iš to griūvančio banko pasiimti 300 tūkstančių ir kiaulės akimis aiškina, kad tai normalu. Ir kur ką gi jie ten taip daug dirbo? tikriausi net 128 valandas per para dirbo? O gal dėl to, kad kartu mokėsi kartu su dabartinių Lietuvos banko vadovų? Juk gydytojai ligoninėse dirba pamainini darbą ir tikrai nemažiau mokėsi nei advokatai, bet apie tokius uždarbius nei nesvajoja, o ne maklį suka. Atkreipkite dėmesį, kad ir į banką Morgan Stainley, kuris vos nesugriuvo, bet bankininkai sugeba gauti bonusus prie algos po kelis šimtus milijonų per ekonomine krizę! Pažiūrėkite į JAV federalinio rezervo vadovą Bernanke, prieš 2007 metų bankų krize jis vadovavo, po krizės irgi vadovauja, o dėl krizės apkaltino ir nuteisė kažkokį 25 metų biržos maklerį. Prancūzijoje dėl panašių dalyku nuteisė kažkokį senuką kuris nesulaukęs teismo pabaigos numirė, bet visi pareigūnai kurie prižiūri bankus ir finansus sausi išlipo. p.s. Beto parodykite nors viena milijonierių kuris savo rankomis, be visuomenės pagalbos sugebėjo uždirbti milijoną.