Prieš 4 mėn. Anduose dingęs vyras išgyveno valgydamas žiurkes ir razinas  (0)

Prieš keturis mėnesius atokiuose Andų kalnuose dingęs 58-erių urugvajietis Raulis Fernando Gomezas Circunegui sekmadienį rastas gyvas po to, kai praleido atšiaurią žiemą valgydamas žiurkes ir razinas, kad išgyventų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „The Guardian“, R. F. Gomezas Circunegui dingo gegužės mėn., mėgindamas pereiti kalnus iš Čilės į Argentiną pėsčiomis, nes jo motociklas sugedo.

Keliaudami užfiksuoti sniego dangos storio, Argentinos pareigūnai iš šiaurės vakarų San Chuano provincijos aptiko R. F. Gomezą Circunegui priedangoje 2 840 metrų aukštyje virš jūros lygio.

„Tai iš tiesų stebuklas. Mes vis dar negalime tuo patikėti“, - vietiniam „DIario de Cuyo“ laikraščiui pasakojo Jan Chuano gubernatorius Jose Luisas Gioja. „Leidome jam pakalbėti su žmona, motina ir dukra. (...) Paklaustas, ar yra tikintis, jis atsakė, kad ne, bet nuo šiol bus.“

Cukrus, razinos, žiurkės ir pastogėje buvę atsargų likučiai padėjo R. F. Gomezui Circunegui išgyventi pietinio pusrutulio žiemą. Jis neteko 20 kilogramų per šį periodą bei patyrė dehidrataciją. Šiuo metu R. F. Gomezas Circunegui prižiūrimas medikų.

Išsekusio barzdoto vyro, gulinčio lovoje, nuotraukos buvo patalpintos Argentinos laikraščių „Clarin“ ir „La Nacion“ internetinėse svetainėse.

R. F. Gomezą Circunegui apžiūrėjęs gydytojas buvo nustebintas, kaip greitai šis vyras atgauna fizines jėgas.

„Jam nustatytas aukštas kraujospūdis, didelis rūkymo stažas bei nepakankamos mitybos pasekmės“, - pasakė gydytojas. „Po kelių dienų viskas bus tvarkoje ir mes jį paleisime namo.“

1972 m. Urugvajaus regbio komandą į Čilę skraidinęs lėktuvas sudužo Anduose. Tam, kad išgyventų, išsigelbėjusiems teko maitinantis negyvėlių kūnais.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (0)