Neapykanta kitataučiams Rusijoje pasiekė naujas aukštumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Moribus 2013-11-06 13:08
Kas čia su tom sąvokom "Xfobija", yra du skirtingai dalykai nekesti ir bijoti. Jei čenako neapkenčiu maiste, tai nereiškia kad jo bijau.
Sloth 2013-11-06 13:43
Todėl, kad neapykanta užsieniečiams ir svetimšaliams visada kyla iš baimės. Kodėl prasideda neapykanta? Nes viduje bijoma, kad jie pakeis tavo tradicijas, pakeis tavo pasaulį, nuvilios tavo moteris, darys įtaką tavo vaikams, galų gale atims iš tavęs darbo vietas. Nepagrįsta baimė ir yra fobija. Taip, kad su terminais viskas čia normaliai, tik ne visi juos supranta.
azotas 2013-11-06 14:02
rusijoi musulmonu 15% kas septintas rusas musulmonas dar kokie 5 % ir kas penktas rusas bus musulmonas+ paziurekit i statistika kas rusijoi dauginas ? ne rusai, bet musulmonai..taip, kad manau jog jiem (slavam) yra pagrindo bijot del savo ateities.
Arthuras 2013-11-06 14:29
Turiu tau paprastą, praktinį klausimą - ar tikrai, tarkim, Jungtinės Karalystės veido nekeičia ten plūstantys Rytų europiečiai ir kiti svetimtaučiai? Ar tikrai Rytų europiečiai neatima darbo vietų iš tikrų britų?..
vvv2 2013-11-06 14:56
- Ne, neapykanta su baime nesusiję, Tiesiog pasipylė mažaraščių fobikų bangos per visus purvasklaidus.
SaMaras 2013-11-06 15:25
Ir dar žmogus toks daiktas, kad dėl savo bėdų nori kažką apkaltinti, tu pinigų neužsidirbi, o kažkas užsidirba pas ką pinigai ogi pas žyduką.. vadinas jei žyduką uždarysim į konclagerį ir jo pinigus atimsim tai gyvensim geriau. Bet ar tikrai? Dar ir politikam smagu pakiršinti.. surandant ko neapkęsti lengviau valdyti liaudį.. taip ir Rusijoj, ir pas mus ir UK ir.. Kalti yra atvykėliai iš tolimųjų rytų/lenkai/rytų europiečiai ar čigonai
Shanti 2013-11-06 15:40
Baime remiasi i nepagristus dalykus. Jei svetimsaliai tikrai negadintu gyvenimo vietiniams, tada butu fobija. Bet kai tai yra faktas, tada instinktyviai norima ginti savo turta - tevyne, tradicijas, vertybes, pasauleziura. Ir kur cia problema? Negi visad reikia maisyti dangu su zeme ir drist sakyt, jog taip bus geriau?
dody-lody 2013-11-06 16:53
tai kad pati Rusija imperija kurioje gyvena daug kitu tautu
vvv2 2013-11-06 17:15
).
leksas 2013-11-06 17:24
viskas su ta rusija gerai. Ir dar, įdomu pasidarė koks šio straipsnio šaltinis? Gal koks new york times? Jei taip, tai nieko keisto.
slack 2013-11-06 18:02
O kai su turistais? Jie juk irgi užsieniečiai. Bet šituo klausimu turbūt problemos nekyla.
patalnius 2013-11-06 19:07
Rytu Europieciai neatima darbo vietu is Britu nes Britai tu darbu kuriuos dirba Rytu Europieciai 95 atvejais is simto tiesiog nedirbtu. Britam yra sudarytos siltnamio salygos ieskant darbo. cia tarp kitko
patalnius 2013-11-06 19:11
Jeigu skaitytum straipsnius o ne ju antrastes gal ir atrastum saltini.. O del tavo "gerai" tai turbut mes turime labai skirtingas savokas kas yra "gerai" tad nesivelsiu i diskusijas su tavim kolega
Arthuras 2013-11-06 19:22
Ką reiškia nedirbtų? Jei darbdaviams trūktų darbo jėgos, jie būtų priversti mokėti daugiau ir eitų tas britas dirbt - niekur nedingtų.
patalnius 2013-11-06 19:34
Leisk man tave ties cia ir sustabdyti nes nesiruosiu gincytis su kazkuo kas nesupranta apie ka kalba, nieko asmenisko. cia nera jeigu, yra taip kaip yra. Britai nedirba darbu kuriuos galetu dirbti nes cia yra sukurta benefit kultura kuri valstybei kainuoja milijardus o naudos is to tik tiems kurie nedirba. Asmeniskai esu susidures su atvejais kai bedarbiam kurie sedi ant benefitu siulo darba uz £500 svaru per savaite uz 36 darbo valandas bet jie atsisako nes jie benefitais gauna TIEK PAT per ta pacia savaite uz 0 darbo valandu. Kiti atvejai yra kai darbas yra nekvalifikuotas ir jis tiesiog buna per daug sunkus ir per daug neuztikrintas. Anglam tas netinka, Rytu europieciai tiesiog iesko darbo. Taigi jeigu nori su manim sita tema diskutuoti, siulyciau LABAI gerai pasidometi pries ka nors sakant
SaMaras 2013-11-06 19:52
Bet tamstele patalnius kur išsakei situaciją, tokią pačią kaip ir Arthuras. Tokia pati situacija ir Lietuvoje ir Rusijoje ir visur kitur. Na paimsiu pavyzdį LT. yra šeimoje bedarbis vyras, kuris gauna ~600lt pašalpų, gauna kompensacijas už šildymą, gauna nemokamą maitinimą vaikams ir kitus tavo minėtus benefitus.. jam siūlo darbą už 1000-1200lt/mėn.. tegul ir nelabai sunkų kokį.. tai aišku lietuvis neina ir nedirba, o atvažiuoja koks baltarusis ar ukrainietis ir dirba išsišiepęs už tokią algą. Ką turim.. Jei neatvažiuoja juodadarbis iš kažkur darbdavys kelia algą iki tiek kol kažkas dirba. Tai dabar kas kaltas? Iš3,14zdėjęs lietuvis, išvystyta benefitų kultūra LT(net pats lūžtu prie klaviatūros nuo tokios minties) ar tas vargšas kuris dirba ir už tokią algą ir netgi stengiasi tokį darbą atlikti kuo geriau, kad tūlas lietuvis sėdi namuose ir negauna darbo?
Arthuras 2013-11-06 20:06
Nedirba tokių darbų, nes yra kam dirbt - lenkai, lietuviai, kiti svetimtaučiai. Todėl niekas nemato čia problemos, nes ji yra dalinai išspręsta. Bet to sprendimo kaina yra tai, kad JK prasiskiedusi įvairiausiais svetimšaliais, kurie tikrai ne visada pakelia bendrą šalies lygį... Jei nebūtų svetimtaučių dirbančių už grašius, už tą patį darbą anglų darbdaviai mokėtų DAUGIAU, tai yra elementarus ekonominis dėsnis, kurio mokoma 9 klasėje, mokykloje. Taigi gal tu labai nesiplėsk čia, su savo "žinojimu", nes juokingai atrodo. SaMaras labai gerai pateikė tokią pat situaciją, tik Lietuvoje.
Sloth 2013-11-06 20:42
Juokingai atrodai tu. Jei nebūtų svetimšalių ir darbdaviai už tuos pačius darbus mokėtų daugiau, tuomet kiltų ir prekių kaina (nes kiltų jų savikaina). Tada britai elementariai už maistą ir kitas paslaugas tiesiog daugiau ir išleistų. Iš esmės tai yra pjovimas šakos ant kurios patys kukuoja. O šiaip, kultūrų sąlytis yra labai geras dalykas, nes jis visada atneša inovacijų. Didžiausi ir iškiliausi žmonijos miestai visada buvo kosmopolitiški, ten buvo kultūrinė maišalynė ir jie iš to klestėjo. Apšviesiu tamstą, ir pasakysiu, kad kultūrinė netolerancija, tokia, kokią ją suprantame šiandien iš esmės atsirado tik 19a. kartu su nacionalizmo ideologija. Ekonomiškai skirtingų kultūrų bendravimas visada buvo naudingas. Pagrindinis stabdis šiuo atžvilgiu yra ir buvo religija. Na, o jei esi religingas, tuomet toliau nebėra labai apie ką ir kalbėti.
afor 2013-11-06 20:49
bet tokiu atveju brangtu bet koks darbas, didetu pasalpos, o tulas aborigenas(vietinis) vistiek nedirbtu prastai apmokamo darbo, o dar ir zeminancio. vot cia mes ir uzpildome niekam nereikalinga nisa.
Simplicity 2013-11-06 21:05
Na, bet tu ir pavarai kaip televizorius Britai nedirba tų darbų, nes ne lygis ir moka mažai... O tai ką tada tie, tinkami tik fabrikui, britai veikia ir kokiu būdu savo sąskaitas apmoka? Tik nesakyk, kad tik dėl to jog jie britai, jie gauna super gerus gydytojų, vadovų, advokatų postus Airiai ir britai neina į fabrikus dirbti ne dėl to, kad „ne lygis“, o dėl to jog sėdėdami ant pašalpų gali visai padoriai gyventi.